Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Květiny - voňavý symbol přírodní kosmetiky

Květiny - voňavý symbol přírodní kosmetiky

Květiny - voňavý symbol přírodní kosmetiky

23. května 2017 od Martina Hühneová

23. května 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Martina Hühneová

Pomáhají tělu i duši a v péči o pleť umí zázraky. Dokládá to staletími prověřená praxe. A za pravdu jí dnes dávají i moderní vědecké studie. Čtěte dále a zjistíte, co vám kosmetika s výtažky z květin může nabídnout.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
S květinami žijeme od nepaměti.  Obklopujeme se jimi už jen proto, že dokážou svojí přítomností blahodárně působit na naši psychiku. V dobách dávno minulých přišli naši předkové metodou pokus-omyl na to, že některé z nich mají jedinečné vlastnosti. Využívali je v každodenním životě. Vařili z nich lahodné čaje, marmelády, vyráběli masti nebo je používali jako lék. Dokonce se jimi i zkrášlovali a připravovali si jednoduché kosmetické přípravky.

Mohlo by se zdát, že moderní doba, nové technologie a ingredience sílu květin upozadily. Naštěstí tomu tak není.  Vonné esence se trvale zabydlely ve světě parfémů a kosmetické firmy stále více sahají po výtažcích z těch květů, jejichž regenerační a léčivé účinky prověřily generace před námi. V bio kosmetice mají byliny a květy dokonce nezastupitelné místo. Jaro je v plném proudu. Rozkvétají záhony, louky i stráně. Pozvěte květiny k sobě domů a nechte se jimi hýčkat.


Lázeň umocní účinek 

Při koupeli se otevírají póry a pokožka přijímá vše, co jí lázeň nabídne. Zkuste jí dát ochutnat z květinové zahrady. Určitě se vám odmění pružností, hedvábností a jemností. Navodí vám příjemné okamžiky, budete se cítit odpočaté a dokonale připravené na malý kosmetický zázrak jménem spánek. Stres a napětí dokáže odbourat například levandule, která vás zároveň osvěží a uvolní. Dopřejte si ji v podobě koupelnové pěny Radox Feel Relaxed Bath Soak with Lavender & Waterlily nebo Ameté Lavender. Obdobné sedativní účinky má i leknín.  Dáváte-li přednost solím, pak značka Ameté nabízí koupelovou sůl s levandulí. Nebo zvolte levanduli s citronovou trávou z řady tetesept Relaxation. Jedinečných účinků květů se nemusíte vzdát ani tehdy, pokud před plnou vanou upřednostňujete sprchování. Sprchový gel Ma Provence Lavender Blossom vás přenese do jihofrancouzské Provence a neobsahuje umělá barviva a konzervanty. Preferujte-li vůni růží, zvolte třeba sprchový olej Fenjal Sinnliche Creme Oil Dusche. 

Květiny - voňavý symbol přírodní kosmetiky


Blaho pro vlasy

I o vlasy se umějí květiny skvěle postarat. Výtažky z květů lotosu je hydratují, zjemňují a krotí neposedné kadeře. Pomáhají také odstraňovat nečistoty. Šampon Schwarzkopf Lotus Blossom + Color protect dokáže uzavřít vlasová vlákna a ochránit barvu před nepříznivými vlivy. 

Barvené vlasy také ochrání a vyživí Timotei with Jericho rose. Je obohacený o přírodní výtažky z kaméliového oleje, který má revitalizační a omlazující schopnosti. O zářivost přírodních i barvených blond vlasů se zase postará pečující šampon Blonde care od Nivea. Zanechá vaši hřívu vyživenou, hebkou a lesklou. 

Květiny - voňavý symbol přírodní kosmetiky


Balzám pro pleť

Pro pleť jsou výtažky z květin hotovým balzámem. Dokážou divy: zjemňují, revitalizují, vypínají, vyživují, hojí. Výčet pozitivních vlivů by byl dlouhý. Každá jednotlivá rostlinka oplývá hned několika. O růži již byla řeč. Je přímo zázračná. Pleť citlivě zjemní, rozzáří, omladí i tonizuje. K odlíčení bude tedy Garnier Skin Naturals Essentials s výtažky z růže tou správnou volbou.

Vedle nešlápnete ani s přípravky obsahujícími bílou lilii v kombinaci s dalšími bylinami. Má hojivé účinky, umí pleť vyhladit a udržuje ji mladou tím, že ji hydratuje a stabilizuje její přirozenou ochrannou vrstvu.  Bílou lilii obsahují i některé kosmetické přípravky značky Floré. Dotek síly tohoto květu pocítíte na vlastní kůži například s Bylinnou pleťovou vodou. 

Pokud máte citlivou pleť, vsaďte na přípravky s chráněným horským kvítkem - arnikou. Nejen bylináři ji považují za jednu nejléčivějších rostlin. Má dezinfekční, protizánětlivé a hojivé účinky. Skvěle se umí vypořádat s akné. Obsahuje ji třeba Mixa Soothing BB Cream Anti Redness, zklidňující BB krém Natural Rose, který pleť zklidní a působí proti zarudnutí.


Jarní vůně sází na květy

Bez květů by byl svět parfémů jako bez ruky. Jejich výtažky tak najdete ve většině vůní. Někdy převažují, jindy jsou v podtextu. Záleží jen na vás, jaký parfém zvolíte. Zda hravější a jiskrnější, či omamně smyslný. Na smyslnost vsadila například Beyoncé, a tak v srdci její parfémované vody Beyoncé Heat Wild Orchid najdete vůni orchideje a kvetoucí magnolie. Vytříbenou a jemnou smyslnost nabízí toaletní voda Versace Bright Crystal. Srdce tvoří koktejl složený z květů magnólie, pivoňky a lotosu. Je určena sebevědomým a silným ženám, jež rády zaujmou. Milujete výjimečné vůně? Pak sáhněte po Guess Girl Belle, toaletní vodě, jejímuž srdci vévodí fialka, jasmín a pivoňka.  Jiskřivou, svěží a jemnou vůní s jasmínem, citronem a růží zaujme C-THRU Lime Magic toaletní voda. Doplní váš temperament. Byla stvořena pro dívky a ženy, které žijí život naplno. 

Květiny jsou posly jara, symbolem nového života po zimě. Jejich barvy a vůně dokážou vyvolat pocity euforie, ale i uklidnit. Vybírejte tedy z náruče hojnosti naší přírody podle svých potřeb a pocitů.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Martina Hühneová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít