Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 5 tipů, jak správně učesat ofinu i patku

5 tipů, jak správně učesat ofinu i patku

5 tipů, jak správně učesat ofinu i patku

30. srpna 2020 od Lucie Ulmanová

30. srpna 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová ve spolupráci s expertem Libor Smrž

Máte ostříhanou ofinu nebo patku a netušíte, jak je správně učesat? Možná se vám také stává, že nedrží tvar, působí zplihle nebo se vlní jinak, než potřebujete. A jak je usměrnit? Poradíme vám, jak ofinu či patku upravit.
Ofina i patka jsou tím nejlepším způsobem, jak oživit běžný účes. Ostříhané jsou díky kadeřníkovi raz dva, ale jak je poté upravovat, aby vypadaly vzdušně a šik? A jak přinutit patku, aby držela na „svém místě“? S námi to zvládnete snadno a rychle.
 

Není ofina jako ofina

Důležité je ofinu a patku rozlišovat, protože se jedná o dvě rozdílné věci. „Ofina je sčesaná směrem dolů do očí, patka se češe na stranu. Krátkou patku, kterou mohou lidé považovat za ofinu, jež je sčesaná na stranu, foukejte vždy rovně dolů přes kulatý kartáč a pak zafixujte lakem na stranu, která vám vyhovuje,“ radí kadeřník Libor Smrž.


Jak správně česat ofinu

1. Krátká ofina 

Tento typ ofiny je nejlepší foukat bez kartáče. Bude vám stačit pouze výkonný fén na vlasy. Nejlepší je pracovat s ofinou po umytí vlasů jako první, aby nepřeschla a držela tvar. „Seshora foukejte silným proudem vzduchu do ofiny a důkladně ji vysušte. Zároveň se vyvarujte jakéhokoliv mokrého stylingu v podobě gelu, vosku a podobně,“ říká vlasový expert.
 

Jak ji zafixovat?

2. Prostříhaná ofina 

Prostříhaná ofina vypadá ležérně a není náročná na údržbu. „Také prostříhanou ofinu je nejlepší foukat bez kartáče a upravovat ji pouze fénem,“ míní Libor Smrž. Může se ale stát, že pořád „někde lítá“ a padá vám do očí. „Zkuste prsty vlasy při foukání proházet a lehce zafixovat lakem na vlasy,“ dodává.

3. Dlouhá ofina 

Dlouhá, nebo chcete-li přerostlá ofina, je zase v módě. Můžete ji nosit s pěšinkou uprostřed nebo ji upravit na stranu. „Dlouhou ofinu je dobré zlehka navlhčit a poté vyfoukat směrem k očím kulatým kartáčem,“ doporučuje vlasový expert.
 

Jak ji zafixovat?

  • Po důkladném vysušení ji můžete natočit na velkou natáčku.
  • Pro lepší fixaci ji zespodu lehce natupírujte.
  • Nakonec ji přestříkejte lakem na vlasy, bude pak držet dokonale. Až dvojnásobný objem dodá vlasům NIVEA  Lak pro objem vlasů Volume Care (koupit v e-shopu).

TIP: Širokou nabídku stylingových produktů pro modelaci vlasů najdete i na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop).

 

Jak upravit patku

Lehčí patka na stranu dokáže obličej hezky zjemnit. Pro styling patky budete potřebovat kulatý hřeben a fén na vlasy. Tím jí dodáte hezký tvar a objem. „Delší patku profénujte kartáčem směrem dozadu k temeni hlavy,“ radí kadeřník Libor Smrž.
 

Jak ji zafixovat?

Fígl, který pomůže

Ofiny i patky usměrňujte vždy fénem a pak natáčkou. „Žehlička totiž nevytvoří přirozený vzhled vlasů, a navíc zbytečně a pořád dokola vysušuje velmi jemné a křehké vlasy v ofině,“ říká na závěr Libor Smrž.

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová ve spolupráci s expertem Libor Smrž

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Libor Smrž
profesionální kadeřník
"Za každou krásnou ženou je kadeřník, který miluje její vlasy."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít