Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak zhubnout bez dřiny 5 kg? Zkuste to podle znamení

Jak zhubnout bez dřiny 5 kg? Zkuste to podle znamení

Jak zhubnout bez dřiny 5 kg? Zkuste to podle znamení

3. ledna 2023 od Eva Karlová

3. ledna 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Eva Karlová

Cesta za vysněnou postavou bývá někdy pěkně dlouhá a trnitá. Co funguje vaší kamarádce, nemusí fungovat vám. Ona si dá klidně svíčkovou se šesti a další den má splasklé břicho, a vy bojujete s dopnutím kalhot i po hodině zumby a ládování se zeleninou. Jak změnit tento kolotoč nezdarů? Zkuste to podle horoskopu.

Beran    (21. 3. – 20. 4.)

Berani nemají rádi diety. Jsou požitkáři – rádi si dopřejí něco dobrého – a masožravci – takže milují maso. Měli by si ale dávat pozor na vepřové. Pokud se pustí do hubnutí, měli by volit raději ryby nebo bílé maso, hodně pít a jíst dostatečné množství zeleniny. Ať už v syrovém, nebo vařeném stavu. Prospějí jim také saláty z ovoce, ideálně s mangem, ananasem nebo jahodami. A vůbec jim nezaškodí, když si jako detox připraví čaj z kopřivy s troškou citronu a medu. Ze sportů by měli volit raději ty, co se dělají sólo. Berani totiž nemají příliš v lásce kolektivní hodiny cvičení. Rádi jsou sami za sebe.
Náš tip:

Býk  (21. 4. – 20. 5.)

Býci bývají vybíraví, a pokud si na talíř nemohou dát to, co mají rádi, bývají nepříjemní. Ideální je pro ně jídlo z čerstvých surovin a lehká středomořská strava. Tzn. hodně zeleniny, ryby a olivový olej, což jsou suroviny, které rozhýbají  metabolismus. Pro Býky je ideální jednodenní půst a po něm pití zeleninových a ovocných šťáv. Při hubnutí ale mohou zařadit také tzv. cheat day, tedy den, kdy si mohou dát, na co mají chuť. Hubnutí jim pak půjde lépe. Z pohybu je pro ně ideální cokoli, co je spojeno se zemí – tedy chůze nebo běh.
Náš tip:
 

Blíženci (21. 5. – 21. 6.)

Blíženci patří mezi znamení, která s váhou příliš velké problémy nemají. Jsou totiž neustále v pohybu. Je pro ně problém dodržovat jakýkoli plán nebo režim. Pokud ale budou chtít zpevnit tělo a získat formu nebo kondici, měli by vsadit na jednoduchá a lehce stravitelná jídla. Pozor by si měli dávat na veškeré kalorické bomby, jako jsou jídla z fastfoodu, různé cukrovinky nebo sladkosti, a raději se zaměřit na oříšky, různá semínka nebo ovoce. Vzhledem k tomu, že jsou Blíženci dosti rozlítaní, většinou jedí ve spěchu a v poklusu. Pokud ale chtějí dbát na zdravý životní styl, měli by si na jídlo najít čas a minimálně oběd či večeři sníst v klidu.
Náš tip:
 

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jsou citliví, a tak je důležité zaměřit se na jejich jídelníček opravdu důkladně. Měli by si dát pozor na zajídání emocí a také na bílý cukr. Ideálnější je pro ně med nebo čekankový či javorový sirup.  Vhodné jsou pro ně také citrusy, klasické kravské mléko a cibuloviny. Rovněž by se měli zaměřit na zdravou stravu, ideálně v biokvalitě. Lepší je pro ně jíst několikrát denně v menších porcích. Když už budou vařit, měli by zapomenout na smažení, ideální je dušení v alobalu či papilotě, vaření v páře nebo lehké grilování. Vhodnou aktivitou pro Raka pak bude třeba plavání nebo lekce jógy.
Náš tip:
 

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi milují jídlo, dělá jim radost a dokážou si je řádně vychutnat. Vyloženě zdravou stravou Lvy neuctíte. Pokud by se měli zaměřit na zdravý jídelníček, musí jít o precizně vyladěný jídelníček a dokonale ochucená jídla. Což se ale se zdravým životním stylem nevylučuje. Lvi by si měli dát pozor na své zažívání a ideální by pro ně byl test na intoleranci potravin. Tím se totiž dá zjistit, jaké typy potravin jim nedělají dobře. Zaměřit by se měli na kvalitní bílkoviny, skvělé jsou pro ně třeba i krevety nebo losos. Ze zeleniny je pro ně vhodná řepa, chřest nebo rukola, ale milují také granátová jablka, meloun či jablka. Pokud se Lvi pustí do sportování, pak chtějí vítězit. V hubnutí jim nejlépe udělá kardio, tzn. rychlá chůze, ale i běh, veslování nebo třeba fitko.
Náš tip:

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panna dbá na svůj jídelníček a v přípravě pokrmů je pečlivá až puntičkářská. Má ráda polévky a veškerá teplá jídla. Nevadí jí rýže, dušené ryby, kuřecí maso nebo zelenina z woku. Naopak nesnáší syrovou stravu. K snídani má ráda ovesné vločky. Miluje mango, hrušky a meruňky, jablka a ořechy. Vyhnout by se měla luštěninám. Pokud chce Panna zhubnout, měla by se zaměřit na odlehčení jídel a snížení obsahu tuku. V pohybu má ráda veškeré skupinové lekce, ideálně ty, které jsou spojené s hudbou.
Náš tip:

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy jsou velmi citlivé, ale ne fanatické. A tak nebudou držet žádné šílené diety, ale budou nad jídelníčkem přemýšlet, aby byl v harmonii s jejich tělem. Prospěje jim vše čerstvé a jednoduše připravené, ale také barevně vyladěné. Mají rády ryby připravené jen s bylinkami a citronem a k tomu  ideálně spoustu zeleninového salátu. To vše jemně dochucené vinným octem a kvalitním olivovým či jiným rostlinným olejem a bylinkami. V jídle mají rády barvy, ideálně červenou, žlutou, oranžovou. Jedí zkrátka očima. Co se týká masa, tomu příliš neholdují a jsou velmi vybíravé. Nejideálnější je pro ně kromě již zmiňovaných ryb ještě maso králičí. Pokud se budou hýbat, pak potřebují dělat něco, co je jemné a ladné. Takže třeba vše spojené s tancem nebo jógu.
Náš tip:

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři patří ke znamením, pro která jsou typické váhové výkyvy a hlavně přibírání. Pokud se rozhodnou zhubnout, pak by měli dodržovat pravidelný režim jak v jídle, tak v pohybu. Ideální je pro ně asijská strava – rýže, kurkuma, kari, ale také tofu nebo jen lehká a nenadýmavá strava. V cvičení  by se pak měli zaměřit na jógu a zpevňování středu těla, ale také na strečink. Pozor by si měli dát na bolavá záda.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Někdo může jíst celý den, někdo jen jednou za den. Střelci by se v jídle měli zaměřit na pravidelnost. To znamená ideálně 3 základní jídla, nebo pokud to snesou, tak 4–5 menších jídel. Měli by jíst v klidu a pohodě a neměli by zapomínat také na pravidelný a hlavně dostatečný pitný režim. Mají totiž problém se zadržováním vody. Pokud tedy začnou pravidelně a dostatečně pít, mohli by tělo odvodnit a klidně se zbavit 3–5 kg. Skvělá pro ně bude lymfodrenáž a také ranní sprcha, která je probudí a nastartuje jim metabolismus. Z jídla jsou pro ně ideální luštěniny, naopak jim nesvědčí alkohol.
Náš tip:

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi patří ke znamením, která naopak vyžadují pravidelný jídelní režim, a dieta jim nevadí, protože jim přináší do života řád. Neradi si lámou hlavu s tím, co jíst. Mají tedy rádi předem připravené jídelníčky. Nesvědčí jim hovězí ani vepřové maso, naopak je pro ně vhodná zvěřina nebo ryby. To vše doplněné o zeleninové saláty, brambory a pastinák.  Z ovoce by měli vybírat jahody, ananas nebo švestky. Vhodné je pro ně červené víno, naopak dobře jim neudělá sycená voda. Pozor, není pro ně vhodná dělená strava. Z pohybu milují ten, u kterého se příliš nenadřou. Fajn se cítí na kole nebo na bruslích a milují lyžování.
Náš tip:

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Organismus Vodnářů nemá příliš rád pšenici, raději by tedy měli volit jiné obiloviny, třeba žito, pohanku nebo špaldu. Vhodný je pro ně také kuskus. Vodnáři by si také měli hlídat hladinu cukru v krvi, tzn. nikdy se nedostat do fáze, kdy mají vlčí hlad a kruhy před očima. To ale neznamená, že se mohou ládovat vším, co jim dodá energii, a už vůbec ne sacharidy. Pozor tedy na sladkosti, brambory, těstoviny a slazené  nápoje. Jejich zdravý jídelníček by měl  obsahovat ryby a zeleninu. Ideální je pro ně sushi, ale také mušle nebo mořské plody. Z pohybu je pro ně ideální plavání nebo jakýkoli pohyb ve vodě.
Náš tip:

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby často trpí potravinovými intolerancemi, a tak by měly při výběru potravin a tvorbě jídelníčku zvýšit svou pozornost. Nesnášejí také potraviny, které nadýmají, a nepříliš vhodné jsou pro ně také chilli, skořice, zázvor nebo jehněčí.  Ideálně by měly volit jídla, která budou působit blahodárně na jejich trávení – polévky, banány nebo špenát. Ryby příliš neholdují masu a je mezi nimi mnoho vegetariánů. Přibírají po bílém cukru, másle, mléčných bílkovinách a vepřovém masu. Hubnou po vyvážené kvalitní stravě. Z pohybu jim sedí jakýkoli, který je jemný a harmonický, třeba taiči.
Náš tip:

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Karlová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít