Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Last minute aneb Připravte se na léto

Last minute aneb Připravte se na léto

Last minute aneb Připravte se na léto

15. května 2017 od Pavla Maříková

15. května 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková ve spolupráci s expertem

Teplo je již téměř tady, a proto pokud jste ještě nezačala s finální přípravou na plavkovou sezónu, je nejvyšší čas. Základem je samozřejmě zdravá strava a cvičení, ale v rámci přípravy na poslední chvíli mohou výrazně pomoci i zeštíhlující kosmetické procedury a vybrané produkty. Sice Vás nezbaví kilogramů na váze, ale dokážou pokožku zpevnit, vyhladit celulitidu a celkově postavu zformovat.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Všechny bychom si asi přály, aby už konečně někdo vynalezl přípravek, kterým se natřeme a budeme hned o pár kilo lehčí a o pár centimetrů štíhlejší. Bohužel, takový zázrak zatím nikdo neobjevil a asi se toho ani v blízké budoucnosti nedočkáme. Ale není třeba zoufat. Pokud se ke zpevňování postavy odhodláte, existuje hned řada prostředků, jak své úsilí podpořit. „Svoje snahy o hubnutí můžete urychlit díky kosmetickým produktům, ošetřením nebo pomocí moderních estetických přístrojů. To samé se týká i odstranění celulitidy,“ říká beauty terapeutka Jana Henemanová ze salonu Miracle v Praze.


Bez masáže to (ne)jde

Produkty, které hubnutí či zpevňování postavy podporují, se často dělí do několika skupin – zpevňující, vyhlazující či odstraňující celulitidu. Každý tak funguje trošku jinak, a i výsledek je odlišný. Zvolte tedy takový, který bude odpovídat přímo vašim potřebám. Jste relativně štíhlá, ale trápí vás nevzhledná pomerančová kůže na stehnech? Nebojte se, nejste v tom rozhodně sama! Celulitida postihuje zhruba 70 % žen a určitě nejen ty, kterým pár kilo navíc přebývá. Krémy na celulitidu většinou obsahují látky, které podporují lepší prokrvování v podkoží. Proto je v nich často obsažena i termoregulační látka a vy po jejich aplikaci můžete cítit prohřátí pokožky. Kromě toho urychlují spalování tuků a zabraňují zadržování vody v tkáních.

Většinu krémů, popř. gelů na celulitidu je třeba do pokožky velmi pečlivě vmasírovat, bez toho je jejich efekt prakticky nulový. Existují ale i novinky, které nutnost masáže vynechávají. Jde například o Anti-Cellulite Gel od Nivea – není třeba masáže, a výsledek je přesto skvělý.

Zformujte si tělo na léto


O jednu velikost štíhlejší za jediný měsíc

Další kategorií jsou produkty, které kůži skutečně zpevňují, a lehce tak postavu modelují. Pokožka je pevnější, pružnější a skutečně se můžete dočkat zmenšení obvodu dané patrie o cca 1 cm i více. „Produkty by měly být co nejkvalitnější, to však neznamená, že jsou to ty nejdrazší. Zaměřte se na produkty např s certifikací či osobní zkušeností,“ doporučuje Jana Henemanová. Dokonce si můžete vybrat i podle partií, které chcete zrovna modelovat. Tak například formující Lift-Gel od Dermacolu zpevňuje hýždě a boky a na internetu má v dámských diskuzích skutečně velmi dobrá hodnocení. Účinné látky stimulují štěpení tuků a zabraňují jeho opětovnému ukládání v problematických partiích. Výrobce udává zmenšení boků a zadečku až o 4 cm, tj. o jednu konfekční velikost během měsíce. A to již stojí za vyzkoušení!

Zformujte si tělo na léto


Za zábalem do salonu

Pokud chcete domácí péči podpořit i procedurami v salonu, zkuste z těch jednodušších a cenově příznivějších například zábaly. „Ke zpevnění postavy před létem napomáhají tělové, např. bahenní zábaly, které slouží k detoxifikaci těla a jsou účinné i proti celulitidě. Dále zpevňující zábaly s obsahem alginátové a laminaria řasy, které zlepšují tonus pokožky. Oba tyto typy zábalů zahrnují na konci každého ošetření i anticelulitidní a zpevňující masáž problematických partií,“ vysvětluje Jana Henemanová ze salonu Miracle.

Stejně jako v případě přípravků z drogerie je i zde třeba pravidelnost. Zeštíhlující zábaly stimulují lymfatický systém a regenerují pokožku. Setkáte se s termogenními zábaly, s přídavkem mořských řas či zeleného čaje, ale také s relaxačními zpevňujícími zábaly s aromaterapeutickými účinky. „Zábal se aplikuje od 20 do 60 minut a výsledky uvidíte již po třetí návštěvě.  Vše je ale u každé klientky jiné a výsledky jsou individuální,“ říká  Jana Henemanová.

Zformujte si tělo na léto


Zpevňovací kúry jsou bezbolestné

Poněkud náročnější – časově i finančně – je ošetření problematických partí některou z neinvazivních metod, které fungují na bázi zahřívání a práce s hlubinnými strukturami pokožky. Tím dochází k narušování tukových zásob, napnutí kolagenových vláken i otevírání vodních kanálků pro rozvod aktivních látek do pokožky. „Často se setkáváme s případy, kdy se klientkám dlouhodobě nedaří se pomerančové kůže zbavit, a právě tehdy přicházejí k nám. Řešit celulitidu pomocí neinvazivní přístrojové metody může být jediným skutečně účinným řešením tohoto problému bez ohledu na to, jak složitou partii těla řešíte. Současně ošetření přístrojem funguje jako prevence vzniku celulitidy, a tím je vhodný i pro klientky, které se s tímto problémem zatím ještě nepotýkají," doplňuje odbornice.

Doporučuje se alespoň 15-20 návštěv s frekvencí dvakrát týdně a následně jednou návštěvou za měsíc.  Tyto zpevňovací procedury jsou bezbolestné a provádějí se přes speciální oblečení. Jsou určitě účinnější než běžné krémy, ale samozřejmě zde hraje roli i finanční aspekt, protože jedna návštěva stojí cca 1200 Kč.

Je tedy jen na vás, čemu dáte přednost a jakou cestu k vysněné postavě zvolíte. Pamatujte však na to, že ani jedna z cest není úplně jednoduchá a vyžaduje i vlastní úsilí a pevnou vůli. Žádný krém ani procedura vás kil navíc sama o sobě nezbaví – může však jít o berličku, která hubnoucí proces urychlí, a tím i namotivuje na vaší cestě vytrvat.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Pavla Maříková ve spolupráci s expertem

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít