Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak na depilaci v obličeji doma? Zkuste našich 5 tipů!

Jak na depilaci v obličeji doma? Zkuste našich 5 tipů!

Jak na depilaci v obličeji doma? Zkuste našich 5 tipů!

30. března 2022 od Anna Šťastná

30. března 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Chloupky v obličeji máme všechny, ale určitě o ně příliš nestojíme a také se za ně někdy tak trochu stydíme. Zbavit se chloupků v obličeji naštěstí můžete různými způsoby. Pokud se bojíte bolesti, vyzkoušejte různé depilační techniky. Prozradíme vám, která se nejlépe hodí na depilaci obočí či knírku.
Nejde jen o srostlé obočí nebo „knírek“. Chloupky se mohou objevit prakticky kdekoli, třeba na bradě, kolem očí, mohou vyrůstat i na čele či tvářích. Hrdě svoje ochlupení nosila ale asi jen známá malířka Frida Kahlo. Nehodláte-li ji následovat, máte hned několik možností, jak se chloupků zbavit. Kromě epilace, kdy odstraníte chloupek i s kořínkem, to jde i šetrněji – depilací.


Jak depilovat obličej a co vše a jak lze depilovat?

1. Hladce a bez bolesti aneb zkuste pinzetu

Obličej je sám o sobě citlivý, takže je potřeba přistoupit k odstraňování chloupků velmi opatrně. Zatímco na ostatní tělesné partie se v pohodě hodí žiletka či strojek, na obličej je to tabu. Mohlo by se totiž stát, že by chloupky zesílily, ztmavly a rostly by mnohem rychleji. Jiné depilační techniky jsou ale povoleny. Jejich výhodou je, že jsou prakticky bezbolestné, ovšem je třeba počítat s tím, že chloupky budou dorůstat a proces tedy bude nutné zhruba po 2–3 týdnech opakovat.
 
Náš tip:
Pokud se potřebujete rychle zbavit ojediněle rostoucích chloupků, mějte po ruce Gabriella Salvete Pinzetu (koupit v e-shopu) nebo elektrický zastřihovač Veet Sensitive Precision Expert (koupit v e-shopu).
Co když ale chloupky pokrývají větší část obličeje a pinzeta už na ně nestačí? Seznamte se s dalšími depilačními technikami, které jsou vhodné pro ošetření obličeje.

2. Krémy a pěny aneb jak na větší plochy

Jde o skutečně šetrný způsob odstranění chloupků, kdy nehrozí žádné poranění ani podráždění. Tedy za předpokladu, že si vyberete přípravek se zklidňujícím složením. Vyzkoušejte například Strep Opilca Depilační krém měsíček a vilín (koupit v e-shopu), který má pečující složení vhodné i pro citlivou kůži. Nevýhodou této metody může být vyšší časová náročnost, k odstranění chloupků nedojde okamžitě. Touto metodou můžete zkusit odstranit třeba knírek v obličeji.
 
Jak je použít: Naneste tenkou vrstvičku přípravku na pokožku v oblasti, kterou chcete depilovat, a nechte zhruba 10 minut působit. Potom omyjte vlažnou vodou.  

3. Voskové pásky aneb jak zacílit precizně a přesně

Jde o depilační techniku, která je založená na použití speciálních pásků na bázi vosku. Doporučit můžeme například Ameté Depilační pásky pro obličej a intimní partie (koupit v e-shopu). Ideální je použít je na odstranění chloupků, jež jsou dlouhé minimálně tři milimetry. Ujistěte se, že pásek aplikujete na suchou pokožku. Tato metoda je vhodná třeba na úpravu a depilaci obočí.
 
Jak je použít: Pásek nahřejte několik vteřin v dlaních, přiložte voskovou stranou na pokožku a strhněte opakovaně proti směru růstu vašich chloupků.

4. Cukrová pasta aneb jak se vyhnout zarůstání chloupků

Tento způsob je vhodný i pro ženy s velmi citlivou pokožkou a pro všechny, které trápí zarůstání chloupků. Funguje vlastně na podobné bázi jako depilační krém, jen má přírodní složení. Vyzkoušejte například Purity Vision BioEpil Depilační cukrovou pastu (koupit v e-shopu), která obsahuje pečující bylinné extrakty a hodí se i pro depilaci intimních partií. Zkuste na celý obličej a třeba bradu.
 
Jak ji použít: Směs zahřejte zhruba na vaši tělesnou teplotu a naneste na suchou pokožku na místa, jež chcete depilovat. Rozetřete vždy proti směru růstu chloupků do tenké vrstvy a nechte pár vteřin působit. Pak prudce strhněte po směru růstu chloupků.

5. Nezapomeňte na zklidnění aneb na co se zaměřit po depilaci

Ať už zvolíte kterýkoli způsob depilace, myslete pak na zklidnění pokožky. I když jsou všechny metody relativně šetrné, jde o zásah, který může kůži lehce podráždit. Po depilaci naneste na pleť například tonikum nebo Floré Květovou pleťovou vodu levandule (koupit v e-shopu), která pleť čistí a chrání před vznikem podráždění, zarudnutí či pnutí.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít