Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Čistíte pleť správně?

Čistíte pleť správně?

Čistíte pleť správně?

7. dubna 2017 od Eva Suchomelová

7. dubna 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Kateřina Krobová

Znáte pravidla správného čištění pleti? Jste si jisté, že jí nevědomky neubližujete? Zeptali jsme se expertky, jaké chyby ženy nejčastěji dělají a jak se jich vyvarovat. Inspirujte se jejími tipy, aby vás dlouho zdobila, zářila zdravím a svěžestí.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
„Jen na čisté plátno lze namalovat krásný obraz“, říká se. A platí to i o pleti – i s těmi nejlepšími líčidly a grify předních vizážistů se nedá na neopečovávané pleti vytvořit dokonalý make-up. Navíc, i nenalíčené se jistě chcete cítit půvabné, proto o svou pleť pečujete. Tato péče má však svá pravidla, jejichž porušení se na pleti dříve nebo později negativně projeví. I taková rutinní záležitost, jako je čištění pleti, vyžaduje zachovat správný postup.


Na čištění nezapomínejte

Zvlášť mladé dívky takovou nudnou věc, jakou je čištění pleti, rády zanedbávají. Pokud zrovna nebojují s projevy akné, svou tvář maximálně umyjí ve sprše vodou. A často se večer po návratu ze zábavy ani neodlíčí, protože se cítí unavené. „Stejně jako vy i vaše pleť si chce odpočinout. A to není možné, pokud jí neulehčíte od nečistot a bakterií nastřádaných za celý den a celou noc. Neočištěním pleti přidáváte roky, vznikají a prohlubují se vrásky a pleť působí šedě a unaveně,“ říká vizážistka a kosmetička Kateřina Krobová. Čištění je tedy pro pleť nejdůležitější prioritou, stejně jako pro zuby pravidelná ústní hygiena.

očista


Ani málo, ani moc

Jak často a kdy tedy máme pleť čistit? „Pleť bychom měly čistit dvakrát denně, ráno a večer,“ doporučuje Kateřina Krobová. Ale rozhodně byste to neměly s čištěním přehánět, a to ani při nepříjemných projevech akné. „Určitě nečistěte méně často, ale ani více. Při přílišném čištění připravíte pleť o její ochrannou bariéru,“ upozorňuje zkušená vizážistka.


Znát svůj typ

Dalším nešvarem je používat kosmetiku, která právě přijde pod ruku, aniž by odpovídala typu pleti. „Každá pleť je jiná a potřebuje odlišnou péči. Pokud používáte kosmetiku určenou na jiný typ pleti, vaše pokožka nikdy nemůže být zdravá a zcela očištěná,“ vysvětluje Kateřina Krobová a radí: „Zvolte kosmetiku, která odpovídá vašemu typu a pleti.“ Pokud nevíte, jaký typ pleti máte, zjistěte to podle našeho návodu zde.


Správná teplota vody

Možná vás nikdy nenapadlo, jak je důležitá teplota vody, kterou si obličej při čištění omýváte. „Voda pro oplachování obličeje nesmí být ani horká, ani studená. Ideální je vlažná. Vaše pokožka tak zůstane po celý den hydratovaná a pružná,“ radí vizážistka.

očista


Očista obličeje bez mýdla!

Ačkoli dříve bylo i odličování v rámci šetrnosti záležitostí především mýdla a vody, vy si rozhodně běžné mýdlo na obličej nedávejte. „Klasické mýdlo na obličej vůbec nepatří. Pleť vysušuje a narušuje její přirozenou ochrannou vrstvu,“ varuje Kateřina Krobová a místo toho doporučuje něco jiného: „Pokud při očišťování upřednostňujete vodu, sáhněte raději po speciálním mycím gelu či máslu.“


Vždy jen s čistýma rukama

Zato na ruce mýdlem nešetřete! Možná se vám to zdá jako samozřejmost, ale není. Než začnete s odličováním nebo čištěním pleti, důkladně si ruce umyjte teplou vodou a mýdlem a pořádně opláchněte. „Jinak riskujete, že si špinavýma rukama zanesete nečistoty a bakterie do pórů a do očí,“ říká expertka.

čisté ruce


Žínka na obličej? Ano, či ne?

Mytí obličeje žínkou se moc nedoporučuje. „Jelikož musíte více tlačit, vznikají tím červené flíčky,“ uvádí hlavní důvod Kateřina Krobová. Pokud ovšem na mycí pomocnici nedáte dopustit, vždy ji pečlivě vyperte po každém použití. Hrozí, že byste si dřívější nečistoty zanesla zpět na obličej a celé čištění by ztratilo smysl.

žínka

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Kateřina Krobová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Kateřina Krobová
Vizážistka, umělecká maskérka, kosmetička a stylistka
2337
"Méně je často více."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít