Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Čištění pleti nové generace

Čištění pleti nové generace

Čištění pleti nové generace

5. srpna 2017 od Karolína Hornová

5. srpna 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Čištění pleti, to už dávno není jen odličovací mléko či voda. V posledních letech nastoupili noví bojovníci, kteří vědí, jak na hloubkové čištění pleti, ale také jak se zbavit akné a černých teček. Poznejte i vy kartáček na čištění pleti a další speciální „vychytávky“.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Elektrický kartáček pro hloubkové čištění

Funguje na podobném principu jako elektrický kartáček na zuby, který se dostane i na ta nejhůře dostupná místa. Podobně to je s pletí: rotační hlavice s jemnými a tenkými štětinkami dokonale vyčistí pleť od nečistot a zbaví ji odumřelých částeček kůže. Doslova „vymete“ ucpané póry a zároveň pleť krásně prokrví a připraví na vstřebání účinných krémů a sér. Kartáčky mívají časový spínač, který zabrání zbytečně dlouhému čištění, a také vyměnitelné hlavice – některé se více hodí na citlivou, jiné zase na problematickou pleť.

Čisticí kartáček není tolik pomůckou k odlíčení jako spíše k hloubkovému čištění pleti, na které jste zvyklé z kosmetických salonů. Nemusíte ho tedy používat denně, ale třeba jen jednou či dvakrát týdně, když máte potřebu dát pleti vzpruhu. Výhodou je, že ho můžete používat jen s vodou, ale i s přidáním čisticích gelů, což je ideální varianta, pokud chcete odstranit zbytky líčidel.


Přírodní houbička na odlíčení i peeling

Konjaková houba nebo také konjac je pojem, který ještě není v kosmetice tolik „provařený“ jako třeba zmíněný kartáček. Jde o přírodní materiál z rostliny amorphophallus konjac, kterému se česky říká ďáblův jazyk nebo konjaková brambora. Názvy působí nevábně, ale výsledný produkt určitě zaslouží pozornost. Na pohled vypadá podobně jako pemza, ale má strukturu drobných kuliček. V suchém stavu je tvrdá, ale po namočení změkne, zvláční a funguje jako takový kříženec mezi mycí houbou a micelární vodou: při tření pokožky houbou dochází k nabalování nečistot, zbytků líčidel a odumřelé pokožky.

Houba je čistě přírodního původu, a je proto ideální pro velmi citlivou a alergickou pleť. Kromě mechanického odstranění nečistot působí i jako peeling a pleť prokrvuje a masíruje. Při pravidelném používání eliminuje černé tečky a zmenšuje póry. Největší výhodou konjakové houby je její bezúdržbovost: po odlíčení ji stačí nechat vyschnout (a tedy ztvrdnout). Zčásti se od nabalených nečistot vyčistí sama a pak už stačí ji jen před dalším použitím opět namočit a propláchnout ve vodě. Má přirozeně antibakteriální a antiseptické účinky, takže se nemusíte bát, že by byla „semeništěm bacilů“.

Čištění pleti nové generace


Odličovací rukavice z mikrovlákna

Na podobné bázi mechanického odlíčení funguje také speciální rukavice. Stačí ji namočit do teplé vody, přiložit na čištěné místo, nechat chvilku působit (aby líčidla „povolila“) a pleť masírovat tak dlouho, až všechen make-up zmizí. Rukavice je vyrobena z mikrovlákna a funguje podobně (i když podstatně lépe) jako klasická žínka. Čistí se tak, že ji vyperete v mýdlovém roztoku.

Odličovací rukavice by měla být vhodná i pro citlivou pleť, protože neobsahuje žádné dráždivé látky. Při výběru ale dejte pozor, aby bylo vlákno opravdu jemné a pleť příliš nedráždilo. Není také úplně vhodná k odličování voděodolného make-upu nebo řasenky.


Micely – neviditelné kuličky, které dokonale odlíčí

Micelárním vodám zpočátku mnoho lidí nevěřilo. Jak může taková obyčejná vodička dělat takové divy, jaké výrobci slibují. Čas ale vše potvrdil. Podle slovníkové definice jsou micely shluky molekul tenzidů, rozptýlené v tekutém roztoku. Tenzidy jsou látky s čisticími schopnostmi. Jejich molekuly v micelární vodě si můžeme představit jako mikroskopické kuličky, které mají hydrofilní (vodu vstřebávající) povrch a hydrofobní (vodu odpuzující) vnitřek. Povrch kuliček nabaluje a vstřebává nečistoty z pleti a doslova je uzamyká uvnitř molekuly. A už je nepustí ven. Vatový tamponek bude vypadat špinavý, ale nerozmazává špínu dál.

Jeden faktor je ale u micelárních vod zanedbáván – přece jen jde o roztok určitého typu detergentu, který by na pleti neměl zůstávat. Po použití micelární vody proto dermatologové doporučují obličej ještě opláchnout vodou nebo použít třeba pleťové tonikum či minerální vodu ve spreji, kterou setřete ručníkem či vatovým tamponkem.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít