Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Super drdoly: Zkuste tyto vychytávky

Super drdoly: Zkuste tyto vychytávky

Super drdoly: Zkuste tyto vychytávky

7. června 2018 od Anna Adlerová

7. června 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Teploty stoupají a vlasy se vám nepříjemně lepí na krk? Je čas na drdol! Chcete svému drdolu dodat pořádný objem? Podívejte se, jak si pomocí správných pomůcek přičarovat dokonale vytvarovaný drdol s efektem hustých vlasů!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Není drdol jako drdol

Nedbalý drdol za použití prstů a gumičky nosí čas od času každá žena a není na něm nic těžkého. Pokud ale chcete něco sofistikovanějšího, musíte si s drdolem už trochu vyhrát. K tomu poslouží kadeřnické pomůcky, jako jsou různé vycpávky a výplně do drdolů nebo ozdoby a čelenky, kterými můžete své drdoly ozvláštnit. Ty dodají účesu nejen správný tvar, ale i mnohem větší objem. Práce s nimi je jednoduchá a výsledek nepřekonatelný.


Na co se zaměřit nejdřív?

  • Zvolte správnou barvu: Základem je zvolit správnou barvu výplně, která koresponduje s barvou vašich vlasů, aby byla v účesu co nejméně nápadná.
  • Na velikosti záleží: Důležité je také zvolit správnou velikost pomůcky. Pokud máte jemné, řídké vlasy, největší dostupné vycpávky nebudete mít jak zakrýt. Platí to i naopak, dlouhovlásky s hustými vlasy s příliš malou vycpávkou účes vytvoří jen těžko.

typy pomůcekTypy pomůcek

Podle typu účesu, který chcete tvořit si pak zvolte vhodný typ pomůcky. Nejjednodušší drdoly, hotové v pár minutách, se tvoří s kruhovou vycpávkou, která může být buď vcelku, nebo na patentku na koncích výplně. „Při použití těchto dvou vycpávek do drdolu máme na výběr z různých postupů,“ říká Markéta.
kruhová vycpávka vcelku, drdol

Kruhová vycpávka vcelku

Vycpávka vcelku se nasadí na culík a vlasy se kolem ní stejnoměrně rozloží. Konečky se omotají kolem vzniklého drdolu a připevní se k hlavě pérky. „Další možností bez nutnosti zakrývání konečků vlasů je tuto pomůcku nasadit na konec culíku a jejím otáčením směrem ven nabalit do účesu postupně všechny vlasy,“ pokračuje stylistka.

kruhová vycpávka na patentku

Kruhová vycpávka na patentku 

„Tento typ vycpávky můžeme použít stejně jako předchozí, ale musíme počítat s možností, že se patentka na koncích může rozepnout, a tudíž je pomůcka náročnější pro manipulaci," varuje odbornice. Výhodou ale může být rozdílný postup v tvorbě stejného účesu, který někomu může lépe vyhovovat. Díky možnosti rozepnout výplň lze culík namotat na vycpávku od konce a do tvaru drdolu ho připevnit až na závěr sepnutím obou konců vycpávky k sobě. Toto použití je stejné pro vycpávku na patentky i třeba pro rolovací pomůcku, do které se konce vlasů prostrčí otvorem a lépe se pak na ni namotávají.

výplně pro objem

Výplně pro objem

Nejrůznější druhy najdete mezi výplněmi, jež lze využít při tvorbě drdolů, ale jejich primárním cílem je dodat účesu objem, a to s výrazným efektem. Pokládáte je nebo je připínáte pérky na místo, kterému chcete dodat největší objem, a svými vlasy je překrýváte. Některé z těchto výplní mají v sobě zapracovaný suchý zip, takže není nutné je k hlavě připínat. Využijete je také jako silnou oporu, protože se stávají těžištěm celého účesu. „Často je vhodné práci s těmito výplněmi doplnit tupírovací technikou pro ještě dokonalejší efekt a výdrž účesu,“ doplňuje stylistka. Výplně pro objem se dají efektně použít i pro nadzvednutí vlasů nad čelem. Pro tento účel ale musí být speciálně tvarované.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Markéta Karvaiová
Novinářka, bloggerka a hair stylistka
1208
"Každá žena je jako diamant - silná, krásná a jedinečná. Každý diamant ale k zachování svého lesku potřebuje pravidelnou péči."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít