Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Nebojte se rudých vlasů. Jaký odstín vám bude slušet?

Nebojte se rudých vlasů. Jaký odstín vám bude slušet?

Nebojte se rudých vlasů. Jaký odstín vám bude slušet?

6. prosince 2019 od Lucie Ulmanová

6. prosince 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Rudé odstíny kštice jsou nejslušivější u podzimního typu. Barevná typologie je s jantarovými, zlatohnědými, měděnými, zrzavými odstíny u tohoto typu přímo spojená. Jen si vzpomeňte na oblíbené odstíny podzimního listí: přesně takové barvy se s podzimem a s tím souvisejícím typem vážou.
Pojďme si říct základní pravidla hned na začátek: červené vlasy nesluší každému, musíte se o ně o trochu více starat a dají se obarvit i přírodními způsoby. Prvním krokem je najít svůj barevný typ. Někdy se rusovlásky – krásky objevují i u jiných typů, ale většinou nejvíc sluší právě podzimnímu typu.
  • Třeba u jarního typu bývají (čest výjimkám) tyto odstíny vyloženě neslušivé!
  • Zkusit je může letní typ, obzvlášť majitelky pih a zlatých podtónů vlasů, v takovém případě doporučujeme hlavně červené teplé odstíny, které hází odlesky dozlatava, a to ve světlých vlasech s tmavšími podtóny, nebo naopak nabarvit vlasy spíše do červenohněda se zlatým nádechem.
  • U podzimního typu je ideální už jen experimentovat s odstíny, ale nedělat žádné razantní odklony od své barevné typologie.
  • A zimní typ? Pokud jste typ Sněhurka s bledou pletí, raději si zkuste pořídit pár červených svetříků, abyste zjistila, zda vás bude rudá vtahovat do centra pozornosti v tom pozitivním slova smyslu.

Speciální porce péče

Rudé vlasy mají jednu velkou nevýhodu: barva se velmi rychle vymývá, obzvlášť když není podpořena přirozeným zrzavým základem. Červený pigment na vlasech nedrží dobře, a tak budete u kadeřníka nebo v drogerii u regálu s barvami daleko častěji. Proto si spolu s barvou rovnou pořiďte celou plejádu přípravků na barvené vlasy, které tón udrží na kštici déle. Speciální šampon, kondicionér i masku nebo sérum.
Tip redakce:
Chladnější měsíce jsou na experimenty s barvením lepší, protože do vlasů tolik nepraží slunce, které by z nich barvu „vytáhlo“, ani mytí vlasů (=vymývání barvy) není tak časté jako v létě, kdy potřebujete odstranit z vlasové pokožky i vlasů zbytky chlóru z bazénu, potu atd.


Jak na jejich styling?

Stejně tak se rudým vlasům nelíbí teplo, proto je dobré je před kulmováním, žehlením a fénováním chránit speciálními ochrannými přípravky, které nanesete před začátkem procedury. Dobrým trikem prodlužujícím trvanlivost barvy je i použití tónovacího šamponu nebo tónovací masky, kterým jen podpoříte a oživíte nanesenou barvu.

Když kouzlí příroda

Rusovláskou se můžete stát nejen díky krabičce s „chemickou“ barvou, ale i díky krabičce s henou. Tohle 100% přírodní barvivo rudým vlasům sedne snad nejlépe! Jen se připravte na to, že nemusí (což ostatně platí i u jakékoliv jiné barvy) chytnout zcela přesně, odstín se dá jen málo ovlivnit. Hena má tu výhodu, že vlasům dodává porci výživy a vlasy jsou po ní hezky lesklé. Nezapomeňte barvicí pigmenty nechat podle návodu na obalu dobře rozvinout, nenanášejte barvu na vlasy hned! Počítejte i s tím, že příroda potřebuje daleko víc času, aby se na vlasech barva usadila, proto někdo henu nechává na vlasech působit celou noc. A myslete i na to, že mezi chemickým barvením a tím přírodním by měl být alespoň měsíční odstup. Zkusit můžete třeba přírodní produkt Henna 100% přírodní barva měděně červená (koupit v e-shopu).

Rajská omáčka?

I u rudých vlasů panují trendy a stejně jako v jiných barevných odstínech bodují právě ty, které vycházející z jídla. Jahodová, rajské jablíčko, chilli, malinová, růžový pepř... K rusovláskám se započítává tolik odstínů! Někdo do nich zahrnuje i ty růžové, připomínající duhu ve světě jednorožců. Zkrátka všechny barvy, které mají co do činění s červeným barvivem.

Po nabarvení přichází čas vyladit líčení, obzvlášť pokud jste se s novou barvou odklonily hned o několik odstínů od své původní. Ve svém obvyklém líčení pak můžete působit daleko bledším, nebo naopak extravagantnějším dojmem. Nebojte se vyzkoušet i nové barvy očních stínů, stylovým zrzkám sluší třeba zelená!

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít