Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Glycerin v kosmetice: Objevte magnet na hydrataci

Glycerin v kosmetice: Objevte magnet na hydrataci

Glycerin v kosmetice: Objevte magnet na hydrataci

27. března 2024 od Jana Andrýsková

27. března 2024 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Andrýsková

Dejte sbohem suché pleti. Objevte kouzlo glycerinu, přírodního magnetu na hydrataci. Uzamyká vlhkost v pokožce a zajišťuje její hebkost a elasticitu. Umí toho ale mnohem více. Objevte, jaké další benefity glycerin nabízí pro vaši krásu.

Co je to glycerin a proč by vás měl zajímat

Glycerin, známý také jako glycerol, je čirá bezbarvá tekutina, která se přirozeně vyskytuje v rostlinných a živočišných olejích. Lze ho vyrobit také syntetickou cestou. Výrobci kosmetických produktů si glycerol oblíbili skrze jeho vynikající hydratační vlastnosti a často ho využívají i jako zvlhčovací látku, která pomáhá ostatním přísadám k lepší vstřebatelnosti. Glycerin se proto stal základním stavebním kamenem mnoha produktů péče o pokožku.

Benefity glycerinu: Jak působí na pleť, vlasy a zdraví?

Rozšiřte svůj kosmetický arzenál péče o pleť za hranice vlastnictví glycerinového mýdla. Objevte všechny výhody glycerinu. Jeho výjimečné vlastnosti a široké spektrum využití nacházejí uplatnění v mnoha kosmetických produktech. 
 

Co všechno glycerin dokáže? 

  • Hydratuje a uzamyká vlhkost v pleti. Zachycuje a váže vodu a udržuje ji ve vnější vrstvě kůže. Zabraňuje vysoušení pleti. 
  • Chrání vlasy před lámáním a třepením. Příznivě působí také na vlasy, které hydratuje, zlepšuje jejich poddajnost a vyrovnává poškozená vlasová vlákna. 
  • Tvoří ochranný štít. Pomáhá chránit pleť před poškozením volnými radikály. Zesiluje svrchní vrstvu kůže (epidermis) a posiluje její ochrannou funkci. Pečujte o namáhanou pokožku rukou s Neutrogena Koncentrovaný krém na ruce neparfémovaný (koupit v e-shopu).
  • Má protizánětlivé účinky. Zmírňuje podráždění a zarudnutí pleti. 
  • Odstraňuje odumřelé buňky.
  • Jemně čistí pleť. Jemně odstraňuje zbytky make-upu i nečistoty, proto je často součástí čisticích gelů a micelárních vod. Velmi oblíbená jsou glycerinová mýdla, která méně vysušují pokožku než ta klasická. Jsou vhodná i pro osoby s citlivou a suchou pokožkou a také pro děti.
 
Braňte své ruce před vysušením neviditelným ochranným štítem s glycerinem. Nejen do zimních měsíců doporučujeme tyto krémy:

Použití glycerinu v kosmetice

Glycerin nedráždí pokožku a nezpůsobuje alergie, proto je vhodný takřka na všechny typy pokožky. V kosmetice se používá ve své přírodní i syntetické formě. Kromě svých hydratačních účinků je hojně využíván jako tzv. zvlhčovací látka, která napomáhá ostatním složkám k lepšímu vstřebávání
 

Je glycerin škodlivý?

Glycerin je obecně považován za bezpečnou látku. Výrobci ho nejvíce využívají v jeho přírodní formě. Přírodní glycerin je tělu vlastní, a proto jej pokožka obvykle dobře přijímá. V ojedinělých případech může způsobit podráždění pleti u citlivých osob. Potenciální škodlivost glycerinu tkví v jeho koncentraci. V nadměrné koncentraci dosahuje opačného efektu a vede k dehydrataci pokožky.. Ohrožením pro pleť může být jeho nesprávné dávkování při výrobě domácí kosmetiky.
 

Přečtěte si:

Freepik.com

Připravil/a pro vás Jana Andrýsková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít