Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Omlaďte své intimní partie: Víme, jak na to!

Omlaďte své intimní partie: Víme, jak na to!

Omlaďte své intimní partie: Víme, jak na to!

28. září 2020 od Jana Kantorová

28. září 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Stárnutí se u nás žen neprojevuje jen přibýváním vrásek v obličeji, ale také změnou intimních partií. Nemohou za to ale jen roky, ale také těhotenství a porod. Víte, jak se udržet i tam dole co nejdéle mladá?
Všechny chceme být krásné a vypadat mladší, právě proto se velmi pečlivě staráme o pleť i celé tělo. Stejně tak si ale chceme užívat milostné hrátky s partnerem se stejným prožitkem jako v pětadvaceti a bez zbytečného studu. Pro začátek je dobré říci, že každé ženě se postupem času mění intimní partie, ale i tyto změny lze zpomalit nebo v některých případech na delší dobu zastavit. A to bez skalpelu! Jak?

Když porod úřaduje

Během devíti měsíců těhotenství se ženské tělo připravuje na porod přirozeným roztáhnutím a povolením ženských pohlavních orgánů. Při porodu je pak na svém maximu a někdy také dojde k poranění a následnému sešití. Pochva ale stále zůstává rozšířená a stává se, že se do původní podoby u některých žen vrátí až za delší dobu nebo také nikdy, a to bez ohledu na posilování svalů pánevního dna. K tomu navíc se stoupajícím věkem ubývá pochvě elasticita. Jak tomu zabránit bez plastické operace?
Tip redakce:
U žen s povolenými vaginálními svaly může docházet k tzv. syndromu ztraceného penisu, kdy pochva nesvírá dost těsně na to, aby sex přinášel příjemný prožitek. Zároveň tyto problémy mohou způsobit inkontinenci.
hygiena pomocí speciální kosmetiky

Začít můžete už doma

Zahoďte ostych a začněte o svoji vaginu pečovat. Ideálním pomocníkem je kyselina hyaluronová. Kolem pochvy (ne uvnitř) můžete promazávat pokožku právě tělovými přípravky obsahujícími tuto kyselinu.
 

1. Ve 20:

Mezi dvacátým a třicátým rokem jsou ženské intimní partie v rozkvětu. Pohlavní hormony jsou na svém vrcholu, ženy nemají problém s vaginální suchostí, svaly pánevního dna jsou silné, a tak jen stačí dodržovat perfektní intimní hygienu. Pomoci vám mohou NIVEA Intimo Mild Sprchová emulze pro intimní hygienu (koupit v e-shopu), která díky obsahu kyseliny mléčné pomáhá udržovat přirozené pH intimních partií, nebo Floré Bylinný intimní gel tea tree & šalvěj (koupit v e-shopu), který kromě ochrany také regeneruje pokožku a chrání ji před podrážděním.
milostné hrátky
Tip redakce:
Chraňte pokožku i během holení intimních partií, aby nedocházelo k podráždění nebo vzniku zarůstajících chloupků. Vždy tak používejte holicí gely, například
Gillette Gel na holení Satin Care Pure & Delicate (koupit v e-shopu), a kvalitní žiletky.
 

2. Ve 30:

Kolem třicátého roku života většina žen rodí. Po porodu i s věkem se mění pigmentace intimních partií, elasticita kůže v okolí však zůstává stále ještě dobrá. Problémem ale může být pokles pevnosti svalů pánevního dna, které podpírají vnitřní orgány, jako jsou děloha, močový měchýř nebo konečník. Načase je tedy začít svaly posilovat například pomocí Kegelových cviků.

3. Ve 40:

Kromě povolení poševních stěn dochází také k poklesu pohlavních hormonů. V takovém případě mohou nastat větší problémy se suchostí vaginy. V důsledku toho se pak objevují pálení nebo bolest při sexu. Vyřešit problém se suchostí mohou dostatečně dlouhá předehra nebo lubrikační gel. Zkuste například Durex Naturals Intimní gel (koupit v e-shopu), který je vyrobený ze 100% přírodních látek.

4. V 50:

Pokračuje ochabování svalů pánevního dna a stále více se snižuje elasticita vagíny. Starší ženy jsou pak také změnou pH náchylnější k infekcím. Důležité jsou tak intimní hygiena a používání krémů a gelů, které mohou zabránit pocitu suchosti. Pravidelně omývat můžete intimní partie pomocí Ameté Intimního gelu Sensitive (koupit v e-shopu), který zároveň obnovuje a udržuje mírně kyselé prostředí intimních partií. Na cesty se vám pak mohou hodit Ameté Vlhčené ubrousky pro intimní hygienu Sensitive (koupit v e-shopu).
omlazení intimních partií

TIP: Velký sortiment intimní pečující kosmetiky najdete také na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

 

Může pomoci i laser

K zúžení a omlazení intimních partií se v současnosti používá také lehce invazivní laser. Při ošetření dochází k tvorbě nových kolagenních a elastinových vláken, díky čemuž se pochva zpevní a zúží. Zároveň jsou tím ve většině případů vyřešeny i problém se stresovou inkontinencí, protože močový měchýř získá větší oporu, či problémy s bolestí při sexu. Laserové ošetření se hodí všem pacientkám v různém věku a zákrok je bezbolestný.

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

4 komentářů k článku
Helena Buchtová 24.listopadu 2020
Co jsou to Kegelovy cviky?
Teta drogerie 22.října 2020
Dobrý den,
není žádná troufalost ptát se na péči o vlastní tělo i ve vyšším věku. Gynekologickým problémům můžete předcházet používáním mycích gelů vyvinutých speciálně pro péči o intimní partie. Důležitá je také vnější hydratace a stejně tak můžete intimní partie omlazovat jednoduchým cvičením svalů pánevního dna, tzv, Kegelovými cviky, které nejen "omladí" intimní partie, ale zároveň také mohou pomoci při problémech například s inkontinencí.
Olga Sýkorová 15.října 2020
Váš dotaz není žádná troufalost. Věk je jen číslo. Jste super. Hodně štěstí. O.Sýkorová
Hana Šeflová 11.října 2020
Dobrý den,

chci se slušně zeptat čím zachovat normalni stav intimních partií po 70 ti ?Neberte to jako troufalost, ale zájem .
Děkuji
Šefflova

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít