Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Trendy „opal hair“: Budou slušet i vám?

Trendy „opal hair“: Budou slušet i vám?

Trendy „opal hair“: Budou slušet i vám?

10. února 2019 od Karolína Hornová

10. února 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Iva Borovská

Růžové, bleděmodré, šedé či duhové vlasy jsou trendy už mnoho měsíců. Nejnovějším hitem Instagramu se ale staly opálové, ledové odstíny vlasů. Komu sluší a jak na ně?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Pokud si nejste jistí, co to jsou opálové vlasy, běžte na Instagram a zadejte tam hashtag #opalhair nebo si tento pojem prostě vyhledejte na internetu. Pokud jste to právě udělali, asi se shodneme na tom, že opálové vlasy mají něco do sebe.
 
Chladná blond s perleťově fialovými a bleděmodrými odlesky spojuje odvážnost „nepřirozených“ odstínů a zároveň působí velmi jemně a žensky. Jsou ledově chladné a sexy zároveň. Jsou kompromisem, pokud nevíte, který barevný přeliv si vybrat, ale zároveň jsou unikátní. Takže – jak na to? A jak si tento odstín udržet?
 
opál - struktura kamene

Při barvení vsaďte na odborníka

Trend pochází z Hollywoodu a proslavily ho tamní instagramerky a módní influencerky. „U těchto specifických barev bych rozhodně radila svěřit se do rukou odborníka, a to ještě takového, který se těmito novými trendy zabývá a umí pracovat s nestandardními barvami a přelivy,“ doporučuje kadeřnice Iva Borovská.
 
Dvojnásob to platí v případě, že nemáte od přírody velmi světlé vlasy, u kterých lze poměrně snadno dosáhnout základního, ledově platinového odstínu. „Pokud se budete odbarvovat samy, dámy, vážně hrozí, že vám vlasy půjdou dožluta. Z toho pak nikdy opálový odstín neuděláte a stejně nakonec budete muset zajít k odborníkovi,“ dodává kadeřnice.
 
Opálovou barvu si mohou dovolit i tmavovlásky. Kadeřníci většinou sáhnou po odbarvení stylem balayage nebo ombré (tedy ne plošné odbarvení celých vlasů). Profesionální produkt prameny odbarví na chladnou blond, která je pak dobrým základem pro pastelové tóny.
 
jemnější verze

Doma a na zkoušku? Jde to

Domácí tónování můžete zkusit v případě, že máte od přírody velmi světlé blond vlasy nebo pokud máte od kadeřníka vlasy odbarvené a natónované do ledových odstínů. Pokud si troufáte a máte s domácím barvením zkušenosti, vsaďte na platinový zesvětlovač, který garantuje chladné odstíny. Poměrně dobře funguje třeba barva Syoss Ultra platinová blond Cool Blonds v odstínu 10-55. Používejte ho ale pouze na světlé vlasy, u tmavých dosáhne kýženého efektu opravdu jen kadeřník.
 
Opal hair na zkoušku pak vytvoříte pastelovým přelivem – nejlepších „domácích“ přechodů mezi barvami dosáhnete pomocí vlasového pudru nebo barevného spreje, který vlasy dočasně obarví. Vyzkoušejte třeba L’Oréal Paris Colorista Spray 1-Day Color v odstínech levandulové a modré, které si s platinovými vlasy dobře rozumí. Jak na to?
  • Sprej nanášejte po vrstvách a pramenech třeba ve čtyřech fázích: oddělte horní tři čtvrtiny vlasů, aplikujte na spodní vrstvu, pak přehoďte další vrstvu vlasů, aplikujte na ni a postupně dál.
  • Na horní vrstvě vlasů si dejte nejvíce záležet – bude nejlépe vidět.
  • Při aplikaci poproste šikovnou kamarádku – budete mít jistotu, že budou barvy nanesené rovnoměrně.
  • Nanášejte technikou „ombré“ – dbejte na prolínání obou barev napříč délkami a prameny a nechte prosvítat původní odstín.
  • V konečcích vlasů lze s barvou „přitvrdit“, u kořínků a v horní části naopak barvit nemusíte vůbec.
ledově šedivé vlasy

Jak dlouho vydrží?

Zmíněné spreje Colorista vám vydrží do prvního nebo druhého umytí. Počítejte s tím, že modré odstíny mohou vydržet déle. Jak je to ale se „skutečnými“ opal hair od kadeřníka?
 
„Jemné, chladně pastelové odlesky vytváříme pomocí profesionálních barev a přelivů. Tyto „nepřirozené“ pigmenty nikdy nevydrží tak dlouho jako klasická, třeba hnědá barva. Rychle se vymývají – záleží, jak často si myjete hlavu, ale většinou déle než měsíc nevydrží,“ vysvětluje kadeřnice Iva Borovská.
 
Tento fakt můžete brát jako plus: kdyby se vám efekt nelíbil, lze se ho poměrně rychle zbavit a příště zase můžete vyzkoušet něco jiného. Pokud chcete, aby vám pastelový opal efekt vydržel co nejdéle, doporučuje kadeřnice zvolit při barvení sytější barvy (podobné tzv. rainbow hair, o kterých jsme také psali), které se po prvních dvou třech umytích vymyjí do „opálova“.
 
výrazná verze

Správná péče znamená delší výdrž

O opálové a obecně ledové blond vlasy je třeba se také správně starat, aby si udržely správný odstín. I když se vám fialové, růžové a modré tóny vymyjí, bude barva vlasů působit „cool“ – a to doslova. Co funguje?
  • Pokud máte strach z nažloutlých tónů, sáhněte po péči s fialovými pigmenty: Schwarzkopf Šampon Silver Shampoo nebo Swiss-O-Par Šampon Silver a také Swiss-O-Par Vlasová kúra proti nažloutlému odstínu Silver.
  • Používejte šampony určené pro blond vlasy a nezapomeňte na vlasové oleje a vyživující péči – odbarvené vlasy jsou náchylnější k poškození.
  • Poraďte se s kadeřníkem – určitě vám dá rady, jak opálovou barvu co nejdéle udržet, a tipy na produkty, které ji oživí (některé profesionální značky vyrábí speciální tónovací a pečující masky).

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Iva Borovská

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Iva Borovská
Kadeřnice a hair stylistka
2498
"Účes je zrcadlem stylu a osobnosti."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít