Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Pomocníci pro lepší sex: Lubrikační gely

Pomocníci pro lepší sex: Lubrikační gely

Pomocníci pro lepší sex: Lubrikační gely

3. listopadu 2019 od Jana Kantorová

3. listopadu 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Mají zpříjemnit, ozvláštnit i usnadnit milování s partnerem. Některé mohou posloužit i při masážích a předehře. Vyberte si ten ideální pro vás a začněte si zase užívat.
Milování většinou patří k radostným okamžikům v životě. Jinak to ale může být ve chvíli, kdy jsou milostné hrátky spojeny s bolestí. Jak to? Některé ženy mohou mít problém s vlhkostí pochvy při milování. Právě suché prostředí v intimních partiích pak může pochvě ublížit, podráždit ji a způsobit intimní potíže. Navíc může být ohrožen i močový měchýř. Tento problém už dokážou hravě vyřešit lubrikanty. Ale jak se v nich vyznat a který bude vhodný právě pro vás?
Tip redakce:
Gely nejsou určeny jen pro páry, které mají se sexem problémy. Naopak v současnosti už mohou posloužit i při zpestření sexu nebo milování samotné i prodloužit.
problémy při sexu

Ten pravý postelový pomocník

Existuje velké množství lubrikačních gelů. Vždy ale mějte na mysli, že jde o produkt, který nanášíte na nejcitlivější partie.


Na výběr máte:

lubrikační gel
Tip redakce:
Existují i lubrikační gely se spermicidním účinkem, tzn. že hubí spermie, a patří tak mezi antikoncepční pomůcky.

Namazat a užívat

Použití je velmi snadné a dá se říci, že až intuitivní. Sáhněte po něm vždy, když bude chybět přirozená lubrikace intimního prostředí. Gel můžete aplikovat přímo do pochvy, na sexuální hračku nebo jej nanést na partnerův penis. Lubrikační gel je pak skvělou pomůckou i při samotné předehře.
masáž v posteli

Na co si dávat pozor?

Zdálo by se, že stačí lubrikační gel pouze nanést a začít si užívat. Ale není tomu tak. Zhodnotit musíte i to, jestli používáte kondomy či erotické pomůcky. Gely na silikonové bázi mohou narušit povrch silikonových erotických pomůcek a ty na bázi oleje se nemohou používat s latexovými kondomy, protože zvyšují jejich propustnost, a narušují tím ochranu před početím. Pokud ucítíte při používání lubrikačního gelu diskomfort, může to znamenat, že je pH pochvy vyšší, než by mělo být, a to například v důsledku bakteriální vaginózy. V takovém případě je potřeba konzultovat problém s lékařem.

Tip redakce:
Pro citlivé intimní partie se navíc nehodí ani lubrikační gely s různým aroma. Většinou v sobě obsahují chemické látky, které mohou intimní partie podráždit a vést až k infekcím.

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít