Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Celebrity look: Jak na účesy s čelenkou?

Celebrity look: Jak na účesy s čelenkou?

Celebrity look: Jak na účesy s čelenkou?

28. září 2017 od Anna Adlerová

28. září 2017 2 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Marcela Neumannová

Čelenka už dávno není jen oblíbeným vlasovým doplňkem malých slečen. V nejrůznějších podobách se stala hitem vlasového stylingu. Účesy s čelenkou si oblíbila celá řada celebrit. Jak se dá do účesu zakomponovat? A jak si právě díky ní usnadnit práci při tvorbě účesu a vytvořit něco jedinečného?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Zkušená kadeřnice a školitelka Marcela Neumannová se podělila o tipy, jak si oblíbené účesy celebrit můžete vytvořit i vy. 


Ozdoba vlnitého výčesu

Čelenkou můžete doplnit libovolný drdol. Pokud zvolíte luxusnější čelenku suplující šperk, rázem se zbavíte problému, jaké doplňky vybrat k outfitu. Na tento look vsadila krásná filmová labuť Natalie Portman. Líbí se vám její spletitý drdol? Tento účes je ideální pro polodlouhé vlasy.
 
K vytvoření tohoto účesu si nejdřív vlasy umyjte a následně použijte nějakou regeneraci nebo masku, aby vlasy působily zdravým a pružným dojmem. Při výběru se řiďte typem svých vlasů. Na ještě vlhké vlasy naneste tužidlo a foukejte přes větší kulatý kartáč. „Vlasy se tak nadzvednou od hlavy a docílíte krásného objemu, který je pro tento styling klíčový,“ doporučuje kadeřnice. Poté si na týlu hlavy vytvořte těžiště a do tohoto bodu postupně skládejte prameny vlasů přes sebe a upevňujte konce pramenů k hlavě vlasovými pérky nebo vlásenkami. Celý účes nakonec zpevněte lakem na vlasy a nasaďte čelenku. Tu potáhněte od čela více dozadu. Zabráníte tak vyklouzávání malých pramínků u účesů do obličeje a dostanete větší objem do části vlasů za čelenkou.

Celebrity look: Jak na účesy s čelenkou?


Ozdoba drdolu

Česká modelka Karolína Kurková použila čelenku zakomponovanou do kontrastního účesu. Uhlazenému vršku dodává dynamičnosti natupírovaný drdol. Stylem čelenky sladěným s outfitem dovedla svůj look k dokonalosti.
 
Stejného účesu přitom docílíte celkem jednoduše. Rozdělte vlasy uprostřed pěšinkou a na krku udělejte nízký culík. Ten zafixujte ideálně průhlednou gumičkou „Na uhlazení vlasů na hlavě použijte vlasový vosk nebo olejíček, který vám vlasy i krásně prozáří,“ radí Marcela. Vlasy v culíku natupírujte a jejich konce upevněte pérky nebo vlásenkami do drdůlku. Zafixujte lakem na vlasy a nakonec upevněte do vlasů čelenku. Tu ale jen zlehka položte z vrchu hlavy, abyste nenarušila uhlazený vzhled vlasů.

Celebrity look: Jak na účesy s čelenkou?


Doplněk looku à la 60. léta

Po velmi efektním a přitom snadném účesu volných vln s objemem na temeni hlavy sáhla americká zpěvačka a herečka Hilary Duff.
 
Do vlasů rovnoměrně nastříkejte produkt na ochranu před teplem a pak je natočte do volných vln vlasovou žehličkou nebo kulmou. Na temeni hlavy vlasy natupírujte od kořínků a po dosažení kýženého objemu je lehce uhlaďte hřebenem. „Pozor, abyste vlasy opravdu jen uhladily a hřebenem je nerozčesaly. Ztratil by se tak právě vytvořený objem,“ varuje Marcela. Celý účes zafixujte lakem na vlasy a aplikujte čelenku, kterou posuňte do místa, kde se vlasy začínají zvedat nahoru. „Pro dodání lesku použijte do vlasů na volné vlny trochu vlasového oleje nebo přestříkejte leskem na vlasy ve spreji,“ doporučuje Marcela.


Pomůcka k vytvoření účesu

Filmová herečka, známá například z Avatara, Zoe Saldana předvedla ideální použití čelenky pro krátké vlasy v tomto zajímavém účesu. U něj ani tak nezáleží, jak čelenka bude vypadat, protože v účesu nebude moc vidět. Je jen potřeba si pohlídat, aby byla z pevné gumy, která bude pěkně na hlavě držet.
 
A jak na to? Marcela Neumannová radí na vlasy nejdříve použít olejíček nebo vosk pro uhlazení. Na levé straně udělejte pěšinku. To bude jediné místo, kde čelenka může být vidět. Napravo od pěšinky uchopte pramen, který začnete zamotávat dozadu za čelenku. Postupně k němu přidávejte ostatní vlasy a obmotávejte čelenku až ke krku, kde zbytek vlasů upevněte gumičkou. Na druhé straně, od levé strany pěšinky, postup zopakujte. Nakonec oba prameny na krku upevněte jednou, ideálně průhlednou gumičkou. Prameny zarolujte směrem nahoru a schovejte za čelenku. Pro větší pevnost účesu zafixujte vlasy za čelenkou ještě vlásenkami nebo pérky. „Nezapomeňte svůj výtvor na závěr přelakovat pro lesk a výdrž účesu,“ dodává kadeřnice.

Celebrity look: Jak na účesy s čelenkou?


Pomůcka k vytvoření účesu z ledabylých vln

Ideální účes na léto, který si oblíbila i americká zpěvačka Taylor Swift, si snadno vytvoříte i vy. Ideální je pro polodlouhé, přirozeně vlnité vlasy. Pokud se vám vlasy přirozeně nevlní, naneste na ně ochranu před teplem a pomocí žehličky nebo kulmy na vlasy vlny vytvořte.

Vlny rozčešte prsty nebo hřebenem, vytvořte pěšinku na straně a těsně nad čelo nasaďte přes vlasy čelenku. Konce vlasů proplétejte volně kolem čelenky z obou stran. „Pro upevnění můžete do účesu přidat pérka a vlásenky, kterým pojistíte neposlušné prameny,“ dodává Marcela.  Účes zafixujte lakem na vlasy.
 

Zdroj foto: Fotolia a Profimedia

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Marcela Neumannová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Marcela Neumannová
Vlasová expertka a pedagožka
82
"Své povolání beru jako poslání."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít