Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Testujeme: Regenerační masky na vlasy

Testujeme: Regenerační masky na vlasy

Testujeme: Regenerační masky na vlasy

9. září 2017 od Jana Kantorová

9. září 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Se změnou počasí také přichází změna v péči o vlasy. Vysušené, polámané a slabé vlasy si v nadcházejícím podzimu zaslouží intenzivní péči, a to v podobě regeneračních masek na vlasy. Už víte, kterou si vyberete vy?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Elseve Total Repair Extreme, L´Oréal Paris

Hloubkově regenerující maska na poškozené vlasy

Redaktorka: Eva Suchomelová
Maska na vlasy má bohaté složení, a proto je určena k hloubkové regeneraci. Díky krémové textuře se snadno nanáší od kořínků ke konečkům a obnovuje poškozené vlasy s roztřepenými konečky. Masku se doporučuje používat při každém třetím mytí vlasů, aby je příliš nezatěžovala.

Testujeme: Regenerační masky na vlasy

Můj názor:

Maska velmi příjemně voní a vlasy po ní voní ještě druhý den po umytí. Konzistence je tak akorát, ani příliš hutná, ani moc řídká. Dobře se mi nanášela do vlasů a bez problémů jsem ji z nich po požadovaných třech minutách vymyla. Mám suchý typ vlasů a vlasové pokožky, takže potřebuji vyživující a hydratující vlasovou kosmetiku. Po létě jsou vlasy také dost poničené, navíc je musím kvůli prvním šedinám barvit – používám přechodný přípravek mezi přelivem a barvou.

Pro péči pravidelně používám řadu pro barvené vlasy, nicméně maska pro poškozené vlasy mi přišla velmi vhod. Již po prvním umytí byly vlasy lehké a na omak velmi hebké, daly se snadno rozčesat a nezacuchávaly se. Krásně se leskly, barva vynikla a vypadaly celkově vitálně. S maskou jsem velmi spokojena a rozhodně ji zařadím do svého repertoáru vlasové kosmetiky ve chvílích, kdy budu cítit, že vlasy potřebují intenzivnější vzpruhu.


Hodnocení: 5/5

 

Botanicals Fresh Care Rich Infusion, L'Oréal Paris

Maska pro suché vlasy

Koordinátorka redakce: Anna Poledňáková
Vyživující maska je určena pro suché vlasy. Kombinace olejů ze světlice barvířské, kokosu a sóji suché vlasy zjemní, krásně provoní a vrátí jim zdravý lesk.

Testujeme: Regenerační masky na vlasy

Můj názor:

Mám nebarvené, ale od přírody hrubší a poréznější vlasy, které se mastí zejména u hlavy. Konce zůstávají suché, což se projevuje lámavostí vlasů a ztrátou lesku. Maska se velmi dobře nanáší, oproti běžným kondicionérům má tužší konzistenci a příjemně voní. Pro středně dlouhé vlasy stačí aplikovat masku v množství o velikosti lískového oříšku. Již při oplachování jsou vlasy o poznání jemnější a snadno se rozčesávají. Intenzivní zjemnění a vyšší lesk jsou patrné i po vysušení vlasů, a to už po první aplikaci. S maskou jsem velice spokojena a doporučila bych ji ženám s podobným typem vlasů.


Hodnocení: 5/5 bodů

 

Fructis Oil Repair Intense 3 in 1 Mask, Garnier

Posilující maska pro velmi suché vlasy

Content editor: Martin Máslo
Maska na vlasy s obsahem vzácných olejů posiluje a vyživuje velmi suché a nezkrotné vlasy. Dodává vlasům pružnost a lesk a nezatěžuje je. Vaše vlasy budou zářit zdravím.

Testujeme: Regenerační masky na vlasy

Můj názor:

Mám dlouhé lesklé vlasy, které jsou nyní po létě trošku unavené s polámanými konečky. Chtěl jsem vlasy vyživit a podpořit jejich sílu. Zaujala mě ale i informace, že je maska bez parabenů. Nový obal masky vypadá hezky, ale byl jsem trochu překvapen, že pod víčkem není fólie, která by chránila obsah proti případnému znečištění obsahu během přepravy nebo vystavení v obchodu.

Maska hezky voní, konzistence je tuhá, krémová a v kombinaci s mokrými vlasy se dobře zjemní a zakonzervuje vlasy. Při první aplikaci jsem nanesl velké množství masky po celé hlavě. Po uschnutí byly vlasy pevné a lesklé, ale účes byl těžký a zplihlý. Mám ale pocit, že to dělají všechny balzámy a masky. Časem jsem odzkoušel, že je lepší použít menší množství masky a vetřít ji pouze do konců. Maska vydrží déle, splní svůj účel a účes si drží svůj objem a vzdušnost. Oceňuji snahu firmy více se věnovat péči o vlasy a složení výrobků. Je fajn, že neobsahuje parabeny.


Hodnocení: 4/5

 

3 Minute Miracle Moisture, Aussie

Tříminutová hloubková maska pro vyprahlé vlasy

Šéfeditorka: Jana Kantorová
Maska slibuje dávku hydratace pro extrémně vysušené vlasy a návrat ztraceného lesku pomocí oleje z australských makadamiových ořechů.

Testujeme: Regenerační masky na vlasy

Můj názor:

Mám slabé a jemné vlasy, které byly navíc vlivem léta a předchozího prodloužení také velmi zničené a polámané s roztřepenými konci. Těch jsem se nemohla zbavit ani pravidelným stříháním. Kvalitě vlasů neprospívalo navíc ani neustálé zesvětlování. Vyzkoušela jsem již hodně produktů na zlepšení jejich kvality, ale většinou jsem nepochodila. Až do té doby, než jsem vyzkoušela celou vlasovou řadu značky Aussie. Maska je tekutější konzistence, krásně voní a stačí opravdu jen menší množství. Osvědčilo se mi nanášet masku po umytí šamponem a až následně používat kondicionér. Díky tomu se do otevřených vlasových folikul dostane co největší množství živin z masky.

Výsledek je znát už po prvním umytí. Vlasy byly jemné a hebké na dotek, leskly se, nepoletovaly kolem hlavy, byly poddajnější a mnohem déle udržely svůj tvar. Rozhodně jsem necítila na vlasech zátěž, která by způsobovala zplihlost účesu. Vlasy se také necuchaly a velmi snadno se rozčesávaly. Zároveň jsem vůni cítila i druhý den. Po dlouhodobějším užívání musím konstatovat, že kvalita vlasů a jejich síla se značně zvýšila.


Hodnocení: 5/5

 

Intensive anti-breakage treatment, Syoss

Šéfredaktorka: Pavla Maříková
Intenzivní maska na vlasy s ceramidovo-keratinovým komplexem, která je určena pro slabé a křehké vlasy. Slibuje dodat vlasovým vláknům až 20x více síly.


Testujeme: Regenerační masky na vlasy

Můj názor:

První, co mne na regenerační masce upoutalo, byla její moc příjemná vůně. Na parfemaci produktu mi dost záleží a v tomto případě musím říct, že je maska opravdu velmi voňavá. Mám spíše sušší, jemné vlasy, které navíc často zatěžuji melírováním, popř. barvením, takže na jejich regeneraci si dávám záležet a pravidelně jim dopřávám různé ozdravné kúry. Masku Syoss jsem používala zhruba měsíc, ke konci léta, které jsem navíc trávila u moře, takže vlasy byly zatížené ještě intenzivním sluníčkem a mořskou vodou. Nanášela jsem ji po každém mytí vlasů šamponem, tj. zhruba dvakrát týdně, a musím říct, že vlasy byly opravdu viditelně zdravější, lesklejší a hebčí než předtím.

Velmi dobře se také rozčesávaly a necuchaly se ani během dne. Masku jsem většinou nechala působit o něco déle než doporučovaných 5 minut, ale to bylo podle mne spíše ku prospěchu věci než naopak. 

Celkově jsem tedy byla s maskou velmi spokojená. V kelímku je jí i dostatečné množství, takže si myslím, že jedno balení vydrží při pravidelném používání i dva až tři měsíce.  Posílení vlasů nedokážu posoudit ani odhadnout, a to je také jediný důvod proč masce nedávám plný počet bodů.


Hodnocení: 4/5

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít