Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Sport a líčení: Poradíme vám, jak na to!

Sport a líčení: Poradíme vám, jak na to!

Sport a líčení: Poradíme vám, jak na to!

30. srpna 2017 od Karolína Hornová

30. srpna 2017 2 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Málokteré téma je pro většinu profesionálů v oblasti líčení tak kontroverzní jako líčení a sport. Někteří vizážisté se o tématu ani nechtějí bavit, jiní říkají jasné „ne“, další opatrně radí určité produkty. Jak to tedy vlastně je a proč jsou fitness centra plná nalíčených žen?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Pokud navštívíte fitko, uvidíte, že se zde cvičící ženy dělí na dva tábory: ty, které si stojí za názorem, že „šminky“ ke sportu nepatří, a ty, které jsou nalíčené jako na profesionální focení. V šatně tak vedle sebe můžete narazit na dvě ženy, z nichž si jedna právě upravuje řasenku a druhá se dokonale odličuje. Obě se chystají jít cvičit. Vypadat dobře je cílem každé z nás, ale jsou případy, kdy je lepší líčidla odložit. Nebo alespoň vybrat z kosmetické taštičky to, co nás v potu tváře nezradí, zkrášlí a zároveň neublíží naší pleti. Pro dobrou radu (i malé zamyšlení) jsme došli za přední make-up artistkou Lucií Hruškovou Gibodovou.


Make-up při sportu ucpává póry

„Můj názor odborníka v oblasti líčení je jasný: nelíčit se!“ říká vizážistka hned na úvod a doplňuje odůvodnění: „Vrstva líčidel při sportu ucpává póry a pot je natolik agresivní, že když se smíchá s chemií produktů, zaděláváme si na pěkné kožní problémy,“ říká Lucia. „Při sportu se zahříváme, póry se roztahují podobně jako v sauně nebo při mytí obličeje horkou vodou. A to je moment, kdy by se z nich měly odplavit nečistoty – kvůli vrstvě make-upu to ale není možné a póry se naopak zanášejí,“ doplňuje profesionální fitness trenérka a výživová poradkyně Petra Kopečková.

„Sportujeme přeci pro sebe,“ zamýšlí se Lucia Hrušková Gibodová, „kvůli endorfinům, svému dobrému pocitu a měly bychom u toho být tak zaujaty pohybem, aby nás nějaké šminky nerozhodily. I to je druh asertivity – sžít se sama se sebou a nenechat se rozhodit. Znát i ve fitku svoji cenu a vědět, proč tam jsme – je to naše chvíle.“ Osobní názor Lucie Gibodové zní logicky. Na druhou stranu – vy, které se líčíte denně, si možná řeknete: Ale já jsem i to, co nosím. Tedy třeba výrazné rty. A když máte být ve fitku sama sebou, nemůžete být úplně odlíčená. Co s tím?

Sport a líčení: Poradíme vám, jak na to!


Jděte na to chytře: Nalíčená-nenalíčená

„Pokud máte názor, že se prostě líčit chcete – beru. Nedá se s vámi nic dělat,“ směje se Lucia Hrušková Gibodová a pokračuje s návodem, jak se do fitka chytře a bez následků zkrášlit:

·   Volte cestu bez make-upu. Použijte jen dobrý hydratační krém.
·   Výrazné řasy udělají hodně – zvolte voděodolnou řasenku. V zahraničí je k dostání i speciální řasenka, která odolává agresivnímu potu.
·   Kvalitní prodlužující a zhušťující řasenka zvýrazní váš pohled i bez oční linky nebo stínů. Vybírejte ale pečlivě – voděodolná verze bude zárukou, že po hodině tréninku nebudete vypadat jako panda.
·   Pokud jste zvyklá nosit rtěnku a do fitka vám nepostačí tónovací hydratační balzám, mohou být rty tou částí obličeje, ke které přitáhnete pozornost. „Pro rozzáření obličeje můžete použít rtěnku, ale dejte opět pozor na formu. Mělo by jít o neslíbatelnou variantu nebo takzvanou tint rtěnku, jejíž barva se jakoby „zažere“ do rtu,“ radí vizážistka. Zmíněná tekutá rtěnka se nanáší podobně jako lesk, ale za pár minut dokonale zaschne, odolává vlhkosti a vydrží na místě i několik hodin.


Trenérka Petra Kopečková, která chodí do fitka vždy upravená, přidává svoje tipy: „Poměrně výrazně si líčím obočí gelem na obočí, který hezky tvaruje a zůstává na místě. Používám voděodolnou řasenku a jemnou voděodolnou linku. Tvářenka při sportu opravdu není potřeba. Na soutěže, kde musíme být dokonale nalíčené, nosím make-up, i když nerada. Opět sahám po voděodolné a matující verzi a hned, jak je to možné, se odlíčím.“

Sport a líčení: Poradíme vám, jak na to!


Odlíčení neodkládejte na doma

Stejně jako trenérka, považuje odlíčení za zásadní krok i make-up artistka Lucia Hrušková Gibodová. „Po cvičení se určitě důkladně odličte – nejlépe odličovacím mlékem a vatičkou – a poté obličej dobře nakrémujte. Až po vstřebání krému (využijte čas třeba na oblékání) se začněte líčit, hezky od make-upu po rtěnku.“ Odlíčení je důležité hlavně z toho důvodu, aby nedocházelo k ucpávání pórů a k různým kožním problémům.
 
 

Zdroj foto:Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Lucia Hrušková Gibodová
Make-up artist
1444
"Všichni jsme krásní… a všichni mohou být krásní."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít