Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Skandinávská slow beauty péče o pleť: Holistický klíč ke zdravé pokožce

Skandinávská slow beauty péče o pleť: Holistický klíč ke zdravé pokožce

Skandinávská slow beauty péče o pleť: Holistický klíč ke zdravé pokožce

15. února 2024 od Veronika Decsy

15. února 2024 4 minuty čtení
Připravil/a Veronika Decsy

V posledních letech se stále více hovoří o termínu „slow beauty“, a to zejména v kontextu skandinávské péče o pleť. Toto pojetí, které se odlišuje od tradičních kosmetických trendů, klade důraz na dlouhodobé, šetrné a udržitelné kroky vedoucí ke zdravé pleti. Skandinávská slow beauty péče není jen o používání vybraných produktů, ale o celkovém holistickém přístupu.

Co je skandinávská slow beauty péče?

Skandinávská slow beauty péče se zaměřuje na dlouhodobou, šetrnou a udržitelnou péči o pleť. Tento přístup odmítá rychlé a agresivní metody, které často slibují okamžité výsledky, a namísto toho se zaměřuje na pozvolné a přirozené procesy, které podporují zdraví a krásu pleti zevnitř.
 

Klíčové aspekty slow beauty péče o obličej

Skandinávské státy mají velmi blízko k přírodě, a proto se ji snaží za každou cenu chránit a žít s ní v symbióze. Známí jsou také svým přístupem k lidskému zdraví, a to k fyzickému i mentálnímu – o svá těla i duše pečují na každodenní bázi tím, že kladou velký důraz na zdravý životní styl a work-life balance.
  1. Použití kvalitních a lokálních produktů
    Slow beauty péče o pleť je specifická svým důrazem na kvalitu a čistotu. Produkty jsou často vyrobeny z lokálních, přírodních surovin a jsou navrženy tak, aby byly co nejšetrnější k pleti i k životnímu prostředí. Vyzkoušejte Weleda Měsíčkový pleťový krém (koupit v e-shopu) nebo Saloos Královská péče argan & opuncie – růže (koupit v e-shopu).
  2. Holistický přístup
    Skandinávci věří, že krása a zdraví pleti nezávisí jen na tom, co aplikujeme na povrch, ale také na našem celkovém zdraví a životním stylu. Zahrnuje to správnou výživu, dostatečný odpočinek a redukci stresu.
  3. Udržitelnost a respekt k přírodě
    Ve skandinávské kultuře je hluboce zakořeněn respekt k přírodě a to se odráží i v přístupu k péči o pleť. Produkty jsou vyvíjeny s ohledem na ekologii a udržitelnost, baleny do recyklovatelných obalů.

Jak aplikovat skandinávské principy v rámci každodenní péče o pleť

Zapamatujte si pár jednoduchých zásad, díky nimž budete moct slow beauty principy aplikovat v rámci své každodenní péče a těšit se z jejích pozitivních dopadů na vaše tělo i mysl.
 
  1. Používejte kvalitní produkty: Investujte do kvalitních produktů pro péči o obličej, které jsou šetrné jak k vaší pleti, tak k životnímu prostředí. Hledejte přírodní složení a produkty bez škodlivých chemikálií. Takovým požadavkům vyhovuje například Saloos Hyaluronové sérum (koupit v e-shopu).
  2. Jednoduchost je klíč: Skandinávská péče o pleť zdůrazňuje jednoduchost. Místo přetížení pleti mnoha produkty se soustřeďte na pár klíčových, vysoce účinných produktů, které vaši pokožku nedráždí. Ne nadarmo se říká, že méně je více. Skvělým příkladem je univerzální Weleda Skin Food výživný krém (koupit v e-shopu), který můžete použít jak na jemnou pokožku obličeje, tak i na zbytek těla.
  3. Zaměřte se na celkový životní styl: Nezapomínejte, že zdraví pleti koření uvnitř těla. Jezte přírodní vyváženou stravu, dostatečně odpočívejte, hýbejte se, buďte na čerstvém vzduchu, využívejte sílu slunce a starejte se o své mentální zdraví. Snižování stresu a péče o tělo jsou základem celkového zdraví.
  4. Buďte trpěliví a konzistentní: Slow beauty péče, jak už název napovídá, vyžaduje čas a pravidelnost. Nečekejte okamžité výsledky, ale buďte trpěliví a ve své rutině důslední.

Správná péče o pleť pramení uvnitř těla

Zdraví pleti není jen o povrchové péči v podobě produktů a masáží, o její kvalitě a vzhledu rozhoduje celkové zdraví. Je známo, že orgány, především játra, ledviny a střeva, mají významný vliv na vzhled pleti. Když tyto orgány správně fungují, dokážou efektivně odstraňovat toxiny z těla, což se projevuje zářivou a zdravou pletí bez viditelných nedokonalostí.
 
Například pokud máte problémy s trávením nebo jíte nezdravě, může se to projevit na pleti v podobě akné, zánětů nebo suchosti. Proto je důležité dbát na vyváženou stravu, dostatek hydratace a eliminaci stresu, který může mít negativní dopad na funkci těchto orgánů. Zařaďte do svého denního pitného režimu přírodní čaje a vitamíny.
*Doplněk stravy nenahrazuje pestrou stravu a před jeho použitím je vhodné se poradit s lékařem nebo odborníkem na výživu.
 
Skandinávská slow beauty péče nás tak vyzývá k celkovému zdravému životnímu stylu, který podporuje správnou funkci našeho organismu a přináší dlouhodobé výsledky v podobě krásné a zdravé pleti a dobré nálady. Je to připomínka toho, že krása je nejen na povrchu, ale také v harmonii celého těla.
 

Přečtěte si:

Foto: Freepik.com

Připravil/a pro vás Veronika Decsy

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít