Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Zastřižení vlasů po zimě: Krátké účesy, co vás budou bavit

Zastřižení vlasů po zimě: Krátké účesy, co vás budou bavit

Zastřižení vlasů po zimě: Krátké účesy, co vás budou bavit

17. února 2020 od Eva Suchomelová

17. února 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Mějte náskok před ostatními a koncem zimy si nechte zastřihnout vlasy. Poničené vlasy kratší účes ozdraví, a když si vyberete ten správný, budou působit bohatě, moderně, a ještě vás účes bude bavit různě upravovat. Máme pro vás tipy na vhodné účesy.
Třepící se konečky, lámavé vlasy, které celkově působí mdle a bez života… Možná i vy pozorujete tyto příznaky na své hřívě. Chce to kadeřníka a nůžky! A udělejte to právě teď! Až se ostatní s prvními jarními dny budou teprve rozhlížet, jaké účesové trendy jsou in, a hledat číslo na svého kadeřníka, vy už budete hrdě nosit svůj nový jarní sestřih.

Na co se zaměřit? Na barvu!

Ano, právě předjaří je nejvhodnější dobou pro oživení barvy vlasů. „Teď je vhodná doba na různé barevné tóny,“ souhlasí kadeřnice Martina Kolářová. Na jaře je nějaké zásadnější oživení vhodné, včetně oživení barvy, protože ještě není tolik sluníčka, aby ji ‚vyšisovalo‘. Když zkoušet výraznější odstín vlasů, pusťte se do toho právě teď.“ Nabízí se nespočet možností včetně balayage, ombré či opal hair.
mikádo tři styly

Evergreen mikádo

Vrací se každý rok v různých podobách a ani letošek není výjimkou. Mikádo s pěšinkou, s ofinou, stupňovitě sestříhané, asymetrické… Možností je spousta, stejně jako stylingů, kterými je můžete oživit. Zkuste kouzlit s žehličkou na vlasy a jednou vytvořte způsobné hladké mikádo, jindy roztomilé kudrny a příště zas rebelsky nevázané plážové vlny.

Asymetrie není pro každého

Ne že by neslušela, ale je tu jiný problém. „Asymetrie není oživení z principu, asymetrii musí člověk chtít a připravit se pak na určitý menší komfort,“ upozorňuje Martina Kolářová.Asymetrický účes se musí udržovat pravidelně, jinak ztratí tvar, což je u něj výraznější než u symetrických střihů.“ Kromě toho expertka podotýká, že je třeba asymetrický účes upravovat přesně tak, jak byl střižen, tedy zamýšlen. Tento střih se ani nedá jinak učesat, aniž by vypadal špatně, právě proto, že jedna strana je dlouhá a druhá krátká. Na druhou stranu lze asymetricky sestříhaný účes oživit velmi výraznou barvou, třeba některým odstínem rudé, jejíž jednolitost rozbije kadeřník několika světlejšími pramínky. Bude to pak vypadat, jako by se vám ve vlasech velmi přirozeně odráželo slunce.
asymetrické mikádo různé verze

Střih jde ruku v ruce s péčí

Jen ostříhat vlasy nestačí, po zimě je potřeba jim také věnovat náležitou regenerační péči. Proti třepení konečků bojujte s Gliss Kur Sérem sprejem proti roztřepeným konečkům Supreme Length (koupit v e-shopu) s olejem z meruňkových jader a s extraktem z kořene pivoňky. Zářivost barveným vlasům dodá zas Aussie Senzační vonný pečující sprej pro zářivé vlasy (koupit v e-shopu). Vyživení bez zatížení dodá vlasům L'Oréal Paris Vyživující maska Elseve Extraordinary Oil (koupit v e-shopu) s výtažkem ze 6 vzácných olejů z květů.
styling produkty

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Luďka Heráková 25.února 2020
Mám ráda krátké vlasy mi osobně sluší připadám si mladší a dnes je plno nových přípravku kdy si každý vybere a utvoří si svou vlastní image.

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít