Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Co dokáže suchý šampon?

Co dokáže suchý šampon?

Co dokáže suchý šampon?

1. května 2018 od Helena Hladíková

1. května 2018 1 minuta čtení
Připravil/a Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Eva Znamenáčková

Může být skvělým pomocníkem, když nemáte možnost umýt si vlasy nebo potřebujete získat objem. Mnoho žen se ho ale bojí používat, a tak ho raději nechávají stranou. Na to, jaké jsou jeho přednosti i negativa, jsme se zeptali kadeřnice Evy Znamenáčkové.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
„Jsou skvělé na cesty, ale i tehdy, když se vám zrovna nechce nebo si nemůžete umýt vlasy. V práci vás třeba zastihne nečekaná schůzka a vy jste si ráno nestačila umýt vlasy… Pro všechny takové situace je to vítaný pomocník, navíc se vejde do každé kabelky, a tak ho můžete mít stále po ruce,“ vysvětluje kadeřnice. Určitě ho oceníte i tehdy, když se ocitnete v podmínkách, kde nelze použít vodu ani fén, třeba při vysokohorské túře.

Tip redakce:
Suché šampony sice teď zažívají renesanci, ale jsou známé už po staletí. Již v 15. století se v Asii k mytí vlasů používal prášek ze suchého jílu.

nanášení suchého šamponu

Správný postup, krásné vlasy

Hlavní účinek suchých šamponů, které seženete buď ve spreji, nebo v podobě prášku, spočívá v pohlcení přebytečného mazu z vlasů a pokožky hlavy. Aby však mohly fungovat tak, jak mají, musíte je správně používat. „Po použití suchého šamponu můžete mít pocit, že vlasy sice nejsou mastné, ale jakoby nalakované. Šampon rovněž může na vlasech zanechat matný vzhled či bílé stopy, což je problém zejména u tmavovlásek. Vždy si proto na obalu dobře přečtěte, jak šampon používat, a držte se toho. Večer ho nezapomeňte z vlasů důkladně vyčesat,“ radí expertka. Vyzkoušejte například práškový Alpa Amica suchý šampon se speciálně upraveným rýžovým škrobem, Toni & Guy Instant Refresh suchý šampon ve spreji, Elseve Argile Extraordinaire Dry Shampoo ve spreji, který je obohacený o tři druhy jílů, Aussie Miracle Dry Shampoo Mega Instant nebo Schauma Cotton Fresh ve spreji. Krásné vůně najdete v sortimentu výrobků značky Batiste, jež nabízí také barevně tónované suché šampony pro světlé i tmavé vlasy.

Tip redakce:
Trápí vás mastná ofina? Naneste na ni suchý šampon, nechte chvilku působit a pak vyfoukejte do požadovaného tvaru. Váš účes bude hned vypadat skvěle.

objem vlasů

Objem jako bonus navíc

Kromě úspory času, rychlé pomoci od mastných, zplihlých vlasů i v nepříznivých podmínkách a pocitu právě umytých vlasů v sobě suché šampony skrývají ještě jednu výhodu. Některé výrobky nejen odstraní mastnotu, ale zároveň také dodají vlasům objem,“ objasňuje odbornice. Řada žen proto používá suchý šampon i po umytí normálním šamponem, protože suchý šampon si dokáže poradit s těžkými, nepoddajnými vlasy. „Dejte si však pozor, ne každý přípravek toto dokáže, musíte to nejprve vyzkoušet,“ doporučuje odbornice. Otestujte třeba GOT2B Fresh It Up suchý šampon pro objem nebo Syoss Volume Lift Dry Shampoo.

vyčesávání vlasů

Opatrnost se vyplácí

Stejně jako spousta jiných kosmetických přípravků, ani suché šampony nejsou všemocné a je třeba s nimi zacházet opatrně. Rozhodně je nepoužívejte denně, mezi jednotlivými mytími dělejte pauzu alespoň jeden den a dbejte na opravdu důkladné vyčesání. Jinak by se totiž ve vlasech a na pokožce hlavy hromadily zbytky přípravku, což by mohlo vést k podráždění, větší lámavosti vlasů, ztrátě lesku a přirozené vitality vlasů. Vybírejte ideálně šampony s přírodním složením, bez obsahu alkoholu a chemických složek, které jsou pro vlasy škodlivé. Naučíte-li se suché šampony správně používat, jistě se při péči o vlasy rázem stanou vašimi oblíbenými pomocníky. „Suché šampony rozhodně nezavrhujte a vyzkoušejte je, na rychlé použití jsou super. Určitě vám obrazně řečeno zachrání život v nečekaných situacích, a než stahovat mastné a zplihlé vlasy do culíku, doporučuji použít suchý šampon,“ radí expertka závěrem. 
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Eva Znamenáčková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Eva Znamenáčková
Kadeřnice
1387
"Každá žena je krásná, ošklivé ženy neexistují!"

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít