Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Detox, který funguje: Pročistěte svoje tělo

Detox, který funguje: Pročistěte svoje tělo

Detox, který funguje: Pročistěte svoje tělo

3. března 2021 od Eva Šarfová

3. března 2021 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Šarfová ve spolupráci s expertem Bc. Renata Daubnerová

Začátek jara nás většinou zastihne unavené a vyčerpané. Chcete se cítit svěží a fit? Pak si naordinujte očistný režim, který nastartuje metabolismus a zbaví organismus škodlivin.
Říká se, že bychom měli své tělo vnímat a poslouchat. Jak poznat, že volá o pomoc a žádá si očistu a pořádnou porci energie? Je to nejen dlouhodobá únava, ale také bolesti hlavy, problémy s trávením, zhoršená kvalita vlasů, nehtů a různé kožní problémy včetně zhoršení akné, které nás na to, že je něco špatně, upozorní.  

Upravte jídelníček

Očista těla nemusí být vždy nutně spojena s krutým hladověním, bude ale třeba alespoň odlehčit jídelníček. Zapomeňte na minimálně dva až tři týdny na smažená a tučná jídla, uzeniny a polotovary. Vyloučit byste měli alkohol, kofein a zpracovanou bílou mouku a cukr v jakékoli podobě. Omezte také spotřebu soli. Tu obyčejnou kuchyňskou zkuste nahradit Allnature Himalájskou solí růžovou jemnou (koupit v e-shopu), která obsahuje mnoho cenných látek a je snadno stravitelná. Jídla také dochucujte různými bylinkami.

Vsaďte na šťávy

Pilířem vašeho jídelníčku by se měly stát ovoce a zelenina. „Konzumujte je v syrovém stavu nebo třeba v podobě zeleninových šťáv a smoothie,“ radí nutriční poradkyně Bc. Renata Daubnerová. Pijte je ráno místo snídaně a vydržte alespoň tři týdny. Podle nutriční poradkyně můžete odšťavnit prakticky všechny druhy zeleniny včetně například baby špenátu nebo řapíkatého celeru, který obsahuje mnoho antioxidantů a dalších cenných látek. Ocení je nejen váš trávicí systém, ale i imunita. A které druhy zeleniny by měly být základem?
  • Červená řepa je velmi hodnotná pro tvorbu červených krvinek a vůbec pro celkové posílení organismu. Zvláště ženy by měly využívat jejího účinku a pít denně půl litru směsi karotka-červená řepa. Směs může obsahovat 100 až 250 gramů šťávy z červené řepy. Používá se jak řepa, tak její listy.
  • Okurka je skvělé přírodní diuretikum. Kladně působí na vylučování moče. Má však mnoho jiných, cenných vlastností. Díky vysokému obsahu křemíku a síry podporuje růst vlasů a nehtů.
  • Mrkev hraje důležitou roli i při detoxikaci organismu díky vysokému obsahu vlákniny. Pomáhá při trávení, pročišťuje střevní trakt a odvodňuje. Výborně chutná čerstvá i vařená, ve srovnání s ostatní zeleninou se většina živin, které jsou v ní obsažené, neznehodnotí ani při vysokých teplotách.

Občas si dejte půst

„Pokud máte pevnou vůli, zkuste aspoň jednou (ideálně dvakrát) do měsíce držet půst. Můžete pít zeleninové šťávy, ale i bylinkové čaje,“ radí výživová poradkyně. Vhodný je například Teekanne Detox & Slim bylinný čaj se zeleným čajem (koupit v e-shopu). Když nebudete švindlovat, dočkáte se nejen zlepšení zdraví, ale zbavíte se i pár přebytečných kilogramů. Pitný režim doplňte minerálkou nebo obyčejnou neperlivou vodou tak, abyste přijali alespoň 2,5 litru tekutin denně. Pokud chcete vsadit na zdravý životní styl, zařaďte tyto očistné dny do svého života natrvalo, nejen v rámci jarního detoxu.

Vsaďte na pomoc z přírody

Detoxikační proces ve vašem těle podpoří také užívání zelené řasy chlorelly. Vyzkoušejte například tablety Topnatur Original chlorella (koupit v e-shopu). Podobně fungují také bylinky, mezi něž patří osvědčený Ostropestřec mariánský, známý svými blahodárnými a detoxikačními účinky na organismus, zejména na zdraví jater. Užívat jej můžete v podobě tablet GS Ostropestřec (koupit v e-shopu).


TIP: Velký výběr doplňků stravy pro své zdraví najdete na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Odpočívejte víc než jindy

Že tělo a duše jsou spojené nádoby, není nic nového. Proto byste měli při očistě těla myslet také na svou duši a zkusit alespoň na chvíli „vypnout“ a věnovat se sami sobě. Důležité jsou přirozený pohyb, harmonizace vašich vztahů či různá meditační cvičení. Snažte se také hodně chodit ven na čerstvý vzduch, půlhodinka chůze v přírodě či v parku vám pročistí mysl a vyplaví hormony štěstí endorfiny.

Připravil/a pro vás Eva Šarfová ve spolupráci s expertem Bc. Renata Daubnerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
František Urban 8.března 2021
Velmi užitečné

Expert z článku

Bc. Renata Daubnerová
nutriční specialistka
"Zdravá výživa je základ."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít