Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Co umí černá slupovací maska?

Co umí černá slupovací maska?

Co umí černá slupovací maska?

4. ledna 2022 od Jana Kantorová

4. ledna 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Trápí vás ucpané póry? A kromě odborné kosmetické péče vám nic nepomáhá? Už delší dobu je hlavně mezi ženami oblíbená černá slupovací maska, která slibuje vyřešení tohoto problému. Je to ale pravda a jak vlastně funguje?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Černá slupovací maska se minulý rok stala opravdu hitem. Její uživatelky se však rozdělily na dva tábory – jeden byl z masky doslova nadšený, druhý tvrdil, že nějaké černé tečky odstraní, ale péči kosmetičky se nevyrovná. V čem je taato pleťová maska vlastně tak výjimečná a na jakém principu vlastně čistí pleť, odstraňuje černé tečky a stahuje rozšířené póry?


Co obsahuje černá slupovací maska?

Hlavními pomocníky proti černým tečkám, pupínkům a odumřelým buňkám jsou tu totiž minerální bahno, aktivní bambusové uhlí a další aktivní látky.
  • Bambusové uhlí: Odstraňuje nečistoty, rozjasňuje pleť, a zabraňuje tak vzniku akné. Zároveň právě uhlí pomáhá odstraňovat černé tečky.
  • Vitamin E: Antioxidant, který chrání pokožku před volnými radikály a zabraňuje jejímu předčasnému stárnutí.
  • Výtažek z ovsa: Zklidňuje pokožku a zabraňuje podráždění.
  • Rozmarýnový výtažek: Stimuluje pleť a tonizuje ji.
  • Měsíček lékařský: Má za úkol pleť zklidnit a hojit.
černá maskaU této masky je velkou výhodou i to, že se hodí pro všechny typy pleti. Zejména ale prospívá pleti smíšené a mastné, které jsou známé problémy s rozšířenými póry mnohem více než pleť suchá. Vyzkoušejte  L'biotica maska 8ml černá (koupit v e-shopu). Maska na pleti pomocí účinných látek během několikaminutového působení naváže nečistoty včetně těch, které jsou usazeny opravdu hluboko. Výrobce proto doporučuje nechat ji na pleti působit až půl hodiny. Poté je pleť jemná a projasněná.

Tip redakce:
Při první aplikaci černé masky je lepší nanést ji jen na tzv. T-zónu – tedy oblast čela, nosu a brady. Jde o ta nejkritičtější místa, co se černých teček týče, a zároveň tak zjistíte na menší ploše pokožky, zda je vám aplikace a slupování černé masky příjemné. Zkuste třeba
Pil'aten Černá slupovací maska na obličej  (koupit v e-shopu). Nechte působit zhruba 20- 25 minut a poté opatrně směrem odspodu nahoru sloupněte.


Co dělat před aplikací masky?

Před samotnou aplikací masky je dobré pleť připravit, a to hlavně jejím správným vyčištěním. Nejprve je potřeba se odlíčit za pomoci správného odličovacího přípravku. Ale pozor! Používáte-li třeba micelární vodu, tak pamatujte, že po jejím použití je nutné ještě pleť minimálně omýt vodou. Může totiž narušovat přirozený ochranný film na pokožce. Kromě samotné vody lze vyzkoušet třeba čisticí pleťovou vodu nebo mléko - třeba MIXA Optimal Tolerance odličovací mléko (koupit v e-shopu) které odstraní svrchní nános nečistot. Pokožka na obličeji pak bude krásně připravená na masku. 
aplikace černé masky

Co dělat po odstranění masky?

Masku je dobré používat maximálně 1-2x týdně a nezapomínat na další péči, která zaručí, že se pokožka bude rychleji regenerovat. Při slupování masky by mohlo dojít k narušení některých vrstev pokožky. Po odstranění masky je dobré pleť umýt vlažnou vodou, vatovým tamponkem s tonikem ji pak ošetřit (pleťové tonikum - třeba Garnier Skin Naturals Pure tonikum proti lesku a rozšířeným pórům (koupit v e-shopu) totiž rozšířené póry zase stáhne a znesnadní jejich opětovné zanesení) a nakonec jí dodat výživu pomocí krému nebo pleťového séra - vyzkoušejte třeba Garnier Skin Naturals Vyplňující Super sérum Hyaluronic Aloe (koupit v e-shopu), po kterém bude vaše pleť pružnější, pevnější a hladší. 


Na vlastní kůži

Jak jinak nejlépe zhodnotit černou slupovací masku než tak, že ji vyzkoušíte. To samé jsem udělala i já. Maska je tekutější než běžné slupovací nebo pleťové masky a nepatří zrovna mezi ty nejvoňavější. Snadno se ale nanáší a jakmile najdete ten správný grif a použijete optimální množství, tak skoro vůbec nekape. Po sundání masky jsem měla pleť chvíli červenou, ale necítila jsem žádné pálení nebo jiné problémy, o kterých jsem četla v různých diskuzích na internetu. Musím říct, že pleť byla opravdu čistší, jemná a hladká, stejně jako po použití nějakého hrubšího peelingu.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít