Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Oleje na vlasy: Pečující zázrak

Oleje na vlasy: Pečující zázrak

Oleje na vlasy: Pečující zázrak

6. března 2023 od Eva Suchomelová

6. března 2023 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Bára Doležalová

Blahodárné oleje se staly v péči o tělo, pleť či vlasy hitem posledních pár let. Chcete je vyzkoušet na vlasech, ale bojíte se, aby vám namísto krásné hřívy nezbylo jen mastné klubko vlasů? Jak správně používat pečující oleje na vlasy, jsme se zeptali expertky Báry Doležalové.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Již několik sezon jsou v kosmetice hitem přírodní oleje. Majitelky suché pokožky či vlasů jsou z nich nadšené, kadeřnice či kosmetičky je zařadily do své profesní praxe.


Jak využít olej v péči o vlasy?


Jaký olej na vlasy si pořídit?

Váháte, zda si na vlasy aplikovat přírodní olej, anebo sáhnout po pečujícím vlasovém oleji, který je pro péči o vlasy přímo vyroben? „Oleje můžeme použít vyrobené pro profesionální péči, určené přímo na konkrétní problém, jako je již zmiňovaná hydratace, výživa, ochrana atd. Nebo můžeme použít oleje přírodní. Výborné jsou kokosové, jojobové, arganové, mandlové nebo olivové. Každý z olejů má svou specifikaci a prospívá jak vlasům, tak pleti,“ nechává výběr na každém zkušená kadeřnice.


Vlasové oleje vlasy nemastí, proč?

Mnoho žen se obává pečující vlasové oleje vyzkoušet, aby si vlasy nezamastili a nepokazily účes. Majitelky vlasů se sklonem k maštění zas váhají, zda jim tyto oleje mohou vůbec prospět. „Vlasové oleje se hodí jak na suché, tak na mastnější vlasy, záleží na druhu oleje i na způsobu nanesení,“ podotýká Bára Doležalová.

aplikace olejové masky

4 tipy, jak využít vlasový olej:


1. tip: Základní použití
„Oleje většinou nanášíme od 2/3 délky vlasů a na konečky (pokud neurčuje výrobce jinak) a nikdy ne k pokožce (pokud s olejem nevytváříme zábal či masku nebo neregenerujeme podrážděnou pokožku), abychom vlasy neumastili a neměli zplihlý nebo mastný účes,“ radí expertka.

2. tip: Olej jako maska nebo zábal
„V případě zábalu či masky je dobré oleje nanášet po celé délce do vlhkých vlasů, protože oleje umí navázat vodu ve vlasech, a tak je hydratovat. Poté pořádně, ideálně dvakrát, umýt šamponem. Zábal může být i přes noc, maska cca 10 minut,“ doporučuje správný postup kadeřnice.

3. tip: Olej na zacelení konečků vlasů
„Opravdu malé množství rozetřeme v dlaních a aplikujeme na konečky vlasů,“ přináší svůj tip Bára Doležalová.

4. tip: Regenerace suchých vlasů
„Olej nanášíme vždy do druhé poloviny vlasů směrem ke konečkům, abychom nezmastili, a nezplihli si tak svůj účes. Olej se dále neoplachuje,“ uzavírá své rady odbornice.


Jaký olej vybrat a proč?


Kokosový olej

Kokosový olej má v kosmetice široké uplatnění. „Dokáže proniknout do vlasových folikul hlouběji než jiné hydratační oleje. Vlasy jsou po něm hydratované, lesklé, jemné, splývavé a krásně lesklé. Na vlasy ho lze použít jako masku i jako zábal nebo jako mírně tužicí stylingový přípravek, např. místo gelu nebo zvýraznění jednotlivých partií účesu,“ pochvaluje si jej expertka na krásné vlasy.


Tip redakce: Zkuste Purity Vision Bio kokosový olej ​(koupit v e-shopu). 

kokosový olej

Jojobový olej

Jojobový olej je vlastně kapalný vosk ze semen jojoby kalifornské, který taje již při 7 °C. „Dodává vlasům hebkost, objem a pružnost,“ doplňuje kadeřnice.


Tip redakce: Doporučujeme  Pantene Pro-V Perfect Volume Sprej na vlasy s jojobovým olejem pro dokonalý objem​ (koupit v e-shopu), který  vytvoří objem a chrání vlasy před každodenními riziky, jako je vlhkost nebo UV paprsky.


Mandlový olej

Známější je jeho použití při péči o pleť a pokožku, a to včetně citlivé, i dětské. „Je bohatý na řadu vitaminů a minerálů (vitamin A, B, E, F, z minerálů pak draslík, vápník, hořčík). Má protizánětlivé účinky a mohou ho používat (stejně jako kokosový) i lidé s lupénkou ve vlasovém podrostu. Obsahuje velké množství vitaminu B(biotinu), který posiluje vlasovou strukturu. Prospívá vlasům se sklonem k lámavosti,“ říká Bára Doležalová.


Arganový olej

Arganový olej je vedle kokosového oleje se stal jedním z nejvyhledávanějších olejů pro kosmetické účely, a to pro své nesporné pozitivní účinky. „Obsahuje vysoké množství vitaminu E a používá se na hydrataci vlasu. Arganový olej nezanechává mastnou stopu. Zabraňuje stárnutí a vysychání vlasu,“ nedá na něj dopustit ani zkušená odbornice.


Tip redakce: Doporučujeme sadu OGX Obnovující šampon arganový olej (koupit v e-shopu) a OGX Obnovující Kondicioner Arganový Olej (koupit v e-shopu), která vaše valsy vyloženě poěší, pomůže je zregenerovat a zpevnit tak, že jsou pak hedvábné a jemné. 

 

A které oleje na vlasy by se vám ještě mohly hodit?

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Bára Doležalová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Bára Doležalová
Expertka proměny vizáže, stylistka a vizážistka
4531
"Změna zvnějšku vás změní uvnitř a pomůže odstartovat váš nový život."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít