Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Přírodní kosmetika: Tipy z přírody na konkrétní pleťové neduhy

Přírodní kosmetika: Tipy z přírody na konkrétní pleťové neduhy

Přírodní kosmetika: Tipy z přírody na konkrétní pleťové neduhy

27. listopadu 2023 od Veronika Decsy

27. listopadu 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Veronika Decsy

Síla přírody se nedá popřít a jejích účinků a kouzel se hojně využívá také v kosmetice. Hlavní výhodou je dobrá snášenlivost přírodních látek, takže ani u citlivé pleti nevyvolávají reakce. Produkty na přírodní bázi úspěšně konkurují syntetickým přípravkům v péči o pleť a tělo a pozitivní výsledky jsou prokazatelné. Které látky vám pomohou vyřešit konkrétní problémy a jak je užívat?

Objevte výhody přírodní kosmetiky

Certifikovaná přírodní neboli bio kosmetika ve většině případů podporuje a stimuluje přirozené procesy těla. Škodlivé vnější vlivy pokožku oslabují a je třeba pomoc zvenčí – energetický boost přírodní kosmetiky. Velkou výhodou BIO produktů je jejich dobrá snášenlivost, a proto je vhodná i pro osoby s citlivou pokožkou. Přírodní certifikace pro vás může sloužit jako jednoduchý nástroj, jak poznat produkt obsahující pouze přírodní látky.

 

Věřte síle přírody

Svěřte své tělo do péče přírody a vsaďte na účinné látky, které jsou extrahovány z přírodních zdrojů. Mezi nejskloňovanější a nejúčinnější patří AHA kyseliny, ceramidy, retinol, vitaminy C a A, kyselina hyaluronová a další. Přírodní kosmetika je pro tělo přirozená, jelikož obsahuje aktivní látky, které si tělo samo vyrábí a které potřebuje ke zdravému fungování i vzhledu. Následkem stárnutí, stresu a dalších negativních faktorů tělo ztrácí schopnost tvorby jejich dostatečného množství, a proto potřebuje extra boost ze strany kosmetiky a doplňků stravy

 

AHA a BHA kyseliny: Omlazení z přírody

AHA kyseliny, jinak nazývané ovocné kyseliny, jsou běžně obsaženy v ovoci, zelenině či mléce. Omlazují a zároveň pomáhají léčit jizvičky po akné i hyperpigmentaci. Díky svým silným exfoliačním účinkům odstraňují odumřelé kožní buňky, čímž podporují tvorbu nových, a redukují viditelné neduhy, jako jsou vrásky, jizvy po akné kolem úst, ale také rozšířené póry a pigmentové skvrny. AHA kyseliny ocení suchá pleť – kterou hloubkově hydratují a šetrně ošetřují, a mohou být také odpovědí na otázku, co na pigmentové skvrny. Vhodným produktem může být čisticí voda na akné nebo také Floré Čisticí pleťový gel tea tree olej (koupit v e-shopu). Ideální koncentrace AHA kyselin v kosmetice je pro viditelné výsledky 5–8 % a mezi jejich hlavní zástupce patří:

  • kyselina glykolová,

  • kyselina mléčná,

  • kyselina citronová,

  • kyselina mandlová.

 

Naše produkty s obsahem AHA a BHA kyselin:

Retinol spadá do skupiny retinoidů, což jsou deriváty vitaminu A, a pyšní se svou schopností vyhlazovat a vypínat pokožku. Pokud tedy hledáte, co na vrásky na čele, pak určitě sáhněte po produktech s obsahem retinolu. Důležitá je jeho koncentrace a správné použití – retinol představujte pokožce postupně, aby nedocházelo k podráždění a začervenání. Pokud máte citlivější pokožku, volte pouze produkty s koncentrací retinolu 0,2–0,5 %. Retinol zařaďte do své večerní rutiny, po níž má pleť čas na správné zpracování látek a není vystavována slunci. Navíc se doporučuje použít následující ráno krém s SPF alespoň 30. Kromě toho může retinol působit také jako sérum na akné, které aktivně léčí, a navíc redukuje výskyt viditelných jizev. Retinol nekombinujte s vitaminem C a BHA kyselinami.

 

Proti vráskám pomůže i pravidelná masáž:

Vitamin C: Regeneruje pleť a zklidňuje

Vitamin C je silným antioxidantem, který je důležitý pro zdraví pokožky i celého těla. Pleti dodává potřebnou sílu bránit se nepříznivým vlivům okolí a zároveň má významné regenerační schopnosti. Kromě toho stimulujete tvorbu kolagenu, který je zodpovědný za pružnost a projasnění pleti. Vitamin C používejte ráno po probuzení ve formě séra Floré Bylinné pleťové sérum šípek & máta (koupit v e-shopu), ale také jako doplněk stravy, vyzkoušejte například Maxi Vita Premium Zdravé vlasy, nehty a pokožka (koupit v e-shopu).

 

Tip redakce:

Dodávejte tělu potřebné vitaminy každý den: Biotter Rybí tuk s vitamíny a Omega 3-omega-3 kyselinami (koupit v e-shopu), TEREZIA Zinek + selen s echinaceou (koupit v e-shopu). (Doplňky výživy nenahrazují pestrou stravu a před jejich použitím je vhodné se poradit s lékařem nebo odborníkem na výživu.)

 

Kyselina hyaluronová: Zdroj hydratované pokožky

Kyselina hyaluronová má schopnost zadržet obrovské množství vody, a tak se stará především o hloubkovou hydrataci pokožky. Pleť si kyselinu hyaluronovou standardně produkuje sama, ale s přibývajícím věkem potřebuje podporu zvenčí, aby se neprojevovaly známky stárnutí. Co na vrásky kolem očí? Zařaďte do své ranní péče sérum a oční krém s kyselinou hyaluronovou – tím zacílíte přímo na místo problému a pleť kolem očí nejen vyhladíte, ale také zpevníte.

 

4 výhody kyseliny hyaluronové:

  1. hydratace pleti,

  2. definice kontur obličeje,

  3. vyplnění pleti,

  4. vyhlazení pleti.

 

Nezapomínejte na hydrataci celého těla a dodržujte pitný režim. Kromě vody pijte v průběhu dne také čaje – na zklidnění Vix čaj heřmánkový (koupit v e-shopu) a pro dodání energie naopak Vix čaj mátový (koupit v e-shopu). Ať už se chcete zbavit známek stárnutí, nebo akné, kosmetika na přírodní bázi vám bude skvělým pomocníkem.

 

Přečtěte si:

Foto: Freepik.com

Připravil/a pro vás Veronika Decsy

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít