Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 3 geniální oleje, které dokážou zachránit vaše vlasy

3 geniální oleje, které dokážou zachránit vaše vlasy

3 geniální oleje, které dokážou zachránit vaše vlasy

19. září 2022 od Lenka Knápková

19. září 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Oleje na vlasy zažívají v posledních letech boom a jsou velmi oblíbené. Oleje dokážou udělat s vlasy opravdové divy – zjemní je, vyživí, posílí a dodají jim krásný lesk a úchvatnou vůni. Určitě by vám neměly v koupelně chybět!

Přichází období, kdy vlasy potřebují po letní sezoně speciální péči, aby přečkaly střídání teplot, mrazivé a větrné počasí a stále vypadaly krásně. Řešením pro ně mohou být vlasové oleje. Ve správném množství dokážou vlasové oleje zázraky, při neznalosti použití je ale snadné docílit pravého opaku. A mastné vlasy určitě v módě nejsou.

Co byste tedy měli vědět, než začnete oleje používat?

  • Vždy vybírejte olej podle typu a potřeb vašich vlasů.
  • Nepoužívejte je příliš často, ideální použití je 1x až 2x týdně. 
  • Méně je někdy více, nanášejte do vlasů vždy jen pár kapek oleje, pokud máte jemnější vlasy, aplikujte olej jen do konečků, abyste předešli nadměrnému maštění vlasů.
  • Nenechávejte olej působit moc dlouho, navážou se na něj nečistoty.
  • Nestahujte si vlasy po použití oleje do pevných drdolů či culíků, naolejované vlasy jsou křehké a můžete si je tak poškodit.

Náš tip:
Oleje na vlasy můžete nanést jako nesmyvatelný kondicionér či intenzivní vlasový zábal, který po několika minutách smyjete. Použijte olej v domácí vlasové masce v kombinaci s jinými výživnými ingrediencemi, můžete ho smíchat s medem, vajíčkem, banány či avokádem.

Zkuste tyto 3 úžasné oleje na vlasy na vlastní kůži:

Arganový olej 

Arganový olej dokáže s vlasy přímo zázraky a účinně bojuje s mnoha problémy vlasů a vlasové pokožky:
  • hydratuje a regeneruje,
  • navrací vlasům přirozenou vitalitu a lesk,
  • vyživuje vlasové kořínky a posiluje vlasové vlákno,
  • hloubkově hydratuje,
  • zmírňuje třepení a lámavost vlasů,
  • umí si poradit i s problémy vlasové pokožky.

Při mytí:

Zkuste řadu s arganovým olejem, šampon OGX Obnovující šampon s arganovým olejem (koupit v e-shopu) obsahuje vzácný marocký arganový olej, který skvěle regeneruje a dodává vlasům hedvábný lesk. Používejte ho v kombinaci s kondicionérem, který pomáhá chránit vlasy před škodlivými vlivy.

Při foukání:

Zkuste nanést pár kapek arganového oleje Saloos Extra Bio Arganový olej lisovaný za studena (koupit v e-shopu) do středních délek a na konečky mokrých vlasů (vysušených po umytí ručníkem). Pak už stačí vlasy upravit obvyklým způsobem. Vlasový olej také umí usnadnit foukání vlasů.

Pro každodenní použití:

Můžete vyzkoušet Pantene Pro-V Vlasový olej s arganem (koupit v e-shopu),  který potlačuje krepatění a vlasy jsou po něm sametově hebké a lesklejší. Ideální je na suché a poškozené vlasy. Používejte každý den a vaše vlasy budou plné života.


 

Kokosový olej

Kokosový olej má využití v kosmetice i kuchyni. Intenzivně vyživuje poškozené vlasy, při pravidelném používání zmírňuje maštění vlasů a třepení konečků. Díky antibakteriálním látkám je výborným bojovníkem proti lupům. Doporučuje se dělat pravidelné masáže vlasové pokožky s trochou kokosového oleje. Pokud vám padají vlasy, pak také zkuste kokosový olej!
Tip redakce:
Domácí masku s kokosovým olejem si uděláte doma sama velmi jednoduše. Použijte
Purity Vision Bio Kokosový olej (koupit v e-shopu), který zázračně obnovuje pevnost a lesk vlasů. Jednoduchým smícháním polévkové lžíce kokosového oleje a stejného množství medu vytvoříte masku, kterou po zahřátí rovnoměrně rozetřete po celé délce vlasů. Ty pak zakryjte koupací čepicí nebo nahřátým ručníkem. Masku nechte působit přibližně 20 minut. Po opláchnutí jemně pročesejte vlasy a nechte je volně uschnout.

Ricinový olej

Ricinový olej má schopnost zvlhčovat, takže vlasům dodá potřebnou hydrataci. Pravidelným používáním eliminujete lámání, poškození vlasů a v neposlední řadě také předejdete jejich vysušování. Zábal z ricinového oleje lze aplikovat i na pokožku hlavy. Zvlášť pokud máte suchou kůži nebo trpíte na lupy. Vlasy mírně namočte a do vlhkých vlasů vetřete ricinový olej a vmasírujte ho i do vlasové pokožky, poté vlasy zabalte do ručníku nebo do koupací čepice. Nechte olej několik minut působit a pak si vlasy umyjte tak, jak jste zvyklá. Zkuste Saloos Bio Ricinový olej lisovaný za studena (koupit v e-shopu), který je v bio kvalitě.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Kateřina Lišková 26.září 2022
Dobrý den paní Knápková,

zajímalo by mne, jestli jste konkrétně Pantene Pro-V Vlasový olej s arganem někdy vyzkoušela. Tipla bych si, že ne. Já ho mám totiž doma a horší olej neznám. Dala jsem si ho jen na konečky a přesto vlasy zmastil. Po 6 týdnech používání vlasy hebčí nemám a vyživené už vůbec ne. Efekt je takový, že vlasy vypadají mastně, ale vlastně jsou vysušené. Takže Vám to nepomůže, spíš naopak, a ještě vypadáte, že si vlasy nemyjete. Myslím, že byste neměla doporučovat něco, co sama nevyzkoušíte.

S pozdravem Kateřina

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít