Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Nasaďte masku – odhalí vaši pravou krásu

Nasaďte masku – odhalí vaši pravou krásu

Nasaďte masku – odhalí vaši pravou krásu

5. ledna 2017 od Martina Hühneová

5. ledna 2017 5 minut čtení
Připravil/a Martina Hühneová

Pleťové masky. Příprava trvá krátce, přesto je efekt dlouhodobý. S jejich pomocí svou pokožku očistíte, zregenerujete, dokonce ji můžete i vyléčit. A to vše bez povinné doktorské atestace. Velmi účinnou pleťovou masku si můžete vyrobit i doma – bude vám stačit avokádo, med a jogurt.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Pleťové masky nezaberou moc času, přesto dokážou s vaší pletí divy.  Ať zvolíte masku z obchodu, nebo si ji namícháte podle aktuální potřeby z domácích zásob, vytvořte si z této příjemné činnosti pravidelný očistný rituál. Bude to vaše vítězné tažení proti všem neduhům, jež vaši pleť sužují.
Domácí pleťové masky mají řadu výhod. Stačí sáhnout do spíže nebo do chladničky a namíchat si přesně takovou, kterou vaše pleť právě potřebuje. Navíc je to levnější, nemusíte studovat složení a rozhodovat se, která pro vás bude ta pravá. Celá řada surovin, které běžně v kuchyni používáte, má pro pleť prokazatelně blahodárné účinky. Vaječný žloutek, kvasnice, jablka, ovesné vločky, tvaroh, banán nebo třeba olivový olej a řada dalších. Můžete je různě kombinovat a využít jejich jedinečných vlastností k omlazení a regeneraci. Umí pokožku vyčistit, hydratovat, zjemnit, zklidnit i vyživit.


Lékaři pleti: med, jogurt, avokádo

Je vaše pleť vyčerpaná a potřebuje oživit? Dopřejte jí malé domácí lázně! Budete k tomu potřebovat trochu času, medu, avokádo a jogurt. Každá z těchto ingrediencí obsahuje vašemu organizmu prospěšné látky. Dopřejí vám výživu zevnitř a stejně tak skvěle poslouží i zevně – třeba jako pleťová maska. Kombinací těchto tří přírodních látek získáte blahodárnou emulzi na zimou trpící dehydrovanou pokožku. Pokožku nejen vyživí, ale i zregeneruje a rovněž zpevní. Navíc je vhodná pro pleť mastnou, smíšenou i suchou. 


Med jako přírodní antioxidant

Medová složka masky má antibakteriální vlastnosti. Redukuje pupínky a jako přírodní antiseptikum urychluje jejich hojení. Kůži chrání pomocí antioxidantů, které odstraňují volné radikály. Ty v pokožce vznikají působením prachu, znečistěného prostředí, nedostatku spánku či slunce, při nemocech nebo stresu. Poškozují zdravé kožní buňky a mohou vést ke vzniku tmavých skvrn. Med pomáhá odstraňovat odumřelé kožní buňky velmi jemně a napomáhá sjednocení vzhledu pleti. Rozjasní ji. Pokožku skvěle hydratuje a především zpevňuje. Dodá jí řadu minerálů, vitaminů a dalších revitalizačních látek – umí ji zkrátka omladit. Je efektivní proti houbovým chorobám a virovým infekcím. Vypořádá se tak například i s opary.


Avokádem proti vráskám

Tropické avokádo je pro pleť podobně jako med hotovým balzámem. Je plné živin, po kterých naše tělo doslova prahne. Vitaminy A a E mají antioxidační vlastnosti a pomáhají pokožku hojit. Zamezují také nežádoucímu působení volných radikálů. Přispívají zároveň k  hloubkové hydrataci. Dokážou vlhkost v pleti uzamknout a ta má pak dlouhodobější efekt. Retinol podporuje růst nových buněk a tvorbu kolagenu. Omezuje tak tvorbu vrásek a pleť vyhlazuje. Živiny v avokádu mohou také působit jako přírodní ochrana proti slunečnímu záření.


Jogurt vaši pleť rozzáří

Vysoký obsah bílkovin, vápníku, vitaminu D a probiotik (bakterií podporujících trávení) – to v sobě ukrývá docela obyčejný jogurt. O jeho přínosu pro naše zažívání není pochyb. Co ale umí s pokožkou? Jogurt obsahuje kyselinu mléčnou, alfa-hydroxy kyseliny, které rozpouštějí odumřelé buňky. Funguje jako jemný peeling. Pleť velmi účinně hydratuje a ta po něm bude jen zářit. Pomáhá ji oživit a zvláčnit, zabraňuje jejímu předčasnému stárnutí, snižuje tvorbu vrásek. Jogurt má antibakteriální účinky a jeho pravidelná aplikace na pokožku účinně léčí akné. Po nadměrném slunění dokáže pleť také zklidnit. Ve spojení s medem je rovněž účinný při léčbě tzv. „husí kůže“, onemocnění pokožky keratosis polaris, vyskytující se často právě na obličeji.


Recept na domácí masku

Připravte si půl šálku jogurtu, čtvrt šálku medu a půl šálku vidličkou rozmačkané dužiny avokáda. Před samotným nanesením masky pokožku důkladně vyčistěte. Aby se všechny výživné látky lépe vstřebaly, dopřejte jí i jemnou masáž, která kůži prokrví. Všechny ingredience důkladně promíchejte. Kosmetickým štětcem nebo houbičkou naneste stejnoměrnou vrstvu na obličej, krk a dekolt. Pokud vám zbyde, tak i na hřbety rukou. Oddejte se na dvacet minut sladkému nicnedělání a nechte všechny složky masky pracovat za vás. Poté masku smyjte vlažnou vodou. Pleť jemně vysušte čistým ručníkem a aplikujte na ni osvědčený hydratační krém.


Kdy pro masku do drogerie

Sehnat opravdu zralé avokádo je ale občas oříšek. Pokud se vám to nepodaří, sáhněte po pleťové masce, která obsahuje avokádový olej. Alternativu představuje například pleťová maska Freeman s jílem a avokádem. Je určena pro normální a smíšenou pleť. Kromě blahodárného ovocného oleje a přírodního léčivého jílu (velmi dobře působí na aknózní pleť) zahrnuje i výtažky z ovsa a vitamin E. Oves má na kůži zklidňující a regenerační účinky, vitamin E je zase silný antioxidant a podporuje hojení a regeneraci pokožky. Maska váš obličej zbaví nečistot a odstraní přebytečnou mastnotu. Hluboce pleť hydratuje a zpevní. Oproti masce doma připravené má ještě jednu výhodu - nezkazí se.

Zdroj foto: Fotolia, archiv značky Freeman

Připravil/a pro vás Martina Hühneová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít