Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 3 skvělé jarní účesy: Jak na ně?

3 skvělé jarní účesy: Jak na ně?

3 skvělé jarní účesy: Jak na ně?

3. března 2018 od Lucie Kubíková

3. března 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Petra Brtnická

Jaro přímo volá po nějaké pořádné proměně. Jestli se vám nechce rovnou měnit práci nebo partnera a hubnutí je příliš namáhavé, zajděte si ke kadeřnici! Nový účes vám vykouzlí za dvě hodiny a s trochou šikovnosti ho pak v pohodě zvládnete udržovat i doma.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Jak se s nástupem jara člověk vyhrabe ze šál, kapuc a čepic, většinou je jasné, že jeho vlasy potřebují radikální restart. Nový střih, barvu, nebo třeba jen nový styling. Jak na to?


1. Mikádo nikdy nevyjde z módy 

jarní účes„Mikádo v různých podobách je prostě nestárnoucí účes,“ tvrdí kadeřnice Petra Brtnická. „Sluší skoro každému, a i když to tak nevypadá, můžete každý den vypadat trochu jinak.“ Mikádo vyžaduje pečlivý střih od kadeřnice a trochu každodenní práce od vás. Odmění se vám nicméně variabilitou a upraveností. „Když máte náladu vypadat trochu rozverně, můžete vlasy při foukání namačkat prsty. Vytvoříte tak trochu rozcuchané vlny, které budou vypadat, jako že jste se právě vrátila z relaxačního víkendu.“ Rozevláté vlny můžete podpořit například i sprejem s mořskou solí, který vám dodá plážový look. 

„Pokud se chystáte na důležitou schůzku v práci nebo například do divadla, vyfoukejte vlasy přes kartáč a použijte třeba nějaké uhlazující mléko pro upravený lesklý efekt,“ radí Petra Brtnická.  Výhodou mikáda je, že už je dostatečně dlouhé na to, aby se vlasy daly všelijak zaplétat nebo stahovat. Lehkou nevýhodou je nutnost pravidelného zastřihování, aby účes dobře vypadal. S návštěvou kadeřnice je třeba počítat zhruba každých 6 týdnů.


2. Dlouhé vlasy oživí melír a asymetrické kučery 

dlouhé vlasyPokud chcete vlasy jen lehce oživit, zkuste melír! Pár světlejších nebo barevných proužků vám dodá úplně jiný výraz a styl, aniž byste museli hned jít do nějaké zásadní změny. Melír vám může pomoct jen modelovat účes, nebo mu dodá úplně jiný, zajímavý vzhled. Můžete zvolit pár světlých pramínků nebo můžete jít třeba do mnohobarevného uměleckého díla – záleží jen na vás a vašem vkusu!

„Dlouhé vlasy s melírem budou vypadat zajímavě vždycky. Můžete si s nimi ale s pomocí kulmy nebo žehličky vytvořit zajímavý a efektní účes,“ vysvětluje kadeřnice Petra Brtnická. „Oddělte pramen vepředu kolem tváře, ten vyžehlete. Žehličkou nebo kulmou potom navlňte dolní partie vlasů, zatímco horní partie natupírujte, aby vytvořily objem. Potom vlasy přehoďte přes jedno rameno a sepněte. Pramen z čelní partie, který zůstal rovný, táhněte přes hlavu a ucho a sepněte. Celý účes přelakujte a máte hotovo.“

Tip redakce!
Pokud své dlouhé a barvené vlasy častěji fénujete, žehlíte nebo natáčíte kulmou, zvažte pořízení termoproduktů – sprejů nebo mlék, kterými své kadeře ošetříte a ochráníte před spálením. Kondicionéry a masky by pro vás měly být samozřejmostí.


3. Krátké černé vlasy nejsou zdaleka jen pro kluky 

krátký účes„Krátké účesy ve výrazné barvě, jako je platinová, červená nebo černá, jsou poměrně dost extravagantní. Hodně záleží na kvalitě vlasů a střihu. Není pravda, že v krátkých vlasech budete vypadat chlapecky, naopak, na některých ženách působí krátký střih velmi sexy,“ tvrdí Petra Brtnická. Krátkých vlasů se nebojí ani celebrity.

Lidé se často bojí toho, že se krátké vlasy špatně udržují a že se účes brzy okouká. „To ale nemusí být pravda,“ vysvětluje Petra Brtnická. „Vlasy můžete tupírovat, uhlazovat, patku můžete přežehlit nebo naopak jen vyfoukat přes prsty, a dosáhnout tím ležérního, veselého, trochu rozcuchaného vzhledu.“ Jednou nevýhodou krátkých asymetrických účesů je, že je na nich každý milimetr navíc vidět, a tak budete muset k holiči třeba i jednou za měsíc.

„Na druhou stranu, když se vám krátké vlasy zprotiví, aspoň uvidíte, jak rychle vám zase dorostou. Jsou to jen vlasy, nebojte se s nimi experimentovat, a pokud máte chuť a odvahu, klidně zkuste něco neobvyklého,“ uzavírá Petra Brtnická.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Petra Brtnická

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Petra Brtnická
vlasová expertka
211
"Je jedno, s čím přijdeš. Důležité je, s čím odcházíš!"

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít