Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Mýty o depilaci cukrovou pastou

Mýty o depilaci cukrovou pastou

Mýty o depilaci cukrovou pastou

9. října 2019 od Helena Pokorná Hladíková

9. října 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Helena Pokorná Hladíková

Hladké tělo je žádoucí nejen v létě, ale po celý rok, a tak možná právě teď přemýšlíte, že zkusíte depilaci cukrovou pastou. Vyhledává ji čím dál více žen, ale spousta jich o ní také pořád ještě pochybuje. Jaká jsou nejčastější mylná tvrzení a proč byste se jich měli přestat bát?

MÝTUS č.1: Cukrová pasta se nehodí pro citlivou pokožku

Depilace cukrovou pastou je šetrná, zejména v porovnání s voskem, proto se hodí právě i pro ženy, které trpí ekzémy, jejich kůže je velmi citlivá nebo jim zarůstají chloupky. Cukrová pasta tolik netahá pokožku, protože přilne jen k chloupku a pronikne do vlasového folikulu, zatímco vosk se přilepí i ke kůži, kterou svými chemickými přísadami může i podráždit. Při depilaci cukrovou pastou se rovněž postupuje po směru růstu chloupků, což zabraňuje jejich nepříjemnému zarůstání. O její šetrnosti svědčí také to, že se doporučuje i na depilaci intimních partií.

MÝTUS č.2: Depilace cukrovou pastou bolí

Jak už jsme si řekli výše, cukrová pasta se nepřichytí na živé buňky, čímž dochází k minimálnímu podráždění a bolesti. Pasta navíc i za tu kratičkou chvíli, kdy je v kontaktu s pokožkou, dokáže proniknout až ke kořínkům chloupků, které zjemní, aby snáze povolily, což třeba vosk neumí. I vytahování chloupků v jejich přirozeném směru růstu zmírňuje bolestivost celé procedury, takže depilace cukrovou pastou je jednoznačně mnohem šetrnější.

MÝTUS č. 3: Cukrová pasta funguje stejně jako depilační krém

Pravda: I když to na první pohled nemusí být úplně jasné, depilační krém a cukrová pasta jsou zcela odlišné přípravky. Zatímco složení cukrové pasty je přírodní, u depilačního krému jde o způsob chemické depilace, na kterou navíc mohou mít některé ženy alergii. Problém představuje rovněž to, že krém nemusí zabírat na každý chloupek stejně, tudíž po nanesení opravdu žádný výsledek vidět nemusíte. V takovém případě to chce poohlédnout se po jiné značce krému nebo vyzkoušet právě cukrovou pastu. Ta totiž dokáže odstranit všechny chloupky po celém těle, efekt je dlouhodobější než u krému a nemusíte se obávat žádné alergické reakce.

MÝTUS č. 4: Cukrovou pastou se popálím

Cukrová pasta se nanáší ohřátá na tělesnou teplotu, proto se nemusíte obávat žádného popálení. Na rozdíl od aplikace horkého vosku jde naopak o příjemnou proceduru.

MÝTUS č. 5: Cukrová pasta se rychle zkazí

Krátká trvanlivost bývá častým argumentem zejména při koupi cukrové pasty pro domácí použití, protože se většinou prodává v poměrně velkém balení, nebo při její vlastní výrobě. Toho se však bát rozhodně nemusíte. Cukr obsažený v pastě totiž funguje jako přirozený konzervační prostředek, tudíž se tam žádné bakterie nemnoží a trvanlivost není ohrožena.
Tip redakce:
Pokud chcete vyzkoušet depilaci cukrovou pastou doma, pořiďte si
Purity Vision BioEpil Depilační cukrovou pastu s obsahem zklidňující růžové vody a dezinfekčního Tea Tree oleje.

Připravil/a pro vás Helena Pokorná Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít