Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Vytaste zbraně na rozšířené póry a černé tečky

Vytaste zbraně na rozšířené póry a černé tečky

Vytaste zbraně na rozšířené póry a černé tečky

23. července 2017 od Martina Hühneová

23. července 2017 1 minuta čtení
Připravil/a Martina Hühneová

Trápí vás rozšířené póry a černé tečky? Nebojte se, s tímto problémem se potýká řada žen. Máme pro vás 9 tipů, jak s těmito neduhy úspěšně zatočit.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Černé tečky, ucpané a rozšířené póry se tvoří zejména na pleti, která produkuje velké množství kožního mazu. Tedy na mastné nebo v určitých partiích pleti smíšené. Přebytek kožního mazu, který produkují mazové žlázy, póry rozšiřuje a následně způsobí ucpání pórů. Oxidací tuku s odumřelými částečkami kůže a působením bakterií potom v pórech vznikají ony černé tečky. Typ pleti a také velikost pórů jsou dány geneticky. S tím mnoho nenaděláte a zázračný způsob, jak se se zvětšenými póry jednorázově a navždy vypořádat, neexistuje. Jsou ale možnosti, které pomáhají vzhled pleti opravdu zlepšit a černé tečky eliminovat.


1. Očista dočista

Základem péče o pleť s rozšířenými póry je důkladná očista. Pravidelně dvakrát denně, tedy ráno a večer, použijte přípravky speciálně určené pro tento typ pleti. Obsahují složky, které redukují nadměrnou produkci kožního mazu a stahují póry.  Říká se jim také adstringentní. K těmto látkám patří například kyselina salicylová, glykolová nebo retinová čili oxidovaný vitamin A. Vhodné jsou přípravky se zinkem, křemíkem nebo Tea Tree olejem. Vyhněte se ale všemu, co obsahuje alkohol. Pleť příliš vysušuje, čímž ji nutí k produkci dalšího kožního mazu.


2. Vykartáčujte pleť

Každodenní jemnou očistu zvládnete s vynikajícím pomocníkem - čisticím sonickým kartáčem. Pokud zvolíte ten správný, dokáže v kombinaci s vhodným čisticím přípravkem opravdu účinně vycídit ústí mazových žláz. A to je pro pleť s rozšířenými póry vcelku zásadní. Zvolte ten s jemnými štětinkami a s možností volby rychlosti otáčení.

Vytaste zbraně na rozšířené póry a černé tečky


3. Studená voda a led –  malý zázrak

Při omývání pleti vsaďte na chladnější až studenou vodu, která dobře vyčištěné póry stáhne a pleť zároveň hydratuje. Před nanesením make-upu potřete obličej kostkou ledu, ideálně připravenou z bylinkových odvarů. Chlad póry dokonale minimalizuje.


Vytaste zbraně na rozšířené póry a černé tečky


4. Účinná parní lázeň

Pleť se snadněji čistí, když jsou póry otevřené. Pomozte si parní lázní. Jedenkrát týdně si napařte obličej nad horkou vodou. Přidejte do ní bylinky jako heřmánek, třezalku, měsíček a další. V podobě čajů působí na náš organizmus blahodárně zevnitř a stejně tak to dokážou i vně. Pára póry dokonale otevře a vy je mnohem snadněji a důkladněji vyčistíte.


5. Velký pomocník peeling

Opravdu velmi jemným peelingem odstraníte odumřelé kožní buňky. Minimalizujete tím výskyt problematických černých puntíků a účinně zabráníte dalšímu rozšiřování pórů. S touto procedurou to ale nepřehánějte, dopřejte si ji maximálně jednou až dvakrát týdně.


6. Rajčata nejen do salátu

Bez šťavnatých rajčat by léto nebylo to pravé. Víte ale, že pokud je použijete zevně, mají silné čisticí účinky a pomohou vám z pleti odstranit přebytečný kožní maz? Navíc obsahují lykopeny, které pleť regenerují. Spolu s antioxidanty oddalují stárnutí pokožky.


Vyzkoušejte náš recept:

Smíchejte 5 lžic čerstvé rajčatové šťávy s 10 kapkami citronové šťávy. Ve směsi smočte kosmetické tampony a přiložte je na problémová místa. Nechte čtvrt hodiny působit a poté obličej opláchněte studenou vodou.


8. Vyčistěte pleť jílem

Pro dokonalé vyčištění pleti je jíl účinným pomocníkem. Zbaví ji nejen zanesených pórů, ale i akné a dokáže odstranit i odumřelé kožní buňky. Pokožce dodá nezbytné minerály, především křemík, a tak ji zregeneruje. Pravidelnou aplikací masky z přírodního jílu zahájíte proti mastné a pórovité pokožce vítězné tažení. 

Vytaste zbraně na rozšířené póry a černé tečky


9. Náplasti – rychlá pomoc

K odstranění černých teček můžete použít již hotové kosmetické náplasti různých značek. Říká se jim i kosmetické proužky nebo pásky. Svojí účinností se liší a je potřeba vyzkoušet, jaký typ vám přesně sedne. Jsou sice rychlým řešením a dokážou vás zbavit nečistot z otevřených pórů, působí však pouze povrchově. Než proužky použijete, pleť na tuto proceduru připravte tak, aby póry byly co nejvíce otevřené.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Martina Hühneová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít