Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Problematická pleť: Co je víc než make-up?

Problematická pleť: Co je víc než make-up?

Problematická pleť: Co je víc než make-up?

31. prosince 2019 od Eva Suchomelová

31. prosince 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Mgr. Blanka Kučerová

Nadchl vás trend no make-up? Ovšem ten vynikne jen na bezchybné pleti. Jak dosáhnout dokonalosti, i když máte problematickou pleť? S našimi tipy ji můžete mít!
Popularita trendu no-make-up stále stoupá. Proto se objevil i na přehlídkách pro podzim 2019/zimu 2020. Marc Jacobs, Lanvin, Balmain či Celine poslali na molo modelky ve svěžím dewy looku. Tenhle make-up vyžaduje ale naprosto bezchybnou pleť. To ví i Marc Jacobs, neboť jeho přehlídku následovalo představení nové řady kosmetiky péče o pleť. A i vy můžete mít perfektní pleť díky pečlivé a pravidelné péči. Jak na to?

1. Čistěte

Jistě, je to stále dokola: každé ráno i večer čistěte pleť. Důležité je, zda čistíte pleť správně i zda používáte vhodnou kosmetiku podle typu své pleti. Samozřejmostí je odlíčení každý večer před spaním. Na problematickou pleť nepoužívejte přípravky s obsahem alkoholu nebo komedogenních složek. Naopak je třeba najít péči, která bude póry stahovat a zabraňovat šíření zánětu. Jsou vhodné přípravky s obsahem antiseptických či antibakteriálních látek, např. s výtažkem z konopí, stříbra nebo s kyselinou salicylovou či benzoovou, která zabraňuje šíření bakterií. Vyzkoušejte např. Bione Cosmetics Zvláčňující čisticí odličovací pleťové mléko Bio Cannabis (koupit v e-shopu) v bio kvalitě s obsahem konopného oleje, které je vhodné pro hloubkové čištění pleti. Jiným olejům, např. kokosovému, se ale vyhněte.

2. Hydratujte

Problematická pleť může být i ta mastná či mastící se, případně smíšená s typickou T-zónou. Produkuje nadbytečný maz, který ale není dobré vysušovat přípravky na bázi alkoholu. Spousta zákaznic, které mají problematickou pleť, si myslí, že pokožka s pupínky je mastná, a tudíž hydratovaná, ale to není pravda. Dostatečnou hydratací můžete pokožce pomoci normalizovat pH. Správné protizánětlivé přípravky zmírňují problém,“ radí kosmetička Mgr. Blanka Kučerová. Použijte tedy hydratační krémy, případně hydratační séra, jež se aplikují pod krém. Pro normální až smíšenou pleť se hodí např. Ellie Hydratační denní krém (koupit v e-shopu) nebo Mixa Hydratační péče 2 v 1 Sensitive Skin Expert (koupit v e-shopu), která obsahuje i zinek proti vzniku pupínků.

3. Použijte vitamin C

Pravidelně navštěvujte kosmetičku a dopřejte své pleti ošetření s vitaminem C. Pomáhá proti akné a je vhodný i pro mastící se pleť s černými tečkami. „Profesionální ošetření pracuje s vyšší koncentrací vitaminu C, než jaké se nachází v běžně prodávaných kosmetických přípravcích,“ upozorňuje expertka na krásnou a zdravou pleť. Nicméně i mezi jednotlivými návštěvami můžete své pleti pomoci pleťovým sérem s vitaminem C, jako je např. Ellie Energizující ovocné sérum Vitamin Boost (koupit v e-shopu).

4. Maskujte

I při důkladné péči se občas nějaká ta drobná nedokonalost objeví. Při jejím maskování vsaďte na antibakteriální korektor, který nejen vše spolehlivě zakryje, ale zároveň místo dezinfikuje obsaženou kyselinou salicylovou. Takový je třeba Ellie Korektor Young Anti-acne (koupit v e-shopu) v tyčince.

5. Dodejte si svěžest

Právě jakoby orosený, tedy jemně lesklý (ale nikoli mastný) vzhled je velmi trendy. Toho lze dosáhnout několika způsoby:
  • rozjasňující podkladová báze
  • rozjasňující tónovací krém
  • highlighter – tekutý nebo v tyčince

Čím větší má přípravek rozjasňující účinek, tím méně přípravku použijte. Bázi či tónovací krém můžete použít na celý obličej, s highlighterem postupujte velmi opatrně – spíše se dotkněte míst, kam na obličej přirozeně dopadá světlo.

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Mgr. Blanka Kučerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Mgr. Blanka Kučerová
Kosmetička, pedikérka, překladatelka a vydavatelka
156
"Jak řekl Alexandre Vinet: Chtěl bych - neznamená nic, chci - dělá divy."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít