Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Aktivní uhlí: Pomůže mastné a problematické pleti

Aktivní uhlí: Pomůže mastné a problematické pleti

Aktivní uhlí: Pomůže mastné a problematické pleti

20. září 2019 od Anna Adlerová

20. září 2019 2 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Jde o účinnou složku čisticí kosmetiky, která pomáhá ulevit problematické pleti. Víte, jak funguje aktivní uhlí na pleť, jaké benefity jí přináší a kde jej hledat?
Aktivní uhlí v posledních letech hojně figuruje v kosmetických výrobcích. Jedná se o podobnou složku, která nám řadu let pomáhala od zažívacích problémů a otrav. Farmaceutický produkt se dříve vžil pod názvem živočišné uhlí. V dnešní době je jeho náhradou právě aktivní rostlinné uhlí získávané ze dřeva, kokosových ořechů, bambusů a dalších přírodních produktů. Najdeme jej i pod anglickým výrazem charcoal, který se vyjímá na řadě kosmetických etiket od zahraničních výrobců. 
pudr na zuby

Co aktivní uhlí umí?

Bývá často součástí přírodní kosmetiky, kde je používán hlavně typ získávaný z kokosových ořechů, jehož nejčistší formou je jemný černý prášek. Díky pórovité struktuře aktivní uhlí na svém povrchu nahromadí množství látek jako jsou nečistoty, chemické látky a další částice. To je hlavním důvodem, proč je aktivní uhlí oblíbenou složkou především čisticí pleťové kosmetiky jako jsou pleťové masky s aktivním uhlím, různé čisticí prášky či peelingy.  Z pleti kromě škodlivých látek vytahuje efektivně i přebytečný maz. Můžeme jej ale zaznamenat i v šamponech, především těch na mastné vlasy. Oblíbené jsou v posledních letech také pudry na zuby, do kterých se přidává kvůli svému bělicímu účinku.
čištění t-zóny

Pro koho se hodí kosmetika s aktivním uhlím?

Kosmetika s aktivním uhlím představuje šetrný způsob čištění pokožky, proto se hodí pro každého, kdo si potrpí na čistou, svěží a zářivou pleť. Nejvíce z něj ale těží mastný typ pleti, kterému černé uhlí dodává matnost, a problematický typ trpící na akné. Pokud vás trápí závažnější stavy pokožky jako je lupénka či ekzém, použití raději konzultujte s odborníkem.

Pleťová maska s aktivním uhlím

Černá pleťová maska z černého uhlí se stala v kosmetickém světě fenoménem. Mezi nejznámější na trhu patří Pil'aten Černá slupovací maska, která efektivně čistí T-zónu obličeje (nos, čelo a bradu). Sláva této přírodní korejské masky z bambusového uhlí obletěla svět. V polotekuté formě se nanáší na obličej, kde do několika minut tuhne. Společně se sloupnutím masky jsou odstraněny z pokožky odumřelé buňky a černé tečky. Aktivní uhlí se zde stará především o hloubkové čištění pleti a odstranění přebytečného mazu a dalších nečistot z pleti.

Tip redakce:
Další slupovací maskou, která stojí za pozornost je například Garnier Skin Naturals Slupovací maska proti černým tečkám PureActive, která je součástí celé nové řady Garnier PureActive využívající zázračné účinky aktivního uhlí na čištění pleti.

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít