Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Je přírodní kosmetika stejně účinná jako ta „klasická“?

Je přírodní kosmetika stejně účinná jako ta „klasická“?

Je přírodní kosmetika stejně účinná jako ta „klasická“?

27. srpna 2020 od Vanda Vízková

27. srpna 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Chceme žít zdravě. Čím dál více se zajímáme o to, co jíme, jestli sportujeme, a také o to, jakou kosmetiku používáme. V každém z nás ale možná občas zahlodá pochybnost, jestli je přírodní kosmetika stejně účinná jako ta, která vychází z laboratoří známých firem. Kromě vyvrácení některých mýtů vám představíme i kosmetické novinky, jež jsou ryze přírodní.

Příroda v laboratoři 

Trend přírodní kosmetiky neustále sílí a nejen jejích konzumentů, ale i výrobců neustále přibývá. A nejsou to výrobci, kteří míchají kosmetiku doma v hrnci, ale ti, kteří mají stejně jako výrobci „klasické“ kosmetiky k dispozici špičkové laboratoře a sofistikované výrobní postupy. Díky nim mohou z rostlin získat stejně účinné látky jako běžní výrobci a rozdíl je pouze v tom, že k nim ve finálním procesu nepřidají konzervanty, parabeny, silikony, parfémy, umělá barviva a další látky, které způsobují větší pěnivost a přináší jiný uživatelský komfort a kterým se dnes postupně učíme vyhýbat. 
Práce v laboratoři

Nejde „jen“ o účinek

Mnozí by mohli namítnout, že když pečují o vlasy některým „běžným“ šamponem a kondicionérem, je na rozdíl od přírodní kosmetiky výsledek vidět hned. Ano, díky silikonům a dalším syntetickým látkám obsaženým v některých šamponech vypadají vaše vlasy lépe opravdu okamžitě. Přírodní kosmetika potřebuje oproti tomu trochu více času na to, aby se po jejím používání dostavil podobný viditelný efekt. Záleží jen na vás, jaké požadavky na svou kosmetiku máte. Pro mnohé uživatele je kromě rychlosti nebo razance účinku na pokožku, pleť nebo vlasy důležitý i způsob získávání surovin pro výrobu kosmetiky, způsob jejich zpracování nebo balení produktů. Čím dál více zákazníků požaduje, aby suroviny pro jejich kosmetiku byly získávány k přírodě šetrným a fair trade způsobem. Obaly preferují recyklované nebo recyklovatelné, popřípadě vratné, nebo dokonce vlastní. Kromě účinné péče si s kosmetikou kupují i dobrý pocit, že životní prostředí nezatěžují zbytečným odpadem.

Která kosmetika je lepší?

Nelze dělat soudce a říkat, že ta či ona kosmetika je špatná, nebo naopak mnohem lepší. Každé tělo je jiné a má jiné potřeby. Zdaleka ne všechna klasická kosmetika je plná škodlivin – naopak: výrobci už v mnoha případech volí pro tělo i přírodu šetrnější alternativy. Některé chemické látky jsou dokonce prospěšné a přírodními zatím nenahraditelné. A stejně tak neplatí, že každá přírodní kosmetika je skvělá. Věděli jste například, že pro to, aby mohla být kosmetika označena za „přírodní“, stačí, aby obsahovala i pouhé 1 % přírodních složek? Ať už se rozhodnete používat jakoukoli kosmetiku, vždy čtěte složení na zadní straně obalu a sledujte reakce svého těla. Díky tomu si vyberete opravdu to nejlepší pro svou pokožku, pleť i vlasy.
Použití pleťového oleje

Novinky, které přesvědčí

Pokud jste dosud používali klasickou kosmetiku a stále váháte, jestli přeci jen nevyzkoušet tu přírodní, je teď ten správný čas. Vybrali jsme pro vás několik novinek ze sortimentu drogerie Teta, které jsou nejen voňavé a dle našeho mínění i příjemné a účinné, ale které splňují i další požadavky dnešních náročných zákazníků – balení ve 100% recyklovaných obalech, netestování surovin ani produktů na zvířatech, veganské složení a ovocné a květinové deriváty v bio kvalitě. Ve sprše sáhněte po Faith in Nature Sprchovém gelu Grapefruit a pomeranč nebo Faith in Nature Sprchovém gelu s kokosovým olejem.

produkty z přírodní řady Faith in Nature
Všechny v nich obsažené čisticí látky i vůně jsou derivovány z rostlin. Díky tomu jsou šetrné k vaší pokožce a zároveň i k životnímu prostředí. První zmíněný sprchový gel vám dodá energii osvěžující vůní citrusů, druhý umocní relaxační účinky sprchy exotickou vůní kokosu. V případě, že preferujete tuhou konzistenci produktů a kladete důraz na to, abyste daný přípravek spotřebovali beze zbytku a zbylým prázdným obalem nezatížili přírodu, sáhněte po Faith in Nature Rostlinném tuhém mýdle s kokosovým olejem nebo Faith in Nature Rostlinném tuhém mýdle pomeranč.
produkty z přírodní řady Faith in Nature

Vlasová péče

Pro normální a suché vlasy jsou určené Faith in Nature Šampon a Kondicionér s kokosovým olejem. Díky kokosovému oleji vlasy důkladně umyjí a ošetří, aniž by je vysušovaly a dráždily pokožky hlavy, tu dokonce umí zbavit svědění a vlasy hezky hydratovat. Na každodenní použití pak můžete vyzkoušet Faith in Nature Šampon a Kondicionér Grapefruit a pomeranč. Obsažené citrusy vlasy krásně oživí, čajovník čínský působí proti svědění pokožky a tvorbě lupů a vavřín kubébový snižuje tvorbu kožního mazu. 

Rituály krásy

Cestou přírodních produktů se vydává i značka Garnier. Nově si můžete dopřát denní a noční antistresový rituál pro pleť s produkty obsahujícími bio konopný olej a vitamin E.
Denní péči, výživu a hydrataci obstará Garnier BIO Hydratační krém s konopím (koupit v e-shopu). O večerní relaxaci a obnovu pleti se postará Garnier BIO Pleťový noční olej s konopím (koupit v e-shopu), který zklidňuje, vyživuje a vyhlazuje jemné vrásky.

produkty z přírodní řady Garnier
Naším posledním tipem, který byste měli vyzkoušet, je Purity Vision Bio Levandulový olej. Tento multifunkční olejíček je vhodný pro všechny typy pleti včetně té dětské. Oblíbíte si ho jako tělový, relaxační či pleťový olej, a protože zklidňuje podráždění, je skvělý i na péči o problematickou pokožku


TIP: Další zajímavé produkty přírodní, ale i klasické péče najdete na e-shopu drogerie Teta (přejít na e-shop).

Purity Vision Bio Levandulový olej

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít