Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Hladký klín aneb Jak na depilaci intimních partií

Hladký klín aneb Jak na depilaci intimních partií

Hladký klín aneb Jak na depilaci intimních partií

12. prosince 2021 od Helena Hladíková

12. prosince 2021 2 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Trend dokonale hladké pokožky bez chloupků stále pokračuje, intimní partie ženského těla nevyjímaje. Víte ale, jak „tam dole“ vlastně při holení postupovat a jak nejlépe pečovat o právě oholenou pokožku?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Holení obecně představuje pro naši kůži poměrně velkou zátěž a zejména v oblasti intimních partií není tak úplně přirozené. I při té nejlepší péči zůstávají na pokožce mikroskopické ranky, do nichž se může snadno dostat infekce. Proto je třeba opatrnosti a dodržování určitých pravidel. Žádná z nás nechce řešit nevzhledné a bolestivé pupínky, zarůstající chloupky a další nepříjemnosti. Co tedy dělat, abychom si po celý rok mohly bezstarostně užilvat krásné hladké a zdravé pokožky?
metody holení

Jaký typ depilace zvolit pro intimní partie?

Jen pro oblast intimních oblastí se používají tři typy depilace:
  • americká (odstranění chloupků v oblasti bikin)
  • francouzská (odstranění většího množství chloupků, nejčastěji do tvaru písmene V nebo úzkého proužku, ale ne v zadních intimních partiích)
  • brazilská (odstranění úplně všech chloupků)

Co se však týká prostředků, jimiž lze depilovat oblast bikin a genitálií, existuje stejně jako u holení nohou hned několik možností:
 

1. Holicí strojek nebo žiletka

Nejjednodušší a nejrychlejší způsob představují různá holítka a žiletky, jež však mají jen krátkodobý efekt. Pro opravdu hladké oholení navíc potřebujete mít navlhčenou kůži a použít pěnu na holení - zkuste Satin Care Normal Skin Avocado Twist Gel Na Holení  (koupit v e-shopu)ideálně s neutrálním nebo mírně kyselým pH, aby byla pro prostředí intimních partií co nejpřirozenější. Rozhodně tedy nepoužívejte mýdlo, sprchové gely a podobně. Určitě se také vyplatí investovat do kvalitnějších holítek a myslet na to, že jednorázová žiletka je určena skutečně jen na jedno, maximálně dvě použití. V intimních partiích navíc není z hygienického hlediska vhodné používat dlouhodobě jednu žiletku, raději ji tedy měňte co nejčastěji. Třeba Ameté Jednorázový holicí strojek Lady (koupit v e-shopu). 

holící strojek
2. Epilátor

Vytrhávání chloupků pomocí speciálního strojku je hodně bolestivé a i pro jejich odstranění na nohách volí tento způsob spíše jen silnější povahy. Dá se na něj však zvyknout a má oproti jiným metodám dlouhodobý efekt. Tuto variantu samozřejmě můžete vyzkoušet i pro oblast intimních partií, ale dbejte při ní opravdu velké opatrnosti. 

3. Depilace voskem

Podstatou této metody je rovněž vytrhávání chloupků, je však méně bolestivá než použití epilátoru. Výhodou je opět efekt na delší dobu, ale na druhou stranu je při ní potřeba nechat chloupky trochu narůst, což může být zejména v létě nepříjemné. Pokud už se však pro depilaci voskem rozhodnete, určitě vždy vybírejte přípravky určené speciálně pro intimní partie, například Veet Voskové pásky - bikiny a podpaží (koupit v e-shopu) nebo Strep Crystal Voskové pásky pro epilaci tváře a citlivých míst (koupit v e-shopu). Myslete na to, že jde o choulostivá místa, a tím, že zvolíte speciální voskové pásky, předejdete alergické reakci či poranění. Další variantou je svěřit se do péče profesionálů, kde vám aplikují vosk pod odborným dohledem.

depilace v oblasti bikin

4. Depilační krémy, gely a pěny

Poslední možností, kterou můžete doma použít, je aplikace depilačních prostředků, nejčastěji v podobě krémů, gelů či pěn. Ty nanesete na kůži, necháte působit po dobu uvedenou na přípravku a poté i s chloupky odstraníte přiloženou stěrkou. Fungují dobře, ale hodí se spíše pro oblast bikin, protože obsahují chemické látky, které by se neměly dostat přímo na genitálie. Zkusit můžete třeba jemný Strep Opilca Depilační krém měsíček a vilín (koupit v e-shopu) se zklidňujícím extraktem z měsíčku.
 

Jde se na věc!

Výběr holicího „nářadí“ máte za sebou, teď přichází ke slovu samotný proces holení. Abyste již při něm předešly následným komplikacím v podobě zarůstajících chloupků a červených pupínků, vyvarujte se častých chyb a snažte se:
  • před depilací vykoupat/osprchovat v teplé vodě, aby chloupky změkly a daly se lépe odstranit (pravidelně se také pomocí peelingu a masážní rukavice zbavujte odumřelých kožních buněk),
  • nůžkami nejprve zastřihnout delší chloupky,
  • holit ideálně po směru růstu chloupků, což sice vyžaduje trochu více úsilí, ale naopak si tím ušetříte případné trápení se zarůstajícími chloupky apod.,
  • na závěr opláchnout studenou či vlažnou vodou nebo ještě lépe oholenou kůži na intimních partiích ošetřit dermální vodou z lékárny,
  • nedrhnout pokožku ručníkem, ale jen lehce osušit.
produkty na holení

Jak na péči po depilaci nebo po holení:

A teď nastává velmi důležitá, ale často opomíjená fáze – péče po holení. Spousta žen zakončí depilaci pouhým otřením ručníkem, ale především intimním partiím byste měly přece jen věnovat větší pozornost. Přípravky na péči po holení by v první řadě neměly obsahovat žádné alergické látky. Vyhněte se parfémovaným přípravkům a těm s obsahem alkoholu, naopak volte výrobky s prospěšnou kyselinou mléčnou. Případná pořezání byste měly vydezinfikovat a místa, na nichž jsou patrné zarůstající chloupky, potřít roztokem s kyselinou salycilovou nebo glykolovou. Ta působí nejen jako dezinfekce, ale pomáhá právě také v boji proti zarůstání.

Tip redakce:
Po holení byste měly nosit volnější prádlo, proto je lepší holit se večer, abyste se nemusely hned oblékat do kalhot/silonek, což podrážděné pokožce nesvědčí. 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

2 komentářů k článku
Milan Morávek 1.června 2021
Jako chlap pamatuju jedině Zarostlé, to bylo Něco, holé to mě pripadá jak Nezletilá Pionýrka pod Zákonem !?
Martina Tůmová 11.října 2018
Dobrý den, kde seženu roztokem s kyselinou salycilovou nebo glykolovou? Nebo doporučíte nejlepší krémy po holení na intimní partie?
děkuji moc
M.

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít