Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 5 triků, které ochrání vaše vlasy před sluncem

5 triků, které ochrání vaše vlasy před sluncem

5 triků, které ochrání vaše vlasy před sluncem

21. května 2018 od Anna Adlerová

21. května 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Lidské tělo je chytře vybaveno. Vlasy například nejsou jen vaší okrasou, ale chrání také citlivou pokožku hlavy před nepříznivými vlivy, jako je zima nebo UV záření. Pokud ale vlasové folikuly dostatečně nechráníte, zaplatíte za to často tvrdou daň, například v podobě zastavení růstu. Chcete jejich poničení předejít?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Zničené vlasy se často kamuflují proteinovou léčbou nebo různými výživnými olejíčky, které je hydratují a efektivně vylepšují jejich vzhled.  „Ano, poškozené vlasy lze dočasně napravit, aby vypadaly hezky, ale nic, co by je opravdu uzdravilo, neexistuje, říká vlasová expertka Markéta Karvaiová. „Jedinou možností je tyto vlasy ostříhat a nechat znovu narůst,“ pokračuje. Proč se tomuto razantnímu řešení raději nevyhnout? Začněte s ochranou svých vlasů, dokud je čas. Vyberte si z našich 5 triků, jak zabránit UV záření v páchání škod, a užijte si krásnou letní dovolenou!


1. Vytvořte bariéru!

Klobouk není jen skvělý módní doplněk. Jedná se i o nejlepší a nejjednodušší ochranu před sluncem. Široké letní klobouky jsou navíc přes léto velkým hitem. Vyberte si ten svůj a slaďte ho třeba s plavkami nebo oblíbenými letními šaty!  Poděkují vám za ně nejen vaše vlasy, ale i jemná pokožka obličeje, nejnáchylnější ke spálení.

účinky slunce na vlasové folikuly

2. Používejte sluneční kosmetiku

Nechce se vám vymýšlet nic složitého? Existuje velké množství speciální vlasové kosmetiky určené na letní sezonu opalování. Máte na výběr z mnoha šamponů, kondicionérů, masek a nejrůznějších sprejů na vlasy namáhané sluncem. Slouží jako regenerace po slunění nebo přímo ochrana před UV. Některé z nich navíc nebojují pouze se sluneční ochranou, ale předchází i narušení vlasů vlivem slané nebo chlorované vody. Zabijte tedy tři mouchy jednou ranou a vyberte si ten pravý přípravek, který vám bude sedět!


3. Chraňte svoje vlasy stejně jako kůži

Pokud sázíte spíš na minimalismus a plný kufr kosmetiky není váš šálek čaje, můžete se spokojit i s opalovacím krémem. Přípravek, který aplikujete na své tělo pro sluneční ochranu, může být stejně tak dobrý pro vaše vlasy. Ideální jsou k tomu opalovací krémy a oleje ve spreji, které můžete jednoduše aplikovat do vlasů pomocí rozprašovače.

sluneční ochrana

4. Přírodní oleje

Spoustu blahodárných účinků na vlasy mají také přírodní oleje. Podle některých studií dokonce přirozeně chrání proti slunci. U kokosového oleje můžete například počítat přibližně s SPF 7 a u mandlového oleje je to mezi 4 až 5 stupni sluneční ochrany. Pokud budete používat proti nepříznivému UV záření přírodní oleje, udělají vám hned trojí službu.  Kromě sluneční ochrany vaše vlasy krásně vyživí, dodají jim lesk a uhladí vlasovou kutikulu. Určitě se ale vyhněte olejům s přidanými silicemi, které naopak mohou být po vystavení slunci toxické.


5. Namíchejte si vlastní sluneční ochranu na vlasy

Sílu přírodních olejů ještě zvýšíte, pokud k nim přidáte přírodní pigmentový minerál oxid zinečnatý. Tato látka se používá při výrobě přírodní kosmetiky. Zabraňuje pronikání slunečního záření do pokožky, a proto je častou a bezpečnou přísadou opalovacích přípravků. Seženete ho ve formě bílého prášku za pár korun. Účinnou ochrannou vlasovou kúru proti slunci si tak můžete vyrobit sami doma. Jak na to?

opalovací krém do vlasů

Budete potřebovat:

2 polévkové lžíce prášku oxidu zinečnatého (zakoupíte na internetu)
1 polévková lžíce pelet z včelího vosku (pastilky vosku vhodné k rozpouštění)
½ hrnku kokosového oleje
½ hrnku mandlového oleje
skleněnou nádobu na vytvořenou směs (0,3 l)


Příprava

Připravte si zavařovací sklenici a naplňte ji směsí olejů a včelím voskem, zafixujte ji víčkem a položte do hrnce naplněného vařící vodou. Po rozpuštění a promíchání všech látek (může to trvat až 15 minut) vyjměte sklenici z horké lázně a opatrně přimíchejte oxid zinečnatý. Dejte si pozor, abyste nevdechovali výpary. Míchejte, dokud hmota nezchladne a poslední přísada se dobře nepřimíchá k ostatním. Nakonec směs přelejte do jakékoliv nádoby, ve které si ji přejete uchovávat. Doba spotřeby tohoto podomácku vytvořeného produktu je až 6 měsíců .
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Květa Kleinová 30.května 2018
Dobrý den,prosím poraďte,v druhé polovině července letím do Egypta.Barvím si vlasy,mám je od přírody jemné,bojím se,abych si je neponičila-slunce,mořská voda.Jak o vlasy pečovat nejen o pobytu,ale i následně? Děkuji za rady.Květa

Expert z článku

Markéta Karvaiová
Novinářka, bloggerka a hair stylistka
1208
"Každá žena je jako diamant - silná, krásná a jedinečná. Každý diamant ale k zachování svého lesku potřebuje pravidelnou péči."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít