Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 3x hravé účesy s ofinou. Vyberte si!

3x hravé účesy s ofinou. Vyberte si!

3x hravé účesy s ofinou. Vyberte si!

20. dubna 2020 od Lucie Ulmanová

20. dubna 2020 2 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová ve spolupráci s expertem Linda Chudomelová

Ofiny nikdy nevyjdou z módy. A pokud si už dlouho pohráváte s myšlenkou, že si pořídíte ofinu, nastal ten pravý čas. Pomůže vám krásně orámovat obličej a zakrýt případné nedostatky pleti nebo vysoké čelo. A jakou si vybrat?
Dobře střižená ofina vám udělá skvělou službu. Za prvé vám ubere několik let a za druhé můžete s ní experimentovat po libosti. „Bonusem ofiny je, že pomůže prodloužit, případně rozšířit záleží na střihu – horní polovinu obličeje. A ano, schovat extrémně vysoké čelo. Pokud máte výraznější čelist, uvidíte sama, co to s obličejem udělá. Ofina, která téměř schová obočí, pomůže dodat strukturu kulatému obličeji s plnými tvářemi. Doporučuji ji kombinovat s vysoko vyčesaným culíkem nebo drdolem, což opticky prodlouží obličej,“ říká Linda Chudomelová, která se kromě make-upu věnuje také stylingu vlasů.
Ofina sluší téměř každé ženě s různou délkou vlasů. Je trendy na dlouhých, polodlouhých nebo krátkých vlasech.

Rozhodnout se můžete pro ofinu:
  • krátkou
  • delší
  • rovně zastřiženou
  • asymetrickou
„Ofina, která je opravdu trendy, je takzvaná přerostlá ofina, přehozená na patku, ztužená nebo navlněná a rozcuchaná. Nedoporučuji precizně střižené rovné ofiny, kde má každý vlas své místo, ty jsou velmi náročné na každodenní údržbu, míní Linda Chudomelová.

Aby ofina zářila

Ideální je na ofinu moc nesahat, což ale může být pro mnoho žen nejtěžší. „Čím víc se na ofinu sahá, tím víc se mastí. Aby vám ofina neležela na čele, po umytí vlasů ji hned vyfoukejte přes kulatý kartáč. Pak ji stačí trochu natužit a profouknout lakem, aby držela a dělala to, co chcete,“ radí vizážistka. Mastnou ofinu vzpružte suchým šamponem, a pokud spěcháte, v umyvadle umyjte pouze ofinu a přefoukejte.



1. Ofina s prameny kolem obličeje

Zpestřete svůj vzhled krátce zastřiženými vlasy na čele. Vsaďte na hustou ofinu s delšími prameny po stranách. Skvěle se hodí pro kulatější obličej a různou délku vlasů. Tento střih ho opticky protáhne. Ofinu můžete změnit kdykoliv do patky, nefoukejte ji a sčešte ji na stranu, aby splývala se zbytkem vlasů.



2. Ofina a vyčesaný culík

Zvýrazní dlouhé nebo polodlouhé vlasy a s culíkem se hodí také pro vlasy přírodně zvlněné, kdy bude vypadat svůdně a originálně. Noste ho vysoko vyčesaný v týle nebo ležérně na stranu. Ofinku si můžete sčesat do čela nebo na stranu jako patku.



3. Ofina a hladké mikádo

Ofina vypadá velmi dobře i na kratších střizích. Úžasně žensky budete vypadat v mikádu v prodloužené verzi s ofinou na stranu nebo rovně zastřiženou ofinou. Místo uhlazení můžete zkusit ledabyle navlněnou a rozcuchanou verzi mikáda. Hodí se i pro jemné vlasy, protože mikádo vám dodá objem.
Tip redakce:
Ofinu přestříkejte a zpevněte
NIVEA Lakem na vlasy Volume Care (koupit v e-shopu) nebo ji dodejte objem NIVEA Pěnovým tužidlem Volume Care (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová ve spolupráci s expertem Linda Chudomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Linda Chudomelová
vizážiska
1
"Rozdíl mezi obyčejnou ženou a ženou z titulky časopisu jsou dvě hodiny."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít