Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Trendy účesy: Co jsou curtain bangs a jak na ně?

Trendy účesy: Co jsou curtain bangs a jak na ně?

Trendy účesy: Co jsou curtain bangs a jak na ně?

22. prosince 2023 od Kateřina Houšková

22. prosince 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Kateřina Houšková

Sedmdesátky stále žijí! Je všeobecně známo, že trendy se postupem let pravidelně vracejí. Kromě módních comebacků v podobě mrkváčů a zvonáčů se však v poslední době můžeme opět těšit i z trendů v oblasti make-upu a hairstylingu. Dnes vám představíme takzvané „curtain bangs“, účes, který v sedmdesátých letech nosily ikony a udělaly z něj nadčasovou záležitost. Jak tohoto looku docílit?

Každá žena někdy toužila po ofině nebo nad ní alespoň přemýšlela. Někdy zvítězí strach ze změny, jindy je nový sestřih impulzivní rozhodnutí, které je třeba ihned realizovat. Věřte tomu nebo ne, curtain bangs si můžete učesat i bez ofiny. A sluší všem!

 

Ofina pro každý tvar obličeje

Snad všem se někdy stalo, že sen o novém šik účesu ztroskotal při prvním pohledu do zrcadla. Ne vždy je ale chyba na straně kadeřníka, zásadní roli hraje také zdraví vlasů a tvar obličeje. Pozor si musíte dát především u ofin, u nichž je opravdu potřeba zvolit takový styl, který bude sedět tvaru vašeho obličeje. Někomu sluší delší ofiny, někomu kratší, někdo zase vypadá lépe spíše s patkou. A pak jsou tu curtain bangs, které lichotí každému. Curtain bangs, tedy „ofina à la závěsy“, působí na obličeji stejně jako závěsy na okně – elegantně rámují a jsou skvělým doplňkem. Stačí jen upravit.

 

Univerzální a téměř bez práce

Co je na tomto druhu ofiny nejlepší? Je vhodný na každý typ vlasů a nevyžaduje pracnou údržbu ani styling. Slušet budou jak mikádu, tak dlouhým loknám, rovným, vlnitým i kudrnatým vlasům. Když se řekne curtain bangs, většina z nás si nejspíš vybaví ikonický look Goldie Hawn nebo princeznovskou ofinu Taylor Swift. Výhodou „závěsů“ je také jejich univerzálnost – vypadají skvěle, i když je necháte takříkajíc ležet ladem. Pokud ráno zaspíte, stačí je jen pročesat, prsty načechrat a máte trendy ležérní účes. Jestliže ale máte prostor věnovat péči o vlasy pár minut navíc, máme pro vás hned několik tipů, jak na jednoduchý a účinný styling.

 

Tip redakce:

Pro větší objem a diamantový lesk doporučujeme na vlhké vlasy aplikovat Nivea Diamond Volume Care Pěnové tužidlo (koupit v e-shopu). Panthenol a vitamín B3 vaše vlasy ochrání před teplem a poskytnou jim kvalitní péči. Jemnější vlasy pak hravě zkrotí Taft Volume pěnové tužidlo pro jemné vlasy (koupit v e-shopu), které jim dodá fantastický objem a zajistí fixaci.

Lépe to půjde s vlhkými vlasy

Ať už máte „pravé“ curtain bangs, nebo pouze chcete vyvolat dojem, že je máte, vždy je lepší pustit se do jejich úpravy s vlhkými prameny. Vytvořte si pěšinku podle preferovaného stylu, vlasy jemně rozčešte a podle potřeby naneste tužidlo. Následně oddělte pramen a plochým hřebenem jej pročešte rovně a dolů, zatímco ho budete sušit fénem nastaveným na nižší teplotu. Poté vezměte kulatý kartáč, pramen natočte a pročešte šikmým pohybem nahoru. Pak už stačí vlasy jen dosušit a zafixovat. K dlouhotrvajícímu zpevnění doporučujeme použít například Syoss Keratin Style Perfection lak na vlasy pro neviditelnou extra silnou fixaci 4 (koupit v e-shopu) nebo Taft lak na vlasy pro dokonalou kontrolu a flexibilní účesy Perfect Flex (koupit v e-shopu). Ty zajistí, že účes bude držet bez problému celý den.

 

Vlasy můžete natočit i žehličkou

Vůbec nevadí, že nemáte kulatý kartáč. Pokud je po ruce alespoň žehlička na vlasy, snadno natočíte curtain bangs i s ní – stačí, když bude mít zaoblené hrany. Postup, jak natočit vlasy žehličkou, je jednoduchý: 

 
  1. Vezměte pramen vlasů (ne příliš silný).

  2. Žehličkou ho jemně stiskněte tak, aby se vlasy daly natáčet, ale zároveň z pramene úplně nevypadly.

  3. Pomalu otáčejte o 180° a táhněte směrem dolů.

  4. Kochejte se parádním výsledkem!

 

Tip redakce:

K vytvarování a zafixování dokonalého účesu můžete použít také got2b iStyler tvarovací hlína (koupit v e-shopu) nebo got2b Phenomenal Tvarovací pasta (koupit v e-shopu), které se aplikují již na suché vlasy. Pro dosažení trendy rozcuchaného looku s curtain bangs vyzkoušejte Syoss texturující hlínu Texture Clay (koupit v e-shopu).

 

A jaký způsob curtain bangs zvolíte vy?

 

Přečtěte si:

Zdroj: Unsplash.com

Připravil/a pro vás Kateřina Houšková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít