Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 3 jednoduché tipy, jak se zbavit černých teček

3 jednoduché tipy, jak se zbavit černých teček

3 jednoduché tipy, jak se zbavit černých teček

10. července 2023 od Lenka Knápková

10. července 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

S černými tečkami se setkal skoro každý. Objevují se v našem životě neustále, v pubertě, při PMS či ve stresu v zaměstnání. Pokud je chcete zničit a zabránit jejich opětovnému návratu, zjistěte, jak na to.

1. Proč se nám dělají černé tečky na obličeji?

Černé tečky vznikají, když se maz ze žlázek spolu s odumřelými buňkami hromadí pod povrchem pleti a ucpává póry. Černou barvu získávají při kontaktu se vzduchem, ucpaný komedon oxiduje a jeho barva se změní. Nejčastěji je najdeme na nose a bradě, ale i na dalších místech - třeba na krku, dekoltu, ramenech a zádech.

2. Co způsobuje vznik černých teček?

  • stres
  • mastná pleť
  • hormonální výkyvy
  • nezdravý životní styl
  • dědičnost

3. Jak se jich zbavit?

  • Kvalitní čištění pleti
Prevencí černých teček je čištění pleti a důkladná péče. Nejprve pleť umyjte Nivea Derma Skin Clear Čisticím pleťovým gelem (koupit v e-shopu), který uvolňuje póry a zbavuje obličej nečistot. Poté pleť tonizujte Garnier Skin Naturals Pure tonikem proti lesku a rozšířeným pórům (koupit v e-shopu), tonikum pleť dočistí a stáhne póry. Nezapomeňte pleť následně hydratovat.
 
Tip redakce:
Místo běžných čisticích gelů můžete vyzkoušet
Niveu Magic Bar Hloubkově čisticí peelingové pleťové mýdlo (koupit v e-shopu) s aktivním uhlím.
  • Zkuste masky
Jednorázová slupovací maska Ellie Expert Clean Slupovací pleťová maska (koupit v e-shopu) hloubkově vyčistí póry a zbaví obličej zejména černých teček a dalších nečistot. Snižuje přebytečný maz, zlepšuje barvu, zanechává pokožku matnou a vyčištěnou. Složení s obsahem aktivního uhlí z bambusu, extraktem z černého čaje a D-panthenolem pleť čistí, zklidňuje a udržuje ji v přirozené rovnováze. Nebo můžete vyzkoušet Garnier PureActive 3IN1 masku s aktivním uhlím proti černým tečkám (koupit v e-shopu), kterou můžete použít jako čisticí gel, peeling nebo masku. Viditelně redukuje černé tečky a uvolňuje ucpané póry. Je vhodná pro problematickou a mastnou pleť.
Tip redakce:
Zkuste přímo masku určenou na T-zónu s černými tečkami
Garnier Pure Active Charcoal slupovací maska proti černým tečkám s aktivním uhlím (koupit v e-shopu), po zaschnutí masku sloupněte a na zadní straně si zkontrolujte nečistoty.
  • Použijte náplasti
Skvělou vychytávkou na černé tečky jsou Nivea Čisticí pleťové náplasti (koupit v e-shopu). Náplasti obsahují kyselinu citronovou a odstraní černé tečky i nečistoty a pleť tak hloubkově vyčistí. Díky jemnému materiálu dobře přilnou i na nerovné části tváře. Výtažky z dřevěného uhlí obsahuje 7th Heaven Čisticí proužek na nos (koupit v e-shopu), který snižuje viditelnost pórů a díky sopečnému popelu odstraňuje odumřelé buňky.
Co ještě pomůže na černé tečky?
  • Občas zajděte na kosmetiku, kde vám černé tečky kosmetička profesionálně ošetří.
  • Vyřaďte tučná jídla a jezte co nejvíce zdravých potravin, samozřejmostí je dostatečný příjem tekutin, nejlépe neperlivé vody.
  • Měňte co nejčastěji povlečení.
  • Černé tečky sami nevymačkávejte, můžete si způsobit jizvičky nebo také zánět.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít