Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Pročichejte se k jaru podle své nátury

Pročichejte se k jaru podle své nátury

Pročichejte se k jaru podle své nátury

21. dubna 2017 od Eva Suchomelová

21. dubna 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Jaro je skvělou příležitostí pořídit si novou voňavku. Jednak přichází na pulty drogerií a parfumerií spousta voňavých novinek, jednak i probouzející se příroda nás inspiruje svými vůněmi, abychom samy krásně voněly. A čím vonět na jaře 2017?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Jaro – lehkost a romantika

V jarním období je vhodné používat především svěží vůně. Teplejší období roku a rozkvetlé sady v nás hrají na romantickou strunu, a tak se přímo nabízejí slaďoučké květinové vůně. Svěžest dodají citrusové vůně a čerstvost parfémy s nevtíravou ovocnou vůní. Jakmile slunce začne víc hřát, budeme se i více potit, a tak je vhodné sáhnout po parfémech jemných a lehkých, které úžasně vyniknou na kůži a probudí naše smysly a touhy.


Jarní vůně podle povahy

Vydali jsme se na průzkum mezi flakony. Po důkladném očichání jsme vytipovali vůně, které korespondují s jarem, ale zároveň si mezi nimi vyberete podle vlastního založení – zasněné romantičky, praktické sportovkyně i nebojácné drsňačky. Až si půjdete pro tu svoji, udělejte to jako my – očichejte, otestujte na své kůži a vyberte tu, ve které se bez dlouhého rozmýšlení budete cítit skvěle.
 



Guess, Girl Belle, EdT 30 ml

Květinově-ovocnou vůni z roku 2013 inspirovaly takové osobnosti jako Laetitia Casta, Anna Nicole Smith nebo Amber Heard. Byl vytvořen pro večerní příležitosti okouzlujících dívek a žen, jež mají diář neustále nabitý pozvánkami na společenské akce. Na vrcholu vůně zajiskří růžové šampaňské s lesními plody, po chvíli následované výraznou pivoňkou, fialkou a tajuplným arabským jasmínem. Téhle květinové kavalerii důstojně sekunduje australské santalové dřevo, nostalgická vanilka a svůdné pižmo.

guess


Verdikt redakce:

Pokud jste povahou něžná a křehká bytost, klidně i trochu rozmarná, rozhodně si ji zvolte za svou průvodkyni letošním jarem. Lehká, výjimečná, zosobněná romantika – přesně tohle vás napadne, když k ní přivoníte. Budete-li plaše prchat z plesu či z divadla po slavnostní premiéře zahalena do oblaku této intenzivní, a přesto lehounké vůně, je jisté, že vás váš princ podle ní šťastně najde.


Beyoncé, Heat Wild Orchid, EdP 30 ml

Jméno slavné celebrity na flakonu ještě není zárukou úspěšnosti parfému. Firma Coty s tím má bohaté zkušenosti, ovšem zrovna v případě zpěvačky Beyoncé se jí daří nadmíru dobře. Od uvedení prvního parfému Beyoncé řady Heat už uplynulo sedm let a za tu dobu již v této vonné řadě vzniklo osm parfémů, některé jako limitované edice, jiné jako limitky. Nám pro jaro 2017 přišla nejvhodnější vůně Heat Wild Orchid, kterou stvořila plodná a úspěšná francouzská parfumérka libanonského původu Honorine Blanc. Na první přivonění vás osvěží ovocný koktejl z granátového jablka, malin, ostružin a kokosového nektaru. Pak vypluje kytice z omamného zimolezu, decentní magnolie a motýlkové orchideje. To vše si pěkně hoví ve vonném hnízdečku z bílých dřev, ambry a pižma.

beyonce


Verdikt redakce: Osvěžení a dobrá nálada pro každý den

Proti jarní únavě funguje ovocná sprška báječně. Následně vás obejme kokosová hebkost. Ta vás nepustí hodně dlouho a bude vás udržovat v dobré náladě i přes každodenní nepříjemnosti. Tahle vůně je skvělá na den do práce i pro volné chvíle. Budete si s ní připadat ve své kůži a sama sebou. Je to takový nenápadný bojovník proti chmurám a splínu. Hodí se jak pro pohodové „děvče od vedle“, tak i pro pracovitou maminku. Výrazným individualitám může připadat trochu jednoduchá, ale pro ty jsou určeny jiné parfémy.


Salvatore Ferragamo, Incanto Shine, EdT 100 ml

Rukopis slavné parfumérky, tzv. „nosu“ Karine Dubreuil se nezapře ani v jejím deset let starém kousku. Nejčastěji tvoří květinově ovocné svěží kompozice, vytvořila parfémy pro spoustu proslulých značek. Za všechny jmenujme např. Lanvine, Ginafranco Ferré, Azzaro, Céline Dion, Gucci, Guerlain, L´Occitane, Roberto Cavalli či YSL. Také Incanto Shine charakterizuje harmonie a vyváženost promyšleně vybíraných složek a také dlouhá výdrž, ačkoli jde o toaletní vodu. Vůně se otvírá nevšední a elegantní kombinací slaďoučkého ananasu, plodů mučenky a decentně hořkého bergamotu. Následně vás uchvátí intenzivní vůně frézií, růžové pivoňky a broskve, která si přes veškerou výraznost a jasnou čitelnost zachovává jemnost a decentnost. Nakonec se vůně usadí do bezpečného, byť poněkud konvenčního základu z ambry, pižma a bílého cedru.

salvatore


Verdikt redakce: Elegance i relax pro pravou dámu

Pokud už jste v čichání vůní zkušenější, bude vás tahle vůně bavit. Není prvoplánová, takže i její nositelka bude složitější bytost. Bude k vám pasovat, pokud jste uměřená, vnitřně vyrovnaná a noblesní povaha. Není to nutně o věku, spíš o nátuře. Na druhou stranu to není strojená vůně, ovoce jí propůjčuje uvolněnost, ale není ztřeštěná. Relax na letním bytě u vody – představa poklidu v kapce parfému.


Pussy Deluxe, Cookie Cat, EdP 30 ml

Tato parfémovaná voda spatřila světlo světa před třemi roky na jaře jako jedno z vonných „trojčat“ řady Pussy Deluxe Gourmand Trilogy. Je to originální svůdná, jiskřivá a šťavnatá vůně. Otevírá se ovocnou kombinací hrušky se sladce kořenitou lékořicí. Pak se rozvoní jasmín s gardénií, k nimž se přidá čerstvé liči, polité temným karamelem. Smyslný a hřejivý závěr zajistí santalové dřevo s vanilkou a boby tonky.

pussy


Verdikt redakce: Vůně a chuť smyslnosti

Kočka na etiketě flakonu naznačuje, že půjde o záležitost rozmarnou a labužnickou. Popravdě, je to útok nejen na váš čich, ale i chuťovou představivost. Jste-li požitkářka, která ráda vybočuje z řady a hledá nové impulsy pro své smysly, pak je to vaše jasná volba. A i lehce infantilní flakon dokážete nosit tak samozřejmě, že to nikomu nepřijde nepatřičné. Jste prostě jako on – smyslná kočka, která si umí užít každý okamžik.


Adidas, Fruity Rythm, EdT 50 ml

Sportovně laděná vůně kultovní sportovní značky je první ze dvou voňavek, pod níž jsou podepsáni její autoři, vynikající francouzští parfuméři Jean-Pierre Bethouard a Nathalie Lorson. Podle výrobce je květinově-ovocná, ale vlastně jde především o ovoce. Nejprv se na vás vyhrne celý košík malin s černým rybízem. Je tak intenzivní, že ani následná snaha bramboříku s frézií nepřebere otěže. Pouze ovoce lehce doplní. Závěrečný akord santalu a pižma celou ovocnou kaskádu pouze obalí a sladí.

adidas


Verdikt redakce: Pro všechny odvážné amazonky

Přímočará, nesladká, zato svěží vůně sedne sportovně a odvážně založeným dívkám. Trochu si tu kupu ovoce neumím představit na dospělé, rozvážné ženě ani na snivé, romantické dívce. Ovoce v této kompozici kupodivu nepůsobí sladce, tipla bych si, že to, co ho značně zatmavuje, je santalové dřevo. Každopádně je to neotřelá vůně, adekvátní alternativa pro všechny, pro něž je jaro signálem k zahájení venkovních sportovních aktivit.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít