Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak zhubnout v obličeji? Praktikujte obličejovou jógu a odvodňovací kúru

Jak zhubnout v obličeji? Praktikujte obličejovou jógu a odvodňovací kúru

Jak zhubnout v obličeji? Praktikujte obličejovou jógu a odvodňovací kúru

1. prosince 2023 od Kateřina Houšková

1. prosince 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Kateřina Houšková

Oteklá tvář může mít mnoho příčin. Alergická reakce, špatné stravovací návyky, nedostatek spánku nebo třeba onemocnění štítné žlázy či ledvin jsou jen některé z nich. V tomto článku vám představíme nejen triky, jak správně odvodnit tělo a zbavit se otoků, ale také jak v obličeji celkově zhubnout a omladit jej.

V cestě ke krásně štíhlé a zdravím zářící tváři může stát několik překážek. Kromě dermatologických nedostatků bývá nejčastějším nepřítelem žen především zavodnění a s ním spojené otoky, které ne vždy zasáhnou jen nohy – i obličej může být terčem, navíc mnohem nepříjemnějším. Jak s otoky bojovat?

 

Zjistěte příčinu

Jak již bylo zmíněno, základem boje proti opuchnutí a špatně uloženým tukům je zjištění jejich příčiny. Jen tak si dokážete nastavit optimální rutinu, která vás rychle a efektivně zbaví daného problému.

 

Povzbuzující masáž a bylinky

Jakmile víte, co je příčinou, snažte se najet na zdravý režim. Každé ráno si obličej opláchněte studenou vodou a jemně ho promasírujte – tím rozproudíte lymfatický systém. Místo kávy si k snídani dejte spíše zelený čaj, zkuste např. Vix Bio Zelený čaj (koupit v e-shopu), ten vás probudí, tělo pročistí a blahodárné účinky má i na pleť. Na odvodnění skvěle fungují také čaje z kopřivy dvoudomé, pampelišky nebo třeba brusinek.

 

Tip redakce:

Pokud si nestíháte vypít čaj, můžete sáhnout také po doplňcích stravy. Extrakty z důležitých bylinek, které přispívají ke správné činnosti ledvin, naleznete například v pilulkách Cemio Odvodnění (koupit v e-shopu), případně Liftea Bylinky na odvodnění Forte (koupit v e-shopu) nebo Kneipp Odvodnění šumivé tablety (koupit v e-shopu). Výživové doplňky nenahrazují pestrou stravu a před jejich použitím je vhodné se poradit s lékařem nebo odborníkem na výživu.

 

Upravte jídelníček

Diety se drží i z jiných důvodů, než jen kvůli hubnutí. Mnohé potraviny nebo jejich složky obsahují látky, které člověku nemusejí prospívat jak z fyzického, tak i psychického hlediska. Stres je ostatně dalším z faktorů, jež ovlivňují otékání obličeje. Ze svých stravovacích návyků byste rozhodně měli vynechat alkohol, omezit byste měli také sůl a jednoduché cukry. Do svého jídelníčku naopak zahrňte ovoce, především citrusy a bobuloviny, a potraviny bohaté na hořčík a draslík. Nezapomínejte ani na dostatek tekutin – nejčastější chybou těch, kteří bojují se zavodněním, je omezování pitného režimu. Ten je právě zásadní, jelikož dobře hydratované tělo nemá potřebu vodu ukládat do zásoby, a tím pádem člověk neotéká.

 

Zhubněte tvář s obličejovou jógou

Face yoga, tedy obličejová jóga, poslední dobou zažívá neobyčejný boom. Aby ne, stačí jen pár minut denně dělat před zrcadlem „ksichty“ a výsledky uvidíte už za několik týdnů. Série cvičení, při nichž děláte různé grimasy a masírujete tvář prsty či rollerem, pomáhá prokrvit tvář a posílit obličejové svaly. Pravidelné praktikování má zajistit účinek podobný liftingu – žádné vrásky a krásně vytvarované kontury. Poděkuje vám i vaše pleť.

Péče o pleť

Ať už se snažíte zhubnout, nebo se zbavit otoku ve tváři, je velice důležité myslet i na pleť, konkrétně na její pružnost a čistotu. Váhové výkyvy a samotný proces hubnutí, tedy změny v jídelníčku a celkovém režimu, mohou totiž značně ovlivnit její kvalitu. Aby se zabránilo jakýmkoliv nežádoucím účinkům, je potřeba myslet také na adekvátní skin care. Dopřejte pokožce důkladné čištění, hydrataci i dostatek spánku. Se zdravou vizáží vám pomohou také již zmíněné bylinky nebo vitamíny na pleť.

 

Tip redakce:

Vyživovací masky, které vaši pleť rozjasní a účinně ji vyhladí:

 

Make-up to jistí

Důležitá pracovní schůzka, rande nebo jiná společenská příležitost? Opuchlost nebo jen kulatý tvar obličeje snadno zamaskujete make-upem. Konturováním můžete tvář opticky protáhnout a světlými odstíny projasnit tak, aby vypadala svěží. Ve spěchu je to ideální řešení, dlouhodobě je však lepší přistoupit k výše zmíněným postupům, které mají blahodárné účinky na celé tělo.

 

Přečtěte si:

Foto: ​Unsplash.com

Připravil/a pro vás Kateřina Houšková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít