Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Dlouhé vlasy s ofinou nebo bez: Co si vybrat?

Dlouhé vlasy s ofinou nebo bez: Co si vybrat?

Dlouhé vlasy s ofinou nebo bez: Co si vybrat?

6. září 2022 od Anna Šťastná

6. září 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Každá žena, která dlouhodobě nosí dlouhé vlasy, pravidelně přemýšlí nad tím, zda by její účes hezky neosvěžila ofina. Záleží nejen na střihu vlasů, ale také na jejich růstu a rovněž na tvaru obličeje.

1. Ještě než ofinu střihnete

Ještě než se objednáte ke kadeřnici nebo si ofinu z dlouhé chvíle dokonce sama střihnete, zvažte hned několik důležitých věcí. První z nich je naprosto zásadní, ale přitom se o ní mluví jen málokdy – důležité totiž je, jak vám vlasy nad čelem rostou. Velmi často máme právě v těchto místech takzvaný vír, který by zkrácením způsobil, že by vám jeden pramen z ofiny vždy nevhodně trčel a nedonutili byste ho k poslušnosti ani tím nejvíc tužícím lakem na světě.

2. Důležitý je tvar obličeje

  • Nejvíce sluší ofina oválnému obličeji, který si může dovolit téměř vše. Skvělou službu prokáže také dlouhému úzkému obličeji s vysokým čelem – měla by vám ale sahat až k obočí, což tvář krásně vyváží.
  • Kulatý obličej by se měl vyhnout rovné, husté a ostře střižené ofině. Naopak mu může slušet prostříhaná a vrstvená ofina, respektive kratší prameny po stranách tváře, které rysy hezky zjemní a opticky obličej zúží.
  • Ideální je naopak ofina pro srdcovitý, nebo chcete-li, trojúhelníkový tvar tváře, protože vyrovnává špičatou bradu a širší čelo. Volte nejlépe jemnou ofinu sahající k obočí. Rovněž se vyhněte husté a rovně střižené ofině.
  • Ofina však není úplně ideální pro hranatý typ obličeje. Nicméně ani jeho majitelky se malé změny v účesu vzdávat nemusejí, jen místo klasické ofiny raději zvolte hlubokou a vzdušnou patku. Nosit ji však můžete střídavě rovnou, vyfoukanou anebo třeba zvlněnou. Obecně jsou pro vás ideální střihy s na straně položenou pěšinkou a úpravou na stranu.

3. Lak na vlasy a suchý šampon = must-have

Vaším nejlepším přítelem by se proto měl stát lak na vlasy, který dodá fixaci i objem. Zkuste například Syoss lak na vlasy Volume Lift (koupit v e-shopu), který zajistí nadýchaný účes a dlouhotrvající objem bez zatížení.
 
Pokud přemýšlíte nad ofinou, pamatujte také na to, že vlasy do čela mohou být dost často nepohodlné – při sportu, v horku, ale i v zimě, kdy nosíte čepici. Také máte tendenci si ofinu často upravovat a sahat si na ni a v důsledku toho se pak vlasy rychle mastí. Zachránit to částečně může suchý šampon, který budete mít neustále po ruce. Oblíbený je například Batiste Cherry suchý šampon (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Pokud tušíte, že by vám ofina mohla často překážet, zvolte takový účes, kde budete moci ofinu nechat dost dlouhou na to, abyste ji kdykoli mohli pohodlně stáhnout do gumičky nebo zafixovat sponkou či
čelenkou.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít