Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 5 tipů na účesy pro ženy nad 50 let, které vás omladí

5 tipů na účesy pro ženy nad 50 let, které vás omladí

5 tipů na účesy pro ženy nad 50 let, které vás omladí

13. března 2024 od Jana Andrýsková

13. března 2024 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Andrýsková

S přibývajícím věkem se mění nejen barva, ale i hustota a celková struktura vlasů. Proto je vhodné účes čas od času osvěžit a dodat mu modernější vzhled. Hledáte nový střih, se kterým vstoupíte do další etapy života? Nechte se inspirovat tipy na šik účesy, které působí jako elixír mládí, uberou vám léta.

Revitalizujte svůj účes asymetrickým mikádem

Mikádo se nosí již více než sto let a sluší ženám ve dvaceti i v padesáti. Uberte si léta s jeho modernější, asymetrickou verzí. Zatímco klasický střih mikáda většinou končí pod ušima, asymetrická varianta si rozverně hraje s délkami. Je libo vepředu delší a vzadu kratší sestřih? Nebo snad jednu stranu účesu kratší než tu druhou? Fantazii se meze nekladou a rozpustilost a hravost účesu vás omladí. Nesouměrným sestřihem získá váš účes vizuální objem. Vylepšete svůj hair styling kdykoliv a kdekoliv s Taft Volume pudr pro objem (koupit v e-shopu)Asymetrické mikádo se hodí ke hranatému i kulatému obličeji. Noste ho s grácií – stejně jako Halle Berry.
 

Prodlužte mikádo, vyzkoušejte lob

Lob je prodlouženou variantou mikáda, délkou dosahuje až k ramenům. Své nositelce dodává mladistvý šmrnc, opticky prodlužuje a zeštíhluje obličej. Proto skvěle padne hranatému tvaru obličeje. Aby lob držel svůj tvar, potřebuje pravidelný zásah kadeřníka. Berte to jako příležitost pravidelně pečovat o konečky svých vlasů. Při domácí péči mu dodejte objem se Syoss Big Sexy Volume sprej (koupit na e-shopu) a na jeho zafixování se vám bude hodit Syoss Keratin Style Perfection lak na vlasy pro neviditelnou extra silnou fixaci (koupit v e-shopu). To, že je lob skvělým účesem pro ženy nad 50 let, dokazují jeho VIP nositelky jako Sandra Bullock nebo Michelle Obama.
 
Tip redakce:
Jakmile najdete hair styling, který vyhovuje vašemu tvaru obličeje i vám, držte se ho. Nemá smysl měnit svůj styl podle módních trendů. Svůj účes udržujte tak, aby vypadal svěže a upraveně.

Oživte své vlasy pomocí curtain bangs

Svezte se na módní vlně úpravy vlasů s tzv. curtain bangs. Doplňte svou hřívu ofinou upravenou podle posledních trendů. Curtain bangs lichotí každému tvaru obličeje, který elegantně rámují. Sluší všem délkám vlasů, stejně jako rovným, vlnitým nebo kudrnatým. „Záclonovitá“ ofina omladí váš vzhled a vám ubere roky. Pro její dokonalou fixaci použijte Nivea Diamond Gloss Care lak na vlasy (koupit v e-shopu). Účesy po padesátce mohou být stejně šik jako před ní, ostatně milovnicí curtain bangs je i hvězdná padesátnice Jennifer Lopez.

Nakrátko se střihem pixie

S přibývajícím věkem mají vlasy tendenci řídnout. Jejich nedostatek skvěle vykompenzuje svěží barva a zajímavý střih. Vyzkoušejte pixie. Že jste o něm nikdy neslyšeli? Jedná se o klasický krátký, ale velmi lichotivý účes, který se hodí pro ženy se čtvercovým, srdcovým nebo oválným tvarem obličeje. Rozhodně nesmí chybět v žádném výběru top účesů pro 50+. Omladí vás a dodá rozvernost. Rozcuchejte ho s Nivea Volume tvarovací sprej na vlasy (koupit v e-shopu) a získejte účes jako ikonická Judi Dench. 
 

Zvýrazněte krásu svých dlouhých vlasů

Preferujete dlouhé vlasy i ve zralém věku? Proč ne! Pokud vás příroda obdařila hustými dlouhými vlasy, není důvod je zkracovat. Dlouhé vlasy sluší ženám i nad 50 let. Důkazem je například herečka Andie MacDowell, která se pyšní bohatou hřívou. Máte-li čtvercový či kulatý obličej, není nutné se dlouhých kadeří zříkat. Užijte si nekonečné možnosti stylingu. Dodejte jim objem se Syoss Volume Lift pěnové tužidlo (koupit na e-shopu), žehlete je, natáčejte, česejte do drdolů či zaplétejte do copů. Střídání účesů vám dodá hravost a mladistvý šmrnc.
 


Přečtěte si:

Foto: Freepik.com

Připravil/a pro vás Jana Andrýsková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít