Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Péče o vousy: Proč ji nezanedbávat?

Péče o vousy: Proč ji nezanedbávat?

Péče o vousy: Proč ji nezanedbávat?

18. října 2021 od Klára Malá

18. října 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Klára Malá

Péče o porost tváře – tedy vousy je čistě mužská záležitost. Někteří preferují plnovous, jiní jsou raději hladce oholení a někteří si pěstují strniště. Jak se o vousy správně starat? Proč používat oleje nebo balzámy? Jak na to jít správně?

Jak na dokonalé strniště 

Strniště může být relativně dlouhé, velmi krátce střižené, nedbale elegantní nebo pečlivě upravené. Vousy nechte dorůst zhruba na tři až pět milimetrů. Možná si říkáte, že tím veškerá péče končí. Omyl. Vousy rostou různou rychlostí a různě dlouhé na jednotlivých částech tváře zkrátka nepůsobí úplně dobře. Ideální je tedy přizvat na pomoc zastřihovačKing C. Gillette Sada s pánským zastřihovačem vousů (koupit v e-shopu), se kterým zkrátíte všechny vousy na délku 3 mm pro dosažení strniště nebo na 1 mm pro krátký upravený střih.
Jak na dokonalé strniště

3 tipy redakce:

  • Pokud chcete zdůraznit vousy obklopující ústa, nebojte se nechat vousy na bradě a knír o milimetr delší než zbytek vousů na tváři. Na svůj zastřihovač nasaďte nástavec na 2 mm a zvýrazněte tak požadované partie.
  • Každé strniště vypadá nejlépe, když je dokonale upravené a vytvarované. Zastřihněte trčící vousy na tváři a ohraničte linie vousů. Ideálně oholte vousy nad diagonálou mezi uchem a horním rtem.
  • Nezapomínejte oholit také krk. Správnou linii krku určíte tak, že zakloníte hlavu a položíte prst jedné ruky těsně nad ohryzek. Oholte vše, co je pod úrovní ohryzku.

Jak na dokonalý plnovous

Pro muže, kteří preferují delší porost, je nutné vydržet minimálně čtvrt roku, než jim vousy dorostou do délky, kdy je mohou v barber shopu kvalitně upravit. Jestliže máte pocit, že vám v péči o vousy bude stačit mýdlo či šampon ve sprše, rovnou na to zapomeňte. I porost obličeje potřebuje kvalitní a specifickou péči jako třeba vlasy. Vousy nikdy nefénujte, teplý vzduch ničí strukturu vousu a vysušuje ho, nechte proschnout na vzduchu. Pozor! Nemyté vousy mohou být příčinou rozvoje alergických příznaků. Dalším nehezkým příkladem zanedbaného plnovousu mohou být lupy. Navíc si uvědomte, kolik nečistot vousy denně zachytí.
Jak na dokonalý plnovous

3 tipy redakce:

  • Aby vousy vypadaly zdravě, byly dostatečně hydratované a vyživené, používejte speciální oleje na vousy. Old Spice Olej na vousy (koupit v e-shopu) zabrání lámání a třepení vousů, vyživí je a dodá jim lesk. Stačí vetřít 2–3 kapky jak do mokrých, tak do suchých vousů.

 

Jak na obličej bez vousů

Jak na obličej bez vousů
Spousta mužů dává stále přednost hladké tváři. Potom by v jejich kosmetické výbavě neměl chybět kvalitní holicí strojek. Do módy se vrací břitva, ale tu si můžete vyzkoušet spíše v barber shopu. Doma rozhodně vedou elektrické holicí strojky jako je Philips OneBlade na tvář a tělo (koupit v e-shopu), který si poradí s každou délkou vousů, nebo klasické holicí strojky – třeba Gillette Holicí strojek Mach3 (koupit v e-shopu). Pokud je po holení pokožka podrážděná nebo pálí, může to být špatnou technikou holení, příliš opotřebenou žiletkou nebo nedostatečnou přípravou pokožky na holení.

 3 tipy redakce:

  • Před před mokrým holením je dobré dát si sprchu – teplá voda změkčí vousy a pokožku a holicí strojek pak bude snadněji klouzat.
  • Poté naneste přípravek na holení, vytvořte hustou pěnu, která chrání pokožku a pomáhá žiletce k hladšímu oholení a předchází tak podráždění. Je jen na vás, jestli vám vyhovuje forma pěny, gelu nebo klasického holicího krému, jako je NIVEA Men Krém na holení Protect & Care (koupit v e-shopu).

Věděli jste, že…

…kvalita vousů jde ruku v ruce s životním stylem. Zahrňte do svého každodenního jídelníčku ovoce, zeleninu a ořechy – zanedlouho poznáte rozdíl. Vousy porostou rychleji a budou mnohem kvalitnější.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Klára Malá

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít