Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 chyb, které (možná) děláte při sprchování

5 chyb, které (možná) děláte při sprchování

5 chyb, které (možná) děláte při sprchování

17. října 2020 od Lucie Ulmanová

17. října 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Nastávající sychravé počasí nás nutí stoupnout si po dlouhém pracovním dni pod teplou sprchu a smýt ze sebe všechny starosti všedního dne. Ale víte, že se můžete dopustit pár chyb, které škodí vaši kůži? S námi se jich od teď vyvarujete!
Víte, co děláte při sprchování špatně? Může toho být víc, od nevhodné teploty vody po špatné opláchnutí nebo sprchování obličeje horkou vodou. Poradíme vám, na co si dát pozor.

1. Sprchování horkou vodou 

Teplá i studená sprcha mají své výhody. Zatímco chladnější voda zlepšuje krevní oběh nebo imunitu, teplá zregeneruje svaly, zmírňuje stres a napětí. Ale příliš horká voda kůži škodí, protože pokožku vysušuje a narušuje ochranný film kůže. Před vysušováním ochrání pokožku Fa Sprchový gel Magic Oil Pink Jasmine (koupit v e-shopu). Doporučujeme si ve sprše namíchat spíše vlažnou vodu, která otevře póry a prokrvuje pokožku. Do sprchy se vyplatí vzít si novinku s olivovou vůní Nature Box Sprchový gel Olive Oil (koupit v e-shopu) nebo Nature Box Osvěžující sprchový gel s arganovou vůní (koupit v e-shopu).
nohy ve sprše

2. Nemytí chodidel 

Ve sprše se namydlíte a po těle pak necháte stékat mýdlovou vodu? Další chyba. Nezapomínejte si žínkou vydrbat každý záhyb těla včetně chodidel a meziprstí. To také potřebuje důkladně umýt, jinak hrozí, že se vám zde usadí plísně nebo bakterie. Pro pocit hebké a hydratované pokožky zkuste Nature Box Sprchový gel Passion Fruit Oil (koupit v e-shopu).
 
Tip redakce:
Víte, že sprchou můžete také nastartovat svůj den? Ranní sprcha je ideální pro navození lepší nálady a k rychlejšímu probuzení smyslů. Do sprchy si ráno vezměte například
Dove Sprchový gel Hydrating Care s aloe a břízovou vodou (koupit v e-shopu).

3. Mytí obličeje pod sprchou 

Když už si dopřáváte teplou sprchu, chcete vzít vše při jednom. Umýváte si vlasy, tělo i obličej. A právě na něj horká voda vůbec nepatří. Pleti hrozí dehydratace a kvůli zaneseným bakteriím pak také to, že se vám budou více tvořit pupínky. Pro suchou a mdlou pokožku vyzkoušejte Dove Sprchový gel African Ritual (koupit v e-shopu).

4. Nesprchování se po cvičení  

Jste-li sportovní typ a pravidelně a rádi sportujete, myslete na to, že po každé náročné aktivitě se člověk zpotí a může začít zapáchat. Dáváte-li přednost očistě ve vlastní koupelně, pamatujete, že než se do ní přesunete, může dojít k zanícení pleti, protože sportoviště jsou plná bakterií. A úplně špatně je, když si necháte sprchu po cvičení až na ráno. Pocit super jemné pokožky zanechává Fa Sprchový gel Honey Crème (koupit v e-shopu) a za vyzkoušení stojí také Fa Sprchový gel Magic Oil Blue Lotus (koupit v e-shopu). Po sprše nezapomeňte své tělo osvěžit a ochránit před potem a nepříjemnou vůní třeba NIVEA Sprej antiperspirantem Fresh Gentle (koupit v e-shopu) s jemnou nevtíravou vůní nebo jeho variantou Fresh Blossom (koupit v e-shopu) s vůní čerstvých květin a citronové trávy.
sprchování obličeje ve sprše
Tip redakce:
Sprcha vás může také rozmazlovat. Pro večerní sprchu před spaním se hodí používat sprchové gely, které zvláční pokožku a zabraňují jejímu předčasnému stárnutí. Vyzkoušet můžete například
NIVEA Sprchový gel Naturally Good s divokou růží nebo arganovým olejem, v němž je 98 % ingrediencí přírodního původu.

5. Špatné opláchnutí 

Vůně mýdla či gelu na kůži je velmi příjemná, přesto si ale dejte dobrý pozor, abyste ze sebe přípravek pořádně opláchli. Jinak vám hrozí, že jeho dlouhodobé působení by mohlo pokožku podráždit. Příjemně pěnivý a lehce smývatelný je Dove Sprchový gel Okurka a zelený čaj Refreshing (koupit v e-shopu). Zářivou a hydratovanou pokožku pak získáte díky Dove Sprchovému gelu Korean Ritual (koupit v e-shopu).

TIP: Širokou nabídku produktů vhodných do sprchy a koupele najdete i na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít