Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej No make-up trend: Buďte krásná i bez líčení

No make-up trend: Buďte krásná i bez líčení

No make-up trend: Buďte krásná i bez líčení

19. prosince 2017 od Karolína Hornová

19. prosince 2017 2 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Probudit se, vstát a vypadat dobře i bez dlouhých mniut před zrcadlem. Která z nás by to nechtěla. Víme, co dělat, abyste mohla na Instagram bez starostí zveřejnit svou fotku označenou hashtagy #nomakeup a #nofilter.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Už dlouhé měsíce trvá trend, kdy se modelky a slavné ženy na sociálních sítích chlubí fotkami bez make-upu, které pořídily třeba i rovnou ráno v posteli nebo u snídaně. Ne všem lze věřit, že šlo opravdu o úpravu „vstala a šla“ a ne stylizovanou fotografii s nějakým tím zkrášlujícím fotografickým filtrem. Spousta žen ale na přirozenost opravdu sází a vychází jim to na jedničku. Pojďme se podívat, co stojí za tajemstvím „no make-up“ přístupu a jaké rituály a produkty budete potřebovat, abyste byla krásná i bez líčidel.


Krok č. 1: Čistota půl krásy

Jedním z nejčastějších doporučení kosmetiček i dermatologů je čistota jako základ zdravé pleti: tedy správné čištění pleti, přizpůsobené na míru jejímu typu a jejím specifickým potřebám. A zdravá pleť znamená krásnou pleť. Pokud tedy chcete vypadat dobře i nenalíčená, najděte si pro sebe ideální způsob čištění pleti: poraďte se s odborníkem nebo sledujte novinky v čištění pleti, které vám mohou ukázat správný směr.

Správné čištění pleti je nejen dobrou prevencí, ale také léčbou různých neduhů, které jsou produktem mastnější pleti – ucpaných pórů neboli „černých teček“, ale i pupínků. Pokud trpíte na akné, mnohdy je pro léčbu lepší pleť nelíčit. Akné můžete zakrýt i bez make-upu, pomocí speciální tónované masti z lékárny, která zároveň obsahuje účinné látky. Stačí ji vklepat do problematických míst. Pro sjednocení tónu pleti můžete použít i lehký BB krém.
Čistota půl krásy - hydratační krém


Krok č. 2: Hydratujte a soustřeďte se na oči

Dokonale vyčištěná pleť má schopnost lépe vstřebat účinné ingredience z pečujících přípravků. Po čištění proto nezapomeňte použít hydratační krém se složkami, které uzamknou vlhkost v pokožce a posílí její ochrannou vrstvu – pleť tak bude mnohem odolnější vůči vnějším vlivům, jež mohou způsobovat zarudnutí.

Na vysušené pleti se také dříve tvoří vrásky, které ještě ani nemusí být příčinou stárnutí – především v okolí očí. Vsaďte na hydratační sérum a oční krém. Pokud sáhnete po tom chladivém, připočtěte si i plus v podobě zmizení otoků kolem očí. Přečtěte si také, jak hydratovat podle typu pleti

Hydratujte a soustřeďte se na oči - kleštičky na řasy
 


Krok č. 3: Rozjasněte pleť

Položte si otázku, proč používáte make-up: vaše pleť se vám zdá šedivá, bez barvy? I tomu se dá pomoci díky správně vybranému krému a malým rituálům, které zařadíte do svého repertoáru. Prokrvit a prozářit pleť pomůže ranní studená sprcha. Pokud nemáte kuráž vlézt pod ledovou vodu celá, dopřejte toto osvěžení alespoň svému obličeji. Účinným trikem je i obličejová masáž proti vráskám, která zároveň pleť prokrví.

Dalším krokem ke zdravím zářící pokožce pak budou rozjasňující krémy. Najdete je ve verzi pro celý obličej i pro oči. Nejenže obsahují látky, jež prostupují do pokožky a působí proti únavě (může to být adenosin nebo třeba výtažek z černého čaje a další), ale obsahují i mikročástice, které odrážejí světlo od pokožky – ta pak doslova září (ale nebojte se, efekt je velmi přirozený).

Trápí-li vás kruhy pod očima, pomůže vám také rozjasňující krém. Před ním použijte ještě sérum s kofeinem či jinou látkou, jež zmírňuje otok a stahuje cévky, které namodralý efekt způsobují.

Tip:
Máte-li mastnější pleť, leskne se vám nos nebo potřebujete pleť alespoň trošku sjednotit, pořiďte si minerální fixační pudr v barvě své pleti a po použití krému ho lehce vklepejte aplikátorem po celé ploše obličeje nebo jen na „problematická“ místa.


Rada na závěr: Kosmetické triky pro zvýraznění přirozené krásy


Nakonec už jen dolaďte svůj vzhled pomocí kosmetických vychytávek v podobě dlouhodobého make-upu. Pokud máte velmi světlé obočí, nechte si ho profesionálně nabarvit. Na dlouhou dobu se tak zbavíte povinnosti ho líčit. Pamatujte na to, že obočí je jakousi korunou obličeje, jeho velmi výrazným rysem. Dbejte na jeho dokonalou úpravu.

Pokud se chcete vyhnout i použití řasenky, nechte si řasy také nabarvit. Pak už stačí vyzkoušet kleštičky na řasy, které používají i profesionálové, neboť ty dokážou řasy dokonale natočit. Jejich barvu zvýrazní vazelína nebo pár kapek arganového oleje, který řasy zároveň vyživí a podpoří jejich růst. Stejné produkty můžete použít i na rty – ty jsou, podobně jako obočí, velmi výrazným prvkem obličeje. Vazelína má skvělou schopnost rty promastit a zvláčnit. Další alternativou je pak třeba kokosový olej.


Tip: Vyživujte pokožku i zevnitř.
Vitamin C působí jako účinný antioxidant a je součástí mnoha rozjasňujících a energizujících krémů. Dopřejte si ho i vnitřně: každé ráno v podobě čerstvé a lahodné pomerančové šťávy. Místo oběda či svačinky si občas dopřejte vitaminovou bombu v podobě smoothie se superpotravinami pro vaši pleť. Dostatečně pijte, ideálně čistou vodu. Hydratační krémy pokožce nedodávají vodu, nýbrž uzamykají v buňkách přirozenou vlhkost, kterou musíte dodat zevnitř.

Rozjasněte pleť - vazelína na rty


 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít