Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Ženské tabu: Rostou mi chloupky na obličeji – co s tím?

Ženské tabu: Rostou mi chloupky na obličeji – co s tím?

Ženské tabu: Rostou mi chloupky na obličeji – co s tím?

29. března 2021 od Vanda Vízková

29. března 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Nikdy jste s nimi problém neměla a najednou je jich tam čím dál více? Chloupky v obličeji jsou problémem samy o sobě i při nanášení make-upu, který je ještě zvýrazní. Zjistěte, který způsob jejich odstranění je pro vás ten nejvhodnější.
První sluneční paprsky jsme vyhlížely s nedočkavostí, teď, když tu jsou, máme obličeje zakryté rouškou. A tak je trochu složité nachytat tu jarní barvičku. Jestliže tomu chcete trochu pomoci, mohlo by vás zaujmout stylové a jednoduché líčení v růžových odstínech, díky kterým skvěle vynikne vaše přirozená krása.

Vzít na ně žiletku?

Jestli si pohráváte s myšlenkou zapůjčit si od partnera jeho holicí strojek a pěnu, raději ji zavrhněte. To, že by vám rostlo chloupků více a silnějších, je mýtus. Nicméně jejich čerstvě seříznuté konečky budou působit mohutněji a s nimi tak budou opticky vypadat také vaše chloupky. Časem byste se mohla dostat do začarovaného kruhu a být nucená brát žiletku do ruky i několikrát do týdne, proto se s její pomocí chloupků raději nezbavujte. Výjimkou je případ, kdy opravdu potřebujete odstranit pouze pár chloupků a jiné způsoby, než je holení, vám připadají nekomfortní či bolestivé. Pak zkuste precizní a i pro tyto partie určený Veet Elektrický zastřihovač Precision Expert (koupit v e-shopu).

Klasika v podobě pinzety

Pokud se vám například nad koutky úst nebo na bradě vyskytne pár ojedinělých silnějších tmavších chloupků, můžete je stejně jako své obočí zkorigovat zásahem pinzety, například Sally Hansen Pinzety se šikmou špičkou a komfortním držadlem (koupit v e-shopu). Pokud máte epilátor s jemným obličejovým nástavcem, stejně dobře, a ještě o něco rychleji vám poslouží i on. Výsledek tohoto zákroku vám vydrží asi týden až dva. Je to z toho důvodu, že pinzetou či epilátorem nikdy nevytrhnete všechny chloupky najednou. Některé mohou z pokožky kvůli odlišné růstové fázi teprve vykukovat a vy je při vytrhávání buď neuvidíte, nebo je nebudete schopná pinzetou či epilátorem zachytit.

Metoda cukru a vosku

S neviditelnými nebo teprve rostoucími chloupky si naopak poradí třeba voskové pásky. Ty na sebe přilepí a následně odstraní i světlé, slabé i kratší chloupky. Vybírejte voskové pásky určené speciálně pro partie obličeje – jak svým tvarem, tak svým složením, např. Veet Voskové pásky na obličej a ubrousky s arganovým olejem Natural Inspirations (koupit v e-shopu). Alternativou, která odstraní chloupky stejně důkladně, ovšem skoro na měsíc, je depilace cukrovou pastou, třeba Purity Vision Depilační cukrovou pastou BioEpil (koupit v e-shopu). Tento způsob odstranění chloupků ale vyžaduje trochu více opatrnosti a zručnosti, aby nedošlo k popálení nebo podráždění pokožky. Zkusit můžete i Strep Depilační krém pro depilaci tváře a oblasti bikin s arganovým olejem (koupit v e-shopu), který je obzvláště jemný a zajišťuje dokonalé odstranění chloupků z tváře, podpaží a oblasti bikin.

Trvalé řešení laserem

Použití laseru nebo IPL je jedinou metodou epilace, která zaručuje, že se nežádoucího ochlupení zbavíte na dlouhou dobu, či dokonce natrvalo. Není ale vhodná pro ženy, které mají chloupky světlé, protože laser po nich nedokáže sklouznout ke kořínku a zničit je. Další nevýhodou těchto metod trvalé epilace je větší cenová náročnost, a protože jsou aplikovány odborníky v salonech, tak v poslední době také jistá neodhadnutelnost, kdy budete moct sérii ošetření podstoupit. Pokud vás ale tento způsob odstranění chloupků oslovil nejvíce a chcete si ho dopřát, můžete si zakoupit epilační systém IPL i na domácí použití.

TIP: Vhodné epilační a depilační přípravky pro různé typy pleti, barvy chloupků nebo místa, na kterých rostou, najdete spolu s odbornou radou k jejich použití v prodejnách Teta drogerie i na e-shopu (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít