Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Květen: Krása podle Luny a hvězd

Květen: Krása podle Luny a hvězd

Květen: Krása podle Luny a hvězd

17. dubna 2018 od Eva Suchomelová

17. dubna 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Petra Alraune

Ženy narozené v Beranu čekají pracovní úspěchy, Blíženkyně se dočkají lásky. Co dalšího čeká právě vaše znamení v oblasti krásy v květnu? Podívejte se na náš beauty lunární kalendář a astro předpověď Petry Alraune.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Krása podle Luny

Správné kosmetické úkony ve správný čas vám mohou pomoci provádět měsíční fáze. Vždy záleží, jak se fáze Luny promítnou do daného měsíce. Zde je celková charakteristika lunárních fází na květen:
lunární fáze květen

Péče o pleť

Celé období od 1. do 14. 5. a poslední dva květnové dny, tedy 30.-31. 5., kdy Luna couvá, je vhodné pro péči o pleť a obzvlášť první květnový víkend, od 4. do 6. 5., a poslední květnový den, 31. 5. Vezměte to skutečně zgruntu a udělejte si jarní úklid své pleti – řádně a správně ji vyčistěte, případně odstraňte nežádoucí chloupky a upravte si obočí. Je to také období vhodné pro operace a lékařské zákroky, včetně těch dermatologických. Ovšem nezapomeňte, že už jsou tu slunečné dny, takže například u laserových terapií je výběr omezen na neinvazivní zákroky. V době od 16. do 28. 5., kdy po Novu začíná Měsíc opět dorůstat, se skvěle vstřebávají výživné a hydratační látky do pokožky. Dopřejte si tedy pleťovou masku.


Péče o tělo

V květnu už se dá očekávat teplo, připravte tedy své nožky na sezonu otevřených sandálků. Nejvhodnější doba na depilaci je ve dnech, kdy Měsíc couvá, v květnu tedy od 1. do 14. 5. a od 30. do 31. 5. Nezapomeňte ani na pedikúru doma nebo v salonu, aby půvab vašich dolních končetin vynikl – ideální dny pro to jsou dny 4.-6. 5. a 31. 5. V druhé půlce května, od 16. do 28. 5., připravte svoji pokožku na letní sezonu pomocí regeneračních či masážních olejů. To totiž Luna dorůstá a kůže v tu dobu krásně vstřebává všechny prospěšné látky.

relaxační masáž

Péče o vlasy

Plánujete se objednat ke kadeřnici? Pokud potřebujete zastřihnout, pak vynikající termín je 20. a 21. 5., vhodný čas je ještě i 22. a 23. 5. Vlasy stříhané v těchto dnech si déle podrží svůj tvar a krásný vzhled. Stejné dny jsou vhodné i pro ondulaci, včetně trvalé. Jde-li vám spíš o barvení nebo odbarvení vlasů, pak zvolte termín v období těsně po Novu, 16.-17. 5., anebo ještě před úplňkem ve dnech 24.-26. 5. Vlasy rozhodně nestříhejte 1., 9., 10., 27. a 28. 5. V celém období dorůstání Měsíce, tedy 16.-28. 5., pečujte o vlasy regeneračními maskami či olejovými zábaly. Také vlasové oleje budou v tuto dobu více účinkovat.

odpočinek ve vaně

Zdraví a zubní péče

Jestli jste to až doteď odkládaly, ale potřebujete urychleně do léta zhubnout, pak jsou pro diety a hubnutí jako stvořená období, kdy Měsíc couvá, a Nov. V květnu tedy 1.-15. 5. a 30.-31. 5. Škodliviny i kila navíc snadněji odcházejí, když budete konzumovat potraviny, které pomáhají při hubnutí. Na zubní prohlídku se objednejte nejlépe v termínu 7.-8. 5., naopak zubnímu zákroku se obloukem vyhněte 14.-15. 5.


Co hvězdy předpovídají pro krásu a půvab? Petra Alraune radí jednotlivým znamením:

Květen bude pro ženy, narozené v Beranu, ve znamení pracovních úspěchů a vztahy půjdou stranou. Přemýšlejte racionálně, buďte vytrvalá, ale ne tvrdohlavá. Za tu námahu se odměňte oslavou. Kosmetický den s kamarádkami, aromaterapeutický rituál nebo masáž voňavým masážním olejem vám zvedne náladu.

Dámy, které jste se narodily ve znamení Býka, ve vašem okolí se může vyskytnout někdo, kdo vám nepřeje nebo kdo se vás snaží podvést, protože v květnu budete výjimečně roztržitá. Používejte bazalkový, mátový nebo bergamotový aromatický olej, podpoří vaše soustředění.

Květen je vám, milé Blíženky, nakloněn ve věcech lásky, zato na kariéru můžete v tomhle měsíci zapomenout. Řešení je jasné: kupte si nový parfém, lehký jarní make-up a vyrazte do ulic. Láska je ve vzduchu.

zamilovaný párSkvělý měsíc pro vyřešení vážných záležitostí, Račice, bude vám to „pálit“. Pokud jde o vaši vizáž, uvažujte o změně barvy vlasů, stačí tón, dva a bude z vás nový člověk.

Lvice si budou užívat života, čekají je nabídky na milostná dobrodružství a flirt. I dlouhodobý vztah dostane novou šťávu. Vychutnejte si hedvábně jemné koupele s bohatou pěnou, ale nezanedbávejte ani sport.

Panny, začněte se hýčkat a udělejte si pořádek ve své kosmetické taštičce. Vyházejte líčidla, která nepoužíváte, a udělejte si radost novými jarními barvami. Letí dramatické metalické líčení i přirozený vzhled.

make-upDejte si pořádně do těla, Váhy. Pocítíte příval energie a nejlíp ji zužitkujete ve sportu. I na kole či při běhání ovšem můžete být šik. Do své stravy zařaďte víc hořčíku, tělo na jaře potřebuje restart.

Štírky, dopřejte si dovolenou nebo aspoň relax. Nepřepínejte se zbytečně, sáhněte po antistresové pleťové masce, dbejte, abyste měla dostatek spánku, pijte bylinkové čaje a zvolte odlehčenou stravu.

Kdy jste se naposledy sešly s přáteli, milé Střelkyně? Nezapomínejte na ně, věnujte se společným aktivitám, hlavně v přírodě. A volte i kosmetiku přírodní, vašemu typu nejlépe sluší přirozenost.

Z pracovního hlediska bude tenhle měsíc perný, Kozorožky, ale vy se nepřejídejte. Energii vám to stejně nedodá. Pijte zeleninové šťávy a detoxikační čaje. Vaší pokožce udělá dobře sůl z Mrtvého moře.

Květen je pro Vodnářky měsícem harmonie. Využijte klidu, který vám nabízí, a věnujte se sobě. Zkoušejte nové styly líčení, nové účesy, klidně si zaexperimentujte i s barvami vlasů. Mladší ročníky se nemusejí bát ani pastelových barev.

Ryby, bude vám scházet energie a ani snahou svůj útlum nezlomíte. Nezoufejte, využijte května ke zklidnění. Levandulová silice na polštář, noční maska na ruce i nohy, šálek levandulového čaje. Lenošení je také krásné.
 

Květnové tipy pro krásu

Vytipovali jsme několik produktů, které by se vám mohly podle předpovědi hodit v měsíci květnu:

Zdroj foto: Shutterstock a redakce

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Petra Alraune

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Petra Alraune
Expertka na magii, spisovatelka a věštkyně
671
"Všechno, co hledáme, jsme už jednou ztratili."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít