Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Rainbow hair: Módní trend letošního léta

Rainbow hair: Módní trend letošního léta

Rainbow hair: Módní trend letošního léta

1. srpna 2018 od Helena Hladíková

1. srpna 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Duhové barvy ve vlasech doslova zaplavují ulice i instagramové profily, a tak po nich nejspíš toužíte i vy. Jak ale takový účes vytvořit? A jde to vůbec provést doma? Nejen na to jsme se ptali vlasové expertky Markéty Karvaiové.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Takzvané rainbow hair neboli duhové vlasy se často označují jako barvicí technika, což ale není tak úplně pravda. „Barvicích technik existuje několik, ale rainbow hair je spíše trend a jeho podob pak nespočet. Ta základní se vyznačuje aplikací několika různých barev na jednotlivé prameny vlasů, čímž se vytvoří efekt duhy. Použití barev je přitom velmi různé a záleží na výběru klientky nebo kadeřnice,“ vysvětluje odbornice.

jemná kombinace duhových barev

Odbarvit vlasy je základ

Aby vybrané barvy dobře chytly a působily na vlasech pěkně sytě, vlasy je třeba nejprve odbarvit na blond. Že vás taková představa děsí? Expertka Markéta však uklidňuje: „Právě díky tomu, že existuje spousta podob rainbow hair, nemusí jít o nic tak radikálního. Můžete si nechat obarvit jen pramínky v jinak nebarvených vlasech, střídat dvě barvy nebo třeba zvolit balayage v netradiční barvě.“

barvení vlasů

Doma, nebo u profíka?

Pakliže se vám duhové vlasy líbí, určitě jste si už kladly otázku, zda jít ke kadeřníkovi, anebo to vyzkoušet pěkně podomácku. Co je tedy lepší? Zkoušet rainbow hair doma je nebezpečné především kvůli té odbarvovací fázi, při níž si žena může velmi uškodit – upálit vlasy, nestejnoměrně je odbarvit, nevratně zničit… Rozhodně bych se tedy raději svěřila do rukou odborníků,“ říká expertka a na domácí aplikaci doporučuje spíše různé barevné šampony, masky, pěnové barvy nebo například barevné pudry. Jejich aplikaci doma hravě zvládnete a výsledky bývají velmi povedené, i když samozřejmě ne tak dlouhodobé.

dlouhé barevné vlasyTip redakce:

K vytvoření duhového efektu potřebujete alespoň dva pudry:

  • Vybraný pramen sevřete do speciálních kleští s pudrem, které bývají součástí balení, a těmi sjedete až ke konečkům pramene.
  • Postupně pudry aplikujete na všechny prameny, které chcete mít barevné.
  • Nakonec se vlasy pročešete hřebenem. Tím se barvy spojí a vznikne přirozenější efekt.
  • Vlasy vydrží barevné jen do dalšího umytí, takže je to ideální možnost, jak vyzkoušet, jestli vám tento styl sluší a cítíte se v něm dobře.
  • Pro delší výdrž je možné zafixovat účes lakem na vlasy.

trendy vlasyObarvená, neobarvená

Vyzkoušet duhové vlasy můžete ještě pomocí jednoho postupu, který působí tak trochu jako Chytrá horákyně – hidden rainbow hair. „Jde vlastně o stejný způsob kolorování vlasů, ale pouze v jejich spodní části. Při rozpuštěných vlasech tedy není poznat, že máte vespod duhové vlasy. Barvy vystavíte na odiv až v různých účesech, především v culíkách a drdolech. Je to tedy ideální varianta pro ženy, které si například kvůli profesnímu zařazení nemohou dovolit trend rainbow hair po celé hlavě, ale přesto ho chtějí vyzkoušet,“ vysvětluje Markéta závěrem. Tak co říkáte, půjdete do toho i vy?
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Markéta Karvaiová
Novinářka, bloggerka a hair stylistka
1208
"Každá žena je jako diamant - silná, krásná a jedinečná. Každý diamant ale k zachování svého lesku potřebuje pravidelnou péči."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít