Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Trendy obočí (nejen) z TikToku

Trendy obočí (nejen) z TikToku

Trendy obočí (nejen) z TikToku

5. února 2024 od Jana Andrýsková

5. února 2024 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Andrýsková

Jednou je tenké, podruhé husté, jindy namalované nebo odbarvené. Svět krásy je proměnlivý a stejně jako se každoročně střídají trendy v líčení, barvách nehtů nebo vlasů, nezůstává pozadu ani obočí. Sociální sítě jsou toho důkazem. TikTok a Instagram plní různorodé beauty inspirace na úpravu obočí. Každý si tam najde to, co rezonuje s jeho osobním stylem.

Přirozené a husté obočí učešte a zafixujte

Majitelky přirozeně hustého obočí se nemusejí trápit s jeho trháním a tvarováním do tenčí linie. Dlouhodobý trend ve světě kosmetiky prosazuje návrat k obočí, které vám nadělila příroda. Oslavuje jedinečnost a přirozenou nedokonalost. Takové obočí má na první pohled vypadat jako „vstala a šla“. Není tím však myšleno neupravovat obočí vůbec a nechat mu volnost. Aby přirozené obočí vypadalo skvěle, je třeba nacvičit stylingovou techniku. Naštěstí není nikterak složitá. Ráno ho pročešte štětečkem a proveďte fixaci obočí pomocí Flormar Fixátor obočí (koupit v e-shopu) nebo Gabriella Salvete Fixační mýdlo na obočí (koupit v e-shopu).
 
Přesný tutoriál, jak vykouzlit dokonale upravené a zároveň přirozené obočí, najdete na našem profilu na Instagramu:

Ombré obočí vyžaduje trochu cviku

Rozehrajte na svém obličeji symfonii odstínů. Styl ombré se vyznačuje plynulým přechodem barev. U kořene nosu je obočí světlejší a jemnější, jeho střed je mírně tmavší a konec velmi výrazný. K jeho vytvoření potřebujete kapku zručnosti, ale s trochou trpělivosti a cviku to zvládnete. Odměnou vám bude obočí, které dodá vašemu výrazu tváře hloubku. K dosažení ombré efektu si vezměte na pomoc kartáček a tužku, například Gabriella Salvete Brow Definer (koupit v e-shopu) a paletku na obočí, třeba Rimmel London Brow This Way (koupit v e-shopu).
 

Laminace obočí není pouze záležitostí salónů

Odpovědí na to, jak dosáhnout dokonalého tvaru obočí je laminace. Nemusíte však podstupovat invazivní procedury a nechat v kosmetickém salónu spoustu peněz. Trendy se stejně rychle mění a příští rok nemusí být dokonale laminované obočí v kurzu. Proto se toho ujměte sami. Pomocí vhodných kosmetických produktů zvládnete laminaci obočí i doma. Nejprve vylaďte jeho tvar, ať dosáhnete hladkého a symetrického vzhledu. Poté vsaďte na tyto pomocníky: 
Tip redakce:
Následujte přirozený tvar svého obočí, trendům navzdory. Obočí by mělo vždy respektovat linie vašeho obličeje. Ovlivňuje celkový výraz tváře. Jedině přirozeně vypadající obočí podtrhne vaši přirozenou krásu.

Barevné a bezbarvé obočí je módní záležitostí

Trendem nejen na TikToku, ale i na světových módních molech je odbarvené, takřka neviditelné obočí. Odráží kreativního ducha a umožňuje hrát si mnohem více s make-upem. Dejte i vy průchod své umělecké duši. Světlé obočí dodává tváři jemnější vzhled. Živelnost nebo hravost mu dodáte barevnými gely na obočí, ale obarvit ho můžete i zářivými očními stíny. 
 
Pro blondýnky a světlovlásky s přirozeně světlým obočím je skvělým pomocníkem Flormar Gel na obočí č. 01 (koupit v e-shopu), který ho lehce tónuje. Decentně ho zvýrazněte pudrovými stíny, aplikujte třeba Dermacol Pudrový stín na obočí č. 1 (koupit v e-shopu). Všichni, kteří si ráno nestíhají vykreslit dokonalé obočí, mohou sáhnout po barvě na obočí Syoss Brow Tint barva na obočí světle hnědý (koupit v e-shopu), která osvěží jeho vzhled až na 4 týdny.

Vyvarujte se chyb nejen při domácím barvení obočí

Při domácím barvení obočí se někdy stane, že vás překvapí jiný odstín, než jaký jste očekávali. Nebo vytrháte chloupků více, než bylo v plánu. Obojí se špatně napravuje. Vyhněte se podobným přešlapům i trapným otázkám ohledně vašeho nechtěného vzhledu. Přečtěte si náš článek 3 chyby, které děláte v péči o obočí. Napravte je!


S jakými trendy i nadále počítat?

V tomto století se vystřídalo obočí vytrhané do tenoučké linie i to dokreslené tužkou, ostré oblouky, husté a přirozené tvary i odbarvené a barevně tónované obočí. Nezoufejte, pokud tvar obočí, kterým se pyšníte, není zrovna „v módě“. Trendy se sice mění, ale také se vracejí. I když vaše obočí neodpovídá současným beauty hitům na TikToku, buďte si jisti tím, že dříve nebo později bude v kurzu. Vždy je nejdůležitější fakt, že nosíte to, co se líbí vám, a cítíte se tak dobře. 
 

Přečtěte si:

Foto: Freepik.com

Připravil/a pro vás Jana Andrýsková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít