Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Intimní hygiena podle typu kalhotek

Intimní hygiena podle typu kalhotek

Intimní hygiena podle typu kalhotek

26. srpna 2019 od Helena Pokorná Hladíková

26. srpna 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Helena Pokorná Hladíková

Když my ženy vybíráme spodní prádlo, chceme v něm hlavně dobře vypadat. Napadlo vás ale někdy, že kalhotky mohou mít (ne)blahý vliv i na naše intimní partie?
Při výběru spodního prádla samozřejmě záleží na tom, na jakou příležitost kalhotky chceme – zda na běžné nošení, pro romantické chvilky či na sport. Vždy bychom ale měly mít na mysli, že nejdůležitější je zdraví a pohodlí. Svůdné trendy kalhotky vám nebudou nic platné, když se budete celý den ošívat kvůli jejich zařezávání. I gynekologové se k některým typům kalhotek staví spíše odmítavě, proto nás zajímalo, jak to vlastně s neodmyslitelnou součástí ženského šatníku a jejím vlivem na intimní partie ve skutečnosti je... 


Bavlna hraje prim

První, co je u kalhotek pro zdraví intimních partií důležité, je materiál. Na běžné nošení se nejlépe hodí bavlněné kalhotky, jelikož umělá vlákna nejsou tak prodyšná a mohou způsobit podráždění a opruzeniny. Pro celodenní kontakt s pokožkou není příliš vhodná ani krajka, ale někteří odborníci se shodují, že je to lepší než celistvá „umělotina“, protože přece jen kůže přes krajku může dýchat více. A co syntetika s bavlněným sedem? Podle některých o něco lepší volba, podle jiných si moc nepomůžete, protože dvojitá vrstva látky prodyšnost snižuje. Samostatnou kapitolu pak tvoří sportovkyně, které by měly volit savý materiál, např. mikrovlákno, a především měnit prádlo po každé sportovní aktivitě.

Tip redakce:
Jsou-li vaše intimní partie opravdu citlivé a náchylné k infekcím a zánětům, vyzkoušejte kalhotky z bambusového vlákna. To má antimikrobiální účinky, snadno se udržuje a pohlcuje zápach.
ženské kalhotky

Vyberte si správný střih

A dostáváme se ke druhému důležitému kritériu, a sice střihu kalhotek. Těch existuje hned několik:
  • klasické – poskytují pohodlí, ale nehodí se pod přiléhavé oblečení; vhodné pro každý typ postavy
  • brazilské – jejich lem končí v polovině hýždí, jsou velmi sexy a zároveň pohodlné; sluší takřka každé ženě
  • tanga/string – ideální pod těsné oblečení a tj. pro štíhlé postavy, jinak naopak zdůrazní i ty nejmenší faldíky
  • stahovací – skvělé, když potřebujete dokonale vytvarovanou postavu (např. pod přiléhavé večerní šaty), ale nevhodné na denní nošení právě kvůli jejich těsnosti a většinou umělému materiálu
  • s nohavičkami – velice pohodlné, zejména v létě, kdy zabraňují nepříjemnému otírání kůže na stehnech; pro všechny typy postav
Tip redakce:
Nosíte-li častěji intimky, už se nemusíte omezovat, stačí si zvolit takové, které se přizpůsobí střihu vašich kalhotek jako například
Discreet Multiform Irresistible Prodyšné Intimky.
intimní hygiena a kalhotky

Tanga ano, ale…

Spousta žen si oblíbila zejména nošení kalhotek typu tanga nebo string (to jsou vlastně tanga, jejichž zadní část je tvořená jen šňůrkami), které vypadají bezvadně pod přiléhavým oblečením a ženy se v nich cítí sexy. Ale co na to gynekologové? V oblibě je moc nemají, neboť tanga/string:
  • jsou těsné, zejména pod úzkými kalhotami, s nimiž vytvoří neprodyšnou vrstvu,
  • představují pro bakterie z řitního otvoru snadnou cestu do pochvy,
  • při menstruaci nutí ženy používat jen tampony, což lze vyřešit například Ellen Probiotickými tampony, které podporují zdravé poševní prostředí.

Pokud si tedy nechcete přivodit zdravotní problémy, oblékejte tento typ kalhotek spíše jen výjimečně, vybírejte ty vyrobené z přírodních materiálů a perte je na maximální možnou teplotu. Důsledně také dbejte na intimní hygienu a kromě toaletního papíru ideálně oplachujte choulostivé partie co nejčastěji také čistou vodou. V kabelce rovněž noste ubrousky pro intimní hygienu, které můžete v případě potřeby (v kabince chybí toaletní papír, jste na cestách apod.) použít. Vyzkoušejte například Lactacyd Femina kapesníčky pro intimní hygienu s obsahem kyseliny mléčné, bez mýdla a vyvinuté speciálně pro péči o intimní partie. Péči o intimní oblast můžete podpořit i používáním Floré Bylinného intimního gelu tea tree & šalvěj lékařská se šetrnou recepturou pro udržení přirozeného pH intimních částí těla.


Tip redakce:
Svou roli hraje i velikost kalhotek. Mnoho žen si kupuje menší kalhotky, než by ve skutečnosti měly mít, a pak se potýkají nejen se záněty vzniklými kvůli neprodyšnosti, ale také s opruzeninami kvůli mechanickému dráždění pokožky.

Připravil/a pro vás Helena Pokorná Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít