Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 5 barev na vlasy, které budete chtít na jaře

5 barev na vlasy, které budete chtít na jaře

5 barev na vlasy, které budete chtít na jaře

27. února 2018 od Karolína Hornová

27. února 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Iva Borovská

Prozradíme vám vlasové trendy pro začátek roku 2018: přirozené odstíny i sestřihy, nová verze pastelových tónů, ale i odvážné barvy pro výrazné osobnosti.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Konec roku 2017 ukázal, jaké trendy budou v tomto roce následovat. Už podzimní módní přehlídky a trendy, které jako první vynesly na světlo světa celebrity, udaly směr, jímž se budou ubírat. A to i v případě barev na vlasy. Rok 2018 bude ve znamení přirozenosti, ale i výstřelků, navazujících na loňský boom pastelových barev. Kadeřnice a hairstylistka Iva Borovská prozradila, na co se v barvení vlasů těšit, a poradila, s jakým účesem nejlépe přivítat jaro.


Špinavá a teplá blond

Kadeřníci hvězd udávají jasný směr v blond odstínech. Volí způsob barvení, kombinující teplé odstíny blond, a nebojí se ani odrostů. „Příkladem může být třeba aktuální barva vlasů Seleny Gomez, jejíž hairstylista sáhnul po odbarvení, přiznání tmavých kořínků a přirozeném probarvení až do úplně světlých konečků,“ říká Iva Borovská o stylu, který kadeřník celebrity nazval Nirvana Blonde.

Výsledek vůbec nevypadá špatně. Ještě více bude špinavá blond slušet ženám s přirozeně světle hnědými vlasy a také blondýnkám, které chtějí svůj odstín oživit nebo obměnit. „Loni byly trendem platinové odstíny, které často téměř bělaly,“ dodává odbornice. Letos se bude sahat po teplejších medových a zlatavých tónech či takzvané baby blonde. Vlasy budou působit jako zalité sluncem.

teplá špinavá blond

Šedá je nová pastelová

S teplou, přirozenou, špinavou blond ostře kontrastují šedé tónypodtóny do modra nebo růžova. Tyto dva trendy půjdou paralelně vedle sebe a nevypadá to, že by si měly konkurovat. „Zatímco špinavá blond bude aktuálně trendy podobou blonďaté, šedé tóny navážou na extravagantní pastelové odstíny, které jsou trendem už dlouho, ale loni plně pronikly i na pulty drogerií,“ upřesňuje kadeřnice.

Tento trend se pro rok 2018 stane přirozenějším, více vybledne: základem bude šedá barva, které by se Iva Borovská nebála ani u žen vyššího věku. „Základ je, aby vaše vlasy nevypadaly jako šediny, ale měly kompaktní ledově sivou barvu. Nebojte se podtónů do modra nebo teplejší roseblond či konečků v broskvovém odstínu, který vám opticky rozjasní pleť.“

šedá barva na vlasy

Sestřih s výraznými barvami

Každá sezóna přichází s extravagantním účesem, který se postupně dostane i „do ulic“. „Letos je to krátký sestřih na kluka s nepravidelnou patkou, který jsme mohli vidět na přehlídkách Moschino nebo Prada. Při dobrém střihu je to téměř bezúdržbový účes, který ale vypadá zároveň velmi žensky,“ shrnuje kadeřnice.

Poukazuje také na návrat trendů 90. let a stále oblíbený retro styl, jež se v tomto účesu odrážejí: „Nebojte se výrazných barev, jako je světlá blond, sytá zrzavá, černočerná s fialovými odlesky nebo zmíněná šedá. Pokud vám krátký pixie cut‘ přijde extravagantní už sám o sobě, vsaďte na sytou hnědou nebo hnědou ze zrzavými odlesky,“ radí Iva Borovská.

výrazný sestřih

Kaštanové vlny

Jednou z hlavních trendových linií aktuální i nadcházející sezóny jsou přirozené odstíny. Vedle špinavé blond je tu i dobrá zpráva pro brunetky: teplá, zdravě kaštanová barva bude tím pravým. „Každou sezónu se do jednoho z trendů dostane jedna z podob nenucené francouzské elegance. Letos to budou vlny spojené s barvou, inspirovanou přírodou,“ potvrzuje kadeřnice.

Nebojte se trvalé. Žhavým trendem byla už na podzim, takže byl dostatek času přesvědčit se, že nemusí vypadat jako afro ani ničit vlasy. „Pokračuje trend volnějších kudrn, které známe třeba z filmu Flashdance. Volné kudrny či vlny sluší i delším vlasům s ofinou,“ říká Iva s tím, že k tomuto účesu se podle ní nejvíce hodí teplé hnědé odstíny, které ale neházejí odlesky dočervena. Takové barvy skvěle zakryjí šediny, ale zároveň působí dokonale přirozeně a zdravě. „Vlny navíc tmavou barvu vlasů opticky změkčí a dodají mladistvý vzhled.“

kaštanové vlny

Blondýna i bruneta v jednom

Většina kadeřníků si už pojem bronde i techniku, jak výsledného efektu docílit, osvojila. Skvělá zpráva pro blondýnky, toužící po přirozeném ztmavení, ale i pro brunetky, které mají strach se nechat odbarvit, aby výsledek nebyl příliš násilný nebo nemusely navštěvovat odborníka při každém, byť nepatrném odrostu.

bronde
„Laicky řečeno jde o techniku, kdy vám kadeřník nabarví na blond i na hnědo v poměru 50:50. Technika spojuje prvky melíru, ombré, balayage nebo takzvaného contouringu či dalších technik barvení vlasů. Výsledek by měl působit co nejpřirozeněji a vyvolávat dojem, že se lidé zastaví a řeknou si: Je to bruneta, nebo blondýna?“  takIva Borovská popisuje další z trendů, které podtrhnou naši přirozenou krásu a přimějí okolí se za naší hřívou otočit.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Iva Borovská

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Iva Borovská
Kadeřnice a hair stylistka
2498
"Účes je zrcadlem stylu a osobnosti."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít