Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Zaostřeno na ofiny: Nejlepší styling pro hranatý obličej

Zaostřeno na ofiny: Nejlepší styling pro hranatý obličej

Zaostřeno na ofiny: Nejlepší styling pro hranatý obličej

1. října 2017 od Karolína Hornová

1. října 2017 2 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Iva Borovská

Hranatý obličej má vznešené rysy, ale někdy může působit tvrdě. Pomocí vlasového stylingu s ofinou můžete hravě docílit zjemnění rysů, a přiblížit se tak dokonalému tvaru. Společně s kadeřnicí jsme se podívali, jak na to.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Hranatý obličej se vyznačuje širší partií v oblasti čelistí a čela a někdy také vysokým čelem. „Někdy působí poněkud tvrdě, ale může mít mnoho podob a hodně záleží i na barvě vlasů, která už sama o sobě dokáže celý vzhled obličeje velmi zjemnit,“ říká kadeřnice a hair stylistka Iva Borovská. Na hranatých obličejích se jí líbí delší prostříhané ofiny, patky a „ofiny-neofiny“, kdy je v partii čela zastřiženo jen pár pramenů vlasů.

Zaostřeno na ofiny: Nejlepší styling pro hranatý obličej


Světlá barva vlasů dovolí radikálnější střih

Jako příklady rozdílných typů hranatých obličejů uvádí kadeřnice Angelinu Jolie a Paris Hilton a zmiňuje i účesy s ofinou, které oběma celebritám slušely nejvíce: „Angelina svého času nosila delší asymetrickou ofinu, více či méně sčesanou ke straně, která přiznávala vyšší čelo, ale zároveň rozbíjela jeho velkou plochu,“ říká kadeřnice. Taková ofina hranatému obličeji velmi sluší, zjemňuje jeho rysy a je hodně variabilní i v případě společenského účesu. Lze ji česat na patku, rozdělit uprostřed či na straně a nastylovat gelem či sprejem i tak, že v záplavě okolních vlasů téměř zmizí. Sluší navíc rovným, vlnitým, krátkým i dlouhým vlasům.

Paris Hilton je světlá blondýnka s jemnějšími vlasy a hranatý obličej u ní nepůsobí nijak hrubě. „Vystřídala mnoho účesů a až na pár ‚úletů‘ se nedá říci, že by jí některý neseděl,“ říká odbornice. Nejvíce se jí na známé celebritě líbila patka ve spojení s mikádem, ale i rovná, pod obočí sahající a lehce prostříhaná ofinadlouhými vlasy. „Díky tomu, že je Paris hodně světlý typ, si ale mohla dovolit i účes typu bob s hustou ofinou,“ dodává Borovská.

Angelina Jolie a Paris Hilton


Zjemněte ostré rysy

Ideální úpravou hranatého obličeje je jeho optické prodloužení a zúžení. „Ofina ale často udělá pravý opak – obličej opticky zkrátí a rozšíří,“ varuje Iva Borovská, ale zároveň dodává, že řešení lze vždy najít. Kromě výše zmíněných příkladů doporučuje zvolit celkově bohatý, nadýchaný účes, sestříhané prameny v oblasti kolem uší, ofiny sestříhané ke straně, ale i vlnité vlasy. Nebála by se ani trvalé, která opět přichází do módy. „I trvalou můžete nosit s ofinou, kterou pojmete tak, že vám do čela padá jen pár pramenů,“ dodává.

Nedoporučuje naopak střihy a účesy, které ostré rysy ještě podtrhnou: pěšinku uprostřed, krátkou mikro ofinu nebo hustou ofinu střiženou jako podle pravítka a příliš symetrie. „Záleží ale opět na barevném typu i na osobnosti, kterou chcete vyjádřit – podívejte se třeba na Salmu Hayek, která v pěšince uprostřed vypadá jako dramatická femme fatale a slušela jí i rovná ofina.“ Pokud si nejste jistá, zda chcete působit takto výrazně, zkuste nejdřív třeba jen zastřižené kratší prameny v délce po bradu, které můžete česat buď dozadu, nebo nechat volně splývat před ušima, rozdělené pěšinkou na straně. To opticky zúží vaše čelo a lehce a přirozeně zakryje i široké čelisti.

sestříhaná patka/ofina ke straně


Krátké vlasy s ofinou? Řešením je patka

Krátkovlasým ženám s hranatým obličejem bude slušet sestříhaný účes typu mikádo nebo bobpatkou na stranu, ale i odvážnější účes „na kluka“, který v kombinaci se světlejší barvou a dlouhou patkou, sahající až k ušnímu lalůčku, může působit velmi jemně. „Další možností je ofinu prosvětlit. Dnes jsou v módě techniky, které působí velmi přirozeně, jako by vám vlasy zesvětlilo sluníčko. Ostré hrany obličeje u tmavovlásek tak můžeme zjemnit i pomocí zesvětlení v oblasti ofiny,“ říká Iva Borovská. Jako radu na závěr říká, že hlavní je se nebát. Nemít strach, že na ofinu „nemáme obličej“. „Každý ho má, stačí jen vybrat ofinu ‚na míru‘. Udělejte si čas a poraďte se se zkušeným kadeřníkem, co je pro vás nejlepší. Projděte si fotky celebrit a proberte je společně. Určitě na něco přijdete, protože neexistuje obličej, kterému by ofina neslušela,“ potvrzuje kadeřnice.
 

Zdroj foto: Fotolia a Profimedia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Iva Borovská

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Iva Borovská
Kadeřnice a hair stylistka
2498
"Účes je zrcadlem stylu a osobnosti."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít